Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

SWPA: eervolle vermelding voor 2 Nederlanders

donderdag 8 maart 2018, 17:17 door | 3.461x gelezen | 0 reacties

De jury van de Sony World Photography Awards (SWPA) 2018 heeft twee Nederlandse fotografen een eervolle vermelding gegeven.

De 11e editie van de Sony World Photography Awards heeft een recordaantal van 319.561 inzendingen uit meer dan 200 landen over de hele wereld. De twee Nederlanders horen hierin bij de top 50.

Sony world photography award tristan lavender

foto:©Tristan Lavender - Open, Architecture (Open competition), Commended, 2018, Sony World Photography Awards

Het internationale aanbod van inzendingen toont een enorme diversiteit aan beelden. De awards zijn opgedeeld in vier categorieŽn: Professional, Open, Youth en Student Focus. De twee Nederlandse fotografen worden elk geprezen om hun werk in een aparte categorie:

Het gaat om de fotografen Tristan Lavender en Mirella Lukens. De foto's van deze fotografen zijn geplaatst in de top 50 internationaal in de categorie 'Open', die weer uit een aantal subcategorieŽn bestaat.

Tristan Lavender zat in de top 50 van subcategorie 'architectuur', Mirelle Lukens in die van 'cultuur'.

Tristan Lavender heeft de Hwangnyeongsan berg beklommen om zo de perfecte foto te maken van Busan, de op ťťn na dichtbevolkte stad van Zuid-Korea op Seoul na. Tristan is een echte reisliefhebber en het feit dat hij geprezen is, stimuleert hem om hiermee door te blijven gaan.

Sony world photography award mirella lukens

foto:©Mirella Lukens - Open, Culture (Open competition), Commended, 2018, Sony World Photography Awards

Mirella Lukens heeft geŽxperimenteerd met een model in hindoe-kleding waarbij haar gezicht alleen zichtbaar is door een sjaal. Mirella fotografeert graag mensen in haar vrije tijd. Ze is vooral gefascineerd door tweelingen. Hierbij werd ze geÔnspireerd door haar moeder die zelf een tweeling heeft.

Naast eervolle vermeldingen zijn fotografen die in de top 10 staan genomineerd voor het winnen van de award. De award-winnaars worden op 19 april bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Londen.

De foto's van de genomineerden, en die met een eervolle vermelding, worden tentoongesteld op de Sony World Photography Awards tentoonstelling te Londen. Deze vindt plaats van 20 april tot en met 6 mei.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord