Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Publiek kiest mooiste foto WNF - Frans Lanting Photo Award

vrijdag 13 oktober 2017, 10:40 door | 5.036x gelezen | 3 reacties

Het publiek kan sinds 11 oktober online stemmen voor de Publieksprijs van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland, de WNF-Frans Lanting Photo Award. Op de speciale site staan 30 genomineerde natuurfoto's van volwassen én jonge fotografen.

WNF Frans Lanting photo award


Veel kwaliteit en talent


De beelden zijn gekozen uit een recordaantal van 11.559 inzendingen door een jury onder leiding van de beroemde natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting. Eind van het jaar worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars.

Steven Witteveen Mees van Eerd

Twee genomineerden: Steven Witteveen en Mees van Eerd

Vier prijzen


De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen.

De fotowedstrijd wordt voor de vierde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting. Frans Lanting wordt beschouwd als één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Al 40 jaar reist hij de wereld over om de schoonheid van de natuur vast te leggen.

Eugene Kitsios Koen Hoekemijer

Twee van de genomineerden: Eugene Kitsios en Koen Hoekemijer

Natuur is overal


Juryvoorzitter Frans Lanting is onder de indruk van de ingezonden foto's in de wedstrijd. Wat zijn er toch veel talentvolle natuurfotografen in Nederland.

De kwaliteit van de foto's was ook dit jaar weer fantastisch. Het is een genot om alle inzendingen door te nemen. Het maakt niet uit of het foto's zijn van verre oorden of van dichtbij in Nederland, want natuur is overal
.

Met deze fotowedstrijd hoopt Frans Lanting anderen te inspireren voor natuurfotografie en daarmee respect voor de natuur te stimuleren. De hoofdprijs is een fotoreis naar een WNF-project en de prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award.

Coralise Noske Ian Kneepkens Lieke Bruijn

Drie genomineerden: Coralise Noske, Ian Kneepkens en Lieke Bruijn

De winnaars in de categorieën voor kinderen en jongeren en de winnaar van de Publieksprijs ontvangen ook een bokaal en hebben een meet & greet met Jasper Doest. Verder krijgen alle winnaars een overnachting in Center Parcs.

Jury


De jury bestaat uit model, actrice én fotografe Kim Feenstra, WNF-ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers, de internationaal onderscheiden natuurfotograaf Jasper Doest en natuurlijk Frans Lanting zelf.

Juri wnf frans lanting photo award

De jury van deWNF Frans Lanting Photo Award wedstrijd

Vanuit het Nederlands Fotomuseum is verder Marieke Wiegel jurylid. Zij werkte eerder voor onder meer World Press Photo en Magnum Photos in Parijs.

WNF-expert Christiaan van der Hoeven completeert de jury. De juryleden letten bij hun beoordeling van de inzendingen enerzijds op het resultaat (accent op fotografie en beeld) en anderzijds op het verhaal achter het beeld.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Huub Keulers
  Profiel Huub Keulers schreef op vrijdag 13 oktober 2017 om 23:55  | reageer

  Mooi artikel Michelle! Heb mijn stem zojuist uitgebracht op mijn favoriet, hoewel het een lastige keuze was. Top initiatief van WNF, hoop alleen dat de genomineerden het portretrecht van hun foto's behouden.

 2. Huub S.
  Huub S. schreef op zaterdag 14 oktober 2017 om 10:07  | reageer

  wow zeg, er zit veel talent bij. Prachtige foto's.

 3. Peter Ruijs
  Peter Ruijs schreef op dinsdag 17 oktober 2017 om 11:02  | reageer

  Beste Photofacts vrienden,

  STEM OP MIJN FOTO
  https://photoaward.wnf.nl/stem-voor-publieksprijs/foto/tijgerspin-1.htm?eid=390555

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord