Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Wacom pen tablet actie

donderdag 22 september 2011, 21:16 door | 9.333x gelezen | 77 reacties

Photofacts organiseert samen met Wacom Nederland een bijzondere actie. We zoeken 20 fotografen die gratis mee willen doen aan een Wacom pen tablet workshop in Utrecht. Deze twintig uitverkorenen krijgen daarna een maand de tijd om de tablet thuis uit te proberen waarna drie van hen de Wacom Intuos4 pen tablet mogen houden!

Ervaring met het gebruik van een pen tablet is niet nodig. Wat we wel vragen is dat je jouw ervaringen en vooral de met het tablet bewerkte foto's deelt waar wij ze kunnen zien, bijvoorbeeld via een Flickr account of via je eigen weblog. Lijkt het werken met een tablet je wat, meld je dan aan!

Wacom Intuos4

Wacom workshop


Twintig mensen mogen meedoen aan de workshop die gegeven wordt door twee vertegenwoordigers van Wacom. Zij gaan uiteraard in op het werken met een pentablet (in dit geval de Intuos4) en richten zich hierbij specifiek op fotobewerking.

Na afloop krijgen alle deelnemers een testexemplaar mee en kunnen ze thuis aan de slag met fotobewerking met een tablet. De workshop wordt gehouden (in de avonduren) halverwege oktober op een locatie in Utrecht. Zelf ben ik er deze avond ook bij.

Testperiode


Na de workshop kunnen de deelnemers zelf aan de slag met het bewerken van hun foto's. Een maand lang mogen zij het tablet grondig uitproberen. Resultaten zien we graag verschijnen en aan het eind van de periode kiezen we drie winnaars die het tablet mogen houden!

Graag zien we meer van je dan alleen het eindresultaat. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met het pen tablet. Beschrijf bijvoorbeeld de voor- en nadelen die je ervaart en deel de door jou gemaakte fotobewerkingen met ons. Laat ook even weten met welke software je hebt gewerkt om deze resultaten te realiseren.

De prijzen


De eerste prijs is een Intuos4 Wireless pen tablet. De tweede en derde prijs is een Wacom Intuos4 Medium pen tablet. Halverweg november worden de winnaars bekend gemaakt.

Meedoen


Je kunt eenvoudig meedoen aan deze Wacom Intuos4 pen tablet actie. Reageer op dit artikel met een motivatie waarom juist jij aan de workshop zou willen meedoen en de Intuos4 pen tablet zou willen testen. Uit de reactie's worden vrijdag 30 september twintig gelukkigen gekozen door Wacom Nederland.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

77 reacties

 1. kidogo
  Profiel  kidogo schreef op donderdag 22 september 2011 om 21:29  | reageer

  Baal ik ff dat ik de Intuos4 M al heb. Een erg leuke actie ! Chapeau !

 2. Anouk Bijlsma
  Anouk Bijlsma schreef op donderdag 22 september 2011 om 21:33  | reageer

  Ik zou graag meedoen aan deze workshop, omdat ik tot voor een paar jaar geleden nog helemaal niks kon met computers, laat staan met Photoshop. Inmiddels heb ik door heel veel proberen en lezen erover best wat handigheid opgedaan erin. Desalnietemin zou ik graag nog veel meer leren, en het werken met een Pen Tablet zou het waarschijnlijk nog leuker maken, en meer laten aanvoelen alsof ik kunst kan creeeren uit mijn foto's, alsof je schildert, of schetst. Dit mis ik met de muis nogal eens, en hoop dat te vinden in een Pen Tablet!

 3. Lisette
  Lisette schreef op donderdag 22 september 2011 om 21:36  | reageer

  Tja waarom ik... Ik ben een zeer enthousiaste fotografe die zeer kritisch is over de kwaliteit van haar eigen en andermans fotowerk. Ik werk nu nog met de muis maar met zo'n pen zou ik volgens mij nog betere kwaliteiten kunnen behalen.. Uiteraard heb ik daar wel een goede workshop voor nodig vrolijk)

 4. Dustin Vogel
  Dustin Vogel schreef op donderdag 22 september 2011 om 21:37  | reageer

  Lijkt me leuk zo'n workshop. Ik heb zelf een (andere) tablet maar doe er (te) weinig mee. Ik kan er mee overweg maar echt vloeiend gaat het nog niet. Tijd om iets bij te leren?

 5. Joris
  Joris schreef op donderdag 22 september 2011 om 21:37  | reageer

  Leuke actie!

  Ben heel benieuwd wat een tablet en pen toevoegt t.o.v. werken met muis en toetsenbord. Vooral op het vlak van precisie, nauwkeurigheid en gemak.
  Binnenkort een weekje met de camera naar Zuid-Spanje, mooie gelegenheid om met de pen aan de slag te gaan!

 6. Sjoerd van der Wal
  Sjoerd van der Wal schreef op donderdag 22 september 2011 om 21:42  | reageer

  Ik ben op het moment nog een fervent muis gebruiker. In het verleden heb ik wel eens met tablets gewerkt, maar ik heb er eigenlijk nooit aan kunnen wennen. Mijn tablet lag daardoor al snel stof te vergaren in de la. Ik ben benieuwd of de nieuwe Wacom producten mij wel kunnen overtuigen van het gebruiksgemak ten opzichte van een muis of dat er weer ruimte in de la gemaakt moet worden.

 7. Maik
  Maik schreef op donderdag 22 september 2011 om 21:57  | reageer

  Ik zou supergraag mee willendoen aan deze actie, zodat ik goed kan leren om er mee om te gaan. Heb momenteel een Bamboo One en wil graag de meerwaarde leren kennen van een uitgebreider tablet.

 8. john
  john schreef op donderdag 22 september 2011 om 21:58  | reageer

  Ik gebruik de bamboo pen en touch thuis. Ook samen met photoshop elements en lightroom. Echter vind ik persoonlijk dit tablet te klein. Ik heb er eerder hinder van dan profijt eigenlijk. Misschien is dit omdat ik het ding niet goed gebruik of omdat de beperking te groot is. Mijn reden is dus 2 ledig. Doe ik het goed en is zelfs de bamboo al wel goed voor mijn gebruik?

  Ik ben dus niet overtuigd van de handigheid maar ik laat me graag overtuigen.

 9. Wim Tienhoven
  Wim Tienhoven schreef op donderdag 22 september 2011 om 22:14  | reageer

  Hoi Elja, leuke actie!

  Ik heb in het verleden al een paar keer in de winkel met een tablet in mijn handen gestaan omdat ik destijds veel logo's en avatars in Photoshop maakte. Mijn gebrek aan talent voor tekenen weerhield me altijd van werkelijke aanschaf.

  Nu ik het afgelopen jaar een enthousiast hobby fotograaf ben geworden ben ik echter benieuwd wat een Wacom voor meerwaarde kan hebben in mijn hobby, wellicht kan ik een oude en recente hobby leuk combineren op deze manier?

 10. Margot
  Margot schreef op donderdag 22 september 2011 om 22:17  | reageer

  Wat een toeval, ik vertelde net vorige week aan een vriendin dat ik ondertussen misschien wel toe was aan een tabel naast of ipv de muis voor het bewerken van mijn foto's in Photoshop. Het gepriegel met muis is soms gewoon te groot en te onnauwkeurig. Zij is graficus en riep meteen Wacom! Ik was nog niet heel ver gekomen met uitzoeken en zat ook nog wat te dubben omdat ik niet zeker wist of ik er dat mee kan bereiken waar ik op hoop en met welk tablet ik dan het beste zou kunnen starten.

  Mee doen aan deze test zou dus ideaal zijn, het wordt een dubbele test: de test voor jullie en de test voor mij. Ik zou daarom heel graag meedoen!

 11. Melanie van der Linden
  Melanie van der Linden schreef op donderdag 22 september 2011 om 22:24  | reageer

  Ik wil graag meedoen aan deze workshop. Ik ben veel bezig met fotobewerking. Vanwege een frozen shoulder kan ik helaas niet zo lang met de muis of mousepad van de laptop werken. Van verschillende mensen met dergelijke klachten hoor ik positieve verhalen over het werken met een tablet en pen. Graag wil ik dit zelf ervaren. Daarnaast wil ik de precisie van het werken met de tablet uittesten.

 12. dennis van den eijnden
  Profiel dennis van den eijnden schreef op donderdag 22 september 2011 om 22:31  | reageer

  nu ik steeds grotere hoeveelheden foto's te verwerken krijg; lijkt t me handig (want ik ben linkshandig maar rechtsmuisig), nauwkeuriger en tijdsbesparend als ik eens leer met een tablet om te gaan. Heb nog een beetje koudwatervrees, maar hopelijk brengt een cursus hier verandering in!

 13. Mijke
  Mijke schreef op donderdag 22 september 2011 om 23:05  | reageer

  Ik kan me niet meer voorstellen dat ik ooit foto's heb bewerkt zónder tablet. Ik heb bepaald geen groot tablet, maar het scheelt echt zoveel qua precisie!!

  Toch wil ik liever niet meedoen met de workshop. Ik denk namelijk dat als ik zó'n tablet heb, ik er geen afscheid van wil nemen, haha!

 14. kingrichard
  Profiel  kingrichard schreef op donderdag 22 september 2011 om 23:14  | reageer

  Wat een leuke Actie

  Ik bewerk al Jaren mijn foto's met een Bamboo
  Ik ben al een tijd aan het sparen voor een Intuos en dit is natuurlijk een ultime kans om er een eens grondig te proberen.. en wie weet het geluk te hebben dat je het kan winnen

 15. @Juvani_photo
  @Juvani_photo schreef op donderdag 22 september 2011 om 23:37  | reageer

  Toffe actie! Ik zou graag meedoe omdat ik al m'n spaargeld heb uitgegeven aan een 27" iMac,
  En daar past dat knullige Aldi tabletje dat ik eerst gebruikte ECHT niet naast knipoog

  Daarnaast zal ik me helemaal suftwitteren/facebooken/linkedinnen als ik uitgekozen word,
  Laat staan als ik mocht winnen. Verdient photofacts de investering weer terug met free publicity!

  Zonder gekheid; ik wil kwaliteitsstap omhoog maken met mijn fotobewerking,
  En dan is Wacom toch echt eerste keuze. Ik zou heel blij zijn met
  De workshop, en heb 300 zomerfoto's klaar liggen voor bewerking.

 16. Geert de Lange
  Geert de Lange schreef op donderdag 22 september 2011 om 23:39  | reageer

  Ik doe gaag mee vanuit de super aantrekkelijke gedachte dat in de toekomst de enige muis in huis dan slechts nog een echte zal zijn, namelijk die van onze overijverige kat op de deurmat. Of... wilde ik daar nou juist vanaf? Anyway, ben verder net als iedereen vooral bijzonder benieuwd naar de ervaring... En ook heel leuk om dit vanuit een workhop met 19 soortgenoten tegelijk te doen; houden we vast weer een paar leuke contacten aan over! Goeie actie, kom maar op!

 17. gast schreef op vrijdag 23 september 2011 om 07:04  | reageer

  Ik gebruik al geen muis meer en werk het laatste jaar met de vinger-gestuurde trackpad ... zou ik nog makkelijker mijn foto's in LR en PS kunnen bewerken? Ik heb daar graag een avondje voor over om dat eens uit te zoeken!

 18. ronbou
  Profiel ronbou schreef op vrijdag 23 september 2011 om 07:07  | reageer

  En nu aangemeld:
  Ik gebruik al geen muis meer en werk het laatste jaar met de vinger-gestuurde trackpad ... zou ik nog makkelijker mijn foto's in LR en PS kunnen bewerken? Ik heb daar graag een avondje voor over om dat eens uit te zoeken!

 19. Erik
  Profiel  Erik schreef op vrijdag 23 september 2011 om 07:53  | reageer

  Ik hoor dingen over een avondje tijd hebben... Maarre.. het gaat wel om een maand testen hè knipoog Super toch!? Een hele motivatie opschrijven lijkt me zinloos, dat wordt namelijk een verhaaltje dat al een keer gezegd heb, maar in tegenstelling tot de rest heb ik de tijd om een maand lang met een tablet te spelen.

 20. Deek
  Profiel  Deek schreef op vrijdag 23 september 2011 om 09:12  | reageer

  Does the Intuos4 beat the bamboo? Of te wel ik ben erg nieuwsgierig wat dit mij zou brengen (in vergelijking met mijn bamboo), meer plezier? gemak? functies? Kortom biedt me graag aan om dit te testen.

 21. Harry
  Harry schreef op vrijdag 23 september 2011 om 09:21  | reageer

  Verdorie, baal ik ff dat ik dit bericht nu pas lees en als eenentwintigste reageer :-(
  Heb al vaker getwijfeld en dit zou de ideale mogelijkheid zijn geweest zoiets te testen.

 22. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op vrijdag 23 september 2011 om 09:22  | reageer

  Leuke actie Elja!

  Ik zou voor fotobewerking, maar ook voor selecteren en collecties/series maken in Lightroom echt niet meer zonder mijn tablet kunnen!

 23. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 23 september 2011 om 09:49  | reageer

  @Harry; uit alle reacties worden de twintig deelnemers geselecteerd; het zijn zeker niet alleen de eerste 20 reacties. Vandaar dat je motivatie zo handig is, aan de hand daarvan kiest Wacom de 20 deelnemers.

 24. SvdSlikke
  Profiel SvdSlikke schreef op vrijdag 23 september 2011 om 11:12  | reageer

  Allereerst wat een leuke actie!

  En waarom wil ik meedoen? Eigenlijk vooral om de voordelen van een tablet te leren kennen. Ik heb er 1 liggen (goedkoop model), maar omdat ik niet zo goed weet wat ik er mee kan ligt hij te verstoffen. Daarom zou ik heel graag de workshop willen volgen! Ik ben druk bezig met het bewerken van een aantal bruidsfoto's, dus als dit makkelijker en mooier resultaat geeft...

  En de kans om er dan ook nog 1 te winnen is dan helemaal mooi meegenomen!

 25. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op vrijdag 23 september 2011 om 11:28  | reageer

  Ook ik zou graag meedoen. Niet zozeer vanwege de kans er een te winnen (alhoewel dat natuurlijk altijd meegenomen is), maar meer om eens goed te leren hoe je nou het meeste uit zo'n ding haalt. Wat doet druk en de helling van je pen nou precies. En wat zijn nou handige instellingen voor de programmeerbare knoppen op zo'n ding.
  Je struikelt op Internet over filmpjes over het gebruik van Photoshop en Lightroom, maar het aantal sites en video's over hoe je je gereedschap zelf nou goed en effectief gebruikt zijn veel schaarser.
  En als ik niet met deze mee kan doen houd ik me aanbevolen voor een vervolgsessie vrolijk

 26. jerklaren
  Profiel jerklaren schreef op vrijdag 23 september 2011 om 11:38  | reageer

  al een tijdje ben ik druk aan het fotograferen. In het begin maakte ik weinig gebruik van de mogelijkheden van bewerken. Met de komst van - tja het is echt waar - een iPod Touch en wat fotobewerkingsapps is de vonk overgeslagen en bewerk ik vaker mij foto's, wat verder gaat dan alleen bijsnijden en rechttrekken.
  Ik heb al eens met een scheef oog gekeken naar een tekentablet maar kan de waarde ervan voor mij nog niet goed bepalen ondanks de rijkdom van informatie op internet. Daarom zou ik graag mee zou willen doen aan de workshop en testperiode.

 27. Jan
  Jan schreef op vrijdag 23 september 2011 om 11:57  | reageer

  Mooi aanbod van Wacom en Photofacts. Heb meerdere simpele tablets gebruikt maar nooit echt kunnen wennen en workflowvoordelen gezien. Zag net een demo van de Intuos 4 en alleen al de zoomfunctie met het scrollwiel op de tablet levert enorme tijdsbesparing op en de nadelen vervallen met dit tablet. Misschien toch een nieuwe kans waard....

 28. gast schreef op vrijdag 23 september 2011 om 13:21  | reageer

  Waarom ik mee wil doen,wel er zijn er vele voormij gegaan die hebben gezegd dat hij zit te verstoven bij mij niet ik poets hem elke keer op maar gebruikt hem niet is ook aangesloten maar niemand kan mij overtuigen hoe goed en snel het werkt,dus kom maar op.

 29. Daan
  Daan schreef op vrijdag 23 september 2011 om 13:23  | reageer

  Graag wil ik meedoen met de actie!
  Al langere tijd ben ik bezig met fotograferen en fotobewerking, van analoog tot digitaal. De Wacom tablet lijkt een ideale manier om extra creativiteit in de fotografie te kunnen stoppen, om op die manier nog mooiere en betere plaatjes te maken. In de testperiode ga ik kijken naar de meerwaarde van Wacom (wat kun je meer ten opzichte van alleen de muis) en hoe de tablet past in de 'workflow' van de hobby- en semi-professionele fotograaf. Voor beeldbewerking gebruik ik met name Photoshop (Mac). Het lijkt me erg leuk om op deze manier kennis te maken met Wacom en de tablet te testen.

 30. Arno
  Profiel  Arno schreef op vrijdag 23 september 2011 om 20:10  | reageer

  Ok! Ik doe ook mee maar dan geen lul verhaal maar de enige echte motivatie: ik wil gewoon kans maken op 1 van de drie tablets!

 31. discocandy
  Profiel discocandy schreef op vrijdag 23 september 2011 om 20:31  | reageer

  Retoucheren, tekenen op de computer is mijn leven en daar heb je gewoon een tablet nodig.
  Ik heb er al 2 versleten (beiden Wacom) nu een simpele Wacom volito.
  Werkt perfect! Maar ben toch wel erg benieuwd naar het gebruik van de Intuos4.
  Ik denk dat ik nog steeds versteld kan staan over de kwaliteit van dit tablet
  en mijn Volito plaats maakt voor een Intuos4 knipoog
  Zal de pendruk beter zijn? Hoe werkt deze pen?. de Express keys is dat een verademing? (als linkshandige met mijn rechterhand op het toetsenbord).
  Meerdere punten voor de pen is dat nou handig??
  Een hele reeks vragen die ik wel beantwoord wil zien!
  Dus JA ik wil wel meedoen in Utrecht!!

 32. Hoo Gan Tan
  Hoo Gan Tan schreef op vrijdag 23 september 2011 om 23:45  | reageer

  Ik hoef geen tablet te winnen. Ik werk al enige jaren (heel tevreden) met de Intuos3 (A4). Natuurlijk hebben ze wel verbeteringen aangebracht aan de Intuos4 serie, maar de 3 werkt voor mij nog perfect.
  Tabletten zijn echt een 'must' bij fotobewerking. En dan ben ik nog geen eens een echte sjopper. Maar het werkt zoveel beter dan een muis! Vergelijk muis maar met het schrijven met een baksteen en een Wacom-pen met het schrijven van een... uh... pen. Ik zou echt een ieder een tablet willen adviseren.
  Wat me wel heel leuk lijkt is om de workshop mee te maken. Advies krijgen van Wacom-specialisten. En mocht ik toch de tablet winnen. Dan mag Photofacts deze voor me veilen aan de hoogste bieder. En de gehele opbrengst gaat naar een goed doel.

 33. Bram Jansma
  Bram Jansma schreef op zaterdag 24 september 2011 om 11:18  | reageer

  waarom ik?! nou dat is heel simpel! Ik krijg een verdomde MUISARM!! mijn mijn magische muis werkt voor geen meter
  op een 27 inch scherm. Dus als die magische muis zich omtovert tot een een mooi tabletje dan zal dat een enorme uitkomst zijn

 34. Monica
  Monica schreef op zaterdag 24 september 2011 om 11:53  | reageer

  Zo leuke actie! Ik ben veel bezig met fotobewerking en zou graag naar de workshop gaan om goede tips te krijgen om mijn foto's goed te bewerken met een Wacom! En het op deze manier zelf kunnen uitproberen is natuurlijk helemaal top (en dan om de kans om hem te winnen nog maar niet gesproken ! vrolijk

 35. Albertus
  Albertus schreef op zaterdag 24 september 2011 om 22:03  | reageer

  ben al een jaar bezig met fotograferen.
  nu sinds een half jaar intensief. moet nu altijd veel bewerken met de muis en dat is niet altijd even makkelijk.
  met een pentablet kun je natuurlijk veel sneller en nauwkeuriger bewerken. daarom zou ik graag kans maken op de workshop en natuurlijk op de Tablet.

 36. Antonette de Groot
  Profiel  Antonette de Groot schreef op zaterdag 24 september 2011 om 22:50  | reageer

  Ik zou heel graag meedoen met de workshop omdat ik al heel veel met de tablet doe (heb al een wat oudere Wacom) maar graag zou weten of er nog meer mee kan! Ook zou ik graag de verschillen willen ervaren tussen mijn trouwe beestje en dit nieuwe model. We hebben hier ook een Bamboo pen snd touch in gebruik dus vergelijkingsmateriaal genoeg.

 37. Ron van Ewijk
  Ron van Ewijk schreef op zondag 25 september 2011 om 12:36  | reageer

  De nabewerking van mijn RAW foto's uit een Canon DSLR doe ik voor 95% met Lightroom en de rest met Photoshop of Photomatix Pro.
  Ook al kan je met LR veel via het toetsenbord, regelmatig heb je de muis nodig, zeker met PS en Photomatix. Omdat ik snel een muisarm krijg zou ik heel graag eens de gelegenheid hebben om met een pen tablet te werken.

 38. Larz Kemper
  Profiel Larz Kemper schreef op zondag 25 september 2011 om 14:22  | reageer

  De laatste jaren ben ik fotografie erg leuk gaan vinden. Ik denk er zelfs over na om me om te laten scholen om van mijn hobby mijn werk te maken. Op dit moment werk ik (in tegenstelling tot veel andere fotografen) met Apple Aperture 3. Ik ben erg benieuwd of ik kan wennen aan een pen ipv muis. Deze actie lijkt mij een prachtige kans om de tablet langer te kunnen proberen dan de 5 minuten in de winkel...

 39. MooiOp17
  Profiel MooiOp17 schreef op zondag 25 september 2011 om 15:15  | reageer

  Ik ben al een gebruiker van een Wacom tablet, maar ben nog altijd aan het worstelen met de beste opstelling van wacom ten opzichte van toetsenbord en magic trackpad. Ik zou graag advies krijgen in de beste ergonomische opstelling en handig switchen tussen wacom, toetsenbord en trackpad. Miischien kan de workshop bijdragen aan het verminderen van bezoekjes aan de fysiotherapie ivm vastzittende ruggewervels en tennisarm knipoog

 40. sparkone
  Profiel  sparkone schreef op zondag 25 september 2011 om 16:39  | reageer

  Super leuke actie! ik ben nu een aantal jaren bezig met fotografie. Wat ik vaak hoor is dat het gebruik van een pen tablet noodzakelijk is voor de serieuse fotograaf in verband met photoshop werkzaamheden. Ik ben tot nu toe hiervan nog niet overtuigd. Deze actie zou mij de kans geven om me hiervan te overtuigen. Mijn mening zou anderen dan ook sneller over de streep kunnen helpen.

 41. MartijnTenKlooster
  MartijnTenKlooster schreef op maandag 26 september 2011 om 22:52  | reageer

  Met "He Martijn, is deze actie niet iets voor jou, want jij had het laatst toch ook over een teken-tablet?", attendeerde een collega mij op dit artikel.
  Na een onderbreking ben ik mijn grote hobby, fotografie en beeldbewerking, weer echt serieus aan het oppakken. Een aantal nieuwe lenzen gekocht en met een aantal flitsers, paraplu's en softboxen wil ik mij gaan storen op portret en modelfotografie. Het moment tot en met de "click" is al ontzettend leuk, maar het proces daarna, met o.a. Photoshop, spreekt mij des te meer aan! En daar wil ik nu in gaan investeren.
  Vooral geïnspireerd door fotografen en grafisch artiesten als Scott Kelby, David Cuerdon, Corey Barker en anderen, welke allen maar blijven hameren op het gebruik van een (Wacom) Tablet. De eenvoud, het gemak en precisie lijken mij een enorme plus ten opzichte van de "traditionele" muis. Maar vooral ook de tijdswinst en het voorkomen van RSI-klachten na uren de muis gebruiken doen mij eigenlijk fronzen waarom ik nog steeds geen Wacom Tablet gebruik.
  Deze actie is voor mij een uitgelezen kans om nu echt daad bij het woord te gaan voegen en mijn enthousiasme te gaan inzetten en delen met anderen!

 42. Remco
  Remco schreef op dinsdag 27 september 2011 om 10:21  | reageer

  Ik hik al een paar jaar aan tegen de aanschaf van een tekentablet maar heb het nooit aangedurfd, bang dat ik toch steeds weer de muis zou pakken en dat het tablet zou eindigen als onderzetter voor mijn koffiekop. Een workshop inclusief het testen van een Wacom tablet kan mij eindelijk eens over de streep trekken.

 43. Robert Hart
  Robert Hart schreef op dinsdag 27 september 2011 om 10:32  | reageer

  Graag zou ik de mogelijkheden van het tablet voor architectuur en interieur bewerkingen willen testen.

  Gr

 44. Ans
  Profiel Ans schreef op dinsdag 27 september 2011 om 10:35  | reageer

  Door een val op mijn beide polsen heb ik bij lang 'muizen' last van mijn pols. Een eenvoudig Wacom tablet helpt me goed bij de standaard toepassingen van een muis, zoals werken in Word, Excel, enz. Ook voor Photoshop gebruik ik dat tablet. Maar een mooie Wacom Intuous4 met meer gebruiksmogelijkheden lijkt me voor mijn aangewakkerde Photoshop aspiraties super!

 45. mooi-foto
  mooi-foto schreef op dinsdag 27 september 2011 om 10:36  | reageer

  ik werk alleen met mijn muis, ik ben er verknocht aan ben benieuwd of men mij kan overtuigen om met een tablet te gaan werken lijkt me een hele uitdaging.
  heb weleens overwogen maar ben nog niet om.
  dus deze workshop is een mooie gelegenheid om met een tablet te gaan werken.

 46. Tessa
  Tessa schreef op dinsdag 27 september 2011 om 10:52  | reageer

  Pick me!
  Het gebruik van een tekentablet is de volgende stap in mijn 'fotocarriere'. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over en veel gedaan met fotobewerking op mijn Apple. Wat zou het nu toch mooi zijn om zo'n compact, handig, reislustig Wacom tekentablet te gebruiken! En die workshop helpt me op weg om er een succes van te maken!

 47. yvonne
  yvonne schreef op dinsdag 27 september 2011 om 11:12  | reageer

  ik zou graag willen reageren voor mijn 22jarige dochter die momenteel bezig is met haar tweede opleidingsjaar media entertainment management in breda ...ze zit nu juist volop in de Photoshop fotobewerkings periode en het lijkt me dan ook gewéldig als ik haar hiermee zou kunnen gaan verrassen *als ik wordt uitgekozen dan natuurlijk he :D :D

 48. studioMOOON
  studioMOOON schreef op dinsdag 27 september 2011 om 11:25  | reageer

  Met een Wacom tablet kan ik sneller en effectiever werken. In dezelfde tijd meer klantenn blij maken met mooie fotografie. Al een tijd lang kijk ik naar dit mooie product. Het zou ontzettend leuk zijn om een workshop over het Wacom tablet bij te wonen. Over mijn ervaringen kan ik berichten in mijn eigen weblog op www.studiomooon.nl, Linkedin, Hyves...en om maar eens te beginnen ga ik nu een berichtje op Twitter plaatsen dat ik mee doe aan deze actie!

 49. tess oostvogel
  tess oostvogel schreef op dinsdag 27 september 2011 om 11:56  | reageer

  Ik zou graag mee willen doen met de workshop omdat ik net begonnen ben met een opleiding fotografie. Het is leuk om nieuwe dingen te leren die hierbij aansluiten! Een leuke kans voor mij om te ontdekken wat je allemaal kan met een tablet.

 50. jos antoni
  jos antoni schreef op dinsdag 27 september 2011 om 12:04  | reageer

  Als wat oudere, 76 jaar, kan ik alle hulp gebruiken bij het bewerken van mijn opnames.
  Jongere mensen hebben meer mogelijkheden om bij te leren en zijn sneller weg met de moderne technische snufjes.
  In mijn jonge jaren kon iedereen niet zomaar foto cursussen volgen en clubs waren duur en een trap te hoog voor de gewone man.
  Wel wens ik de jongeren veel succes en geluk toe.

 51. Hans Vis
  Hans Vis schreef op dinsdag 27 september 2011 om 12:10  | reageer

  Ik zou graag mee willen doen aan de workshop omdat ik totaal onhandig ben met een dergelijk tablet, maar bij iemand anders gezien heb hoeveel handiger het is dan de muis. Zoals ik gezien heb kun je veel precieser werken en dat zou ik graag willen leren.

 52. Stanley
  Stanley schreef op dinsdag 27 september 2011 om 12:17  | reageer

  Graag doe ik mee aan de Wacom tablet aktie, Omdat ik steeds weer verrast wordt met de mogelijkheden die er zijn voor het bewerken van foto's , documenten ect.
  Wacom is een meester hierin en leen mij graag hiervoor om de techniek en mogelijkheden te kennen om met de Wacom Intuos4 pen tablet te kunnen werken.

 53. Peter
  Peter schreef op dinsdag 27 september 2011 om 12:26  | reageer

  Fotobewerken doe ik nu nog met de muis. Ik zit al een tijdje over een Bamboo na te denken omdat het vaak lastig is om lokale aanpassingen te maken, vandaar dat ik graag eens een maandje een pentablet zou willen proberen.
  En tja, laten we eerlijk wezen, eentje winnen zou helemaal te gek zijn.
  Je werkplek wordt meteen een stuk professioneler!!!

 54. Britt
  Britt schreef op dinsdag 27 september 2011 om 13:48  | reageer

  De herfst is begonnen, de winter komt eraan
  Ik zag in de Photofacts nieuwsbrief de Pen Tablet actie staan

  Terwijl ik klaar sta met mijn camera om de jaargetijden te fotograferen
  Moest ik mij eerst nog even op deze actie concentreren

  Vertel ons waarom juist JIJ naar de workshop mag gaan
  Ik dacht gelijk dat is leuk maar hoe geef ik dit orgineel aan

  Ondanks dat ik nog veel moet leren kan ik al aardig wat foto’s in Photoshop met elkaar vermengen
  Maar straks na de Wacom workshop kan ik de beelden sneller en creatiever aan jullie overbrengen

  Elke stap die er wordt gemaakt met de Wacom Pen Tablet geschreven in een leuk verslag
  Nu nog hopen dat ik opval en de gene ben die naar de workshop en misschien wel voor Photofacts schrijven mag!

 55. Dolf Kampman
  Dolf Kampman schreef op dinsdag 27 september 2011 om 18:20  | reageer

  Ik fotografeer weer sinds zware rugproblemen mij het sporten onmogelijk maakten. Nu niet met een doka en een rolletje, maar met digitale camera (eerst een 300D en nu een 50D) en een computer met een eigen plek op internet! Wel net zo leuk. Hierbij is de aanschaf van een tablet steeds de sluitpost.
  Ik meld mij echter niet aan voor de workshop in Utrecht omdat de kans heel groot is dat ik niet kan. Ik zit namelijk in het onderwijs en heb geen snipperdagen. Dit soort zaken zijn nooit op zaterdag of maandag (mijn vrije dag).
  Mocht het toeval de workshop op maandag of zaterdag laten plaatsvinden, dan vind ik dat een echte Fries niet mag ontbreken en kom ik graag naar Utrecht.
  Afstand geen bezwaar! Als docent Nederlands denk ik ook nog wel een aardig verslagje te kunnen schrijven over de test van de Wacom tablet.

 56. Joke van Hamond
  Joke van Hamond schreef op dinsdag 27 september 2011 om 22:18  | reageer

  KOUDWATERVREES, zit al een tijd ertegen aan te hikken,wil erg graag leren werken met de Wacom, ik ben een fervente fotografe, maar heb last van een muisarm.
  Dus.. HELP!

 57. Erik Ergodus
  Erik Ergodus schreef op woensdag 28 september 2011 om 19:10  | reageer

  Ik werk al jaren met de graphire 3, toen 4 en nu met de bamboo.
  Eenvoudig gesteld; ik Ben pas echt losgekomen in Photoshop met een pentablet.
  Moeilijke selects , effecten met brushes gaan eenvoudig met de pen

  Al jaren vraag ik me af of de professional modellen echt beter zijn Dan de graphire/ bamboo
  Reeks. Natuurlijk, de technische specs zijn beter maar merk je dit ook in het echte dagelijkse gebruik.

  Waarom zou ik moeten testen ? Tja ... Ik ben kritisch, durf te zeggen waar het op staat, wat de voors en tegens zijn.
  En heb een vlotte pen om mijn mening met de wereld te delen

  Als pixelgraaf, met een zeer ruime ervaring in Photoshop, weet ik wanneer een tablet echt nodig is
  Wellicht kan ik die ervaring gebruiken om een serieuze test te doen.

  Groet, Erik.

 58. walburgis
  Profiel  walburgis schreef op donderdag 29 september 2011 om 10:01  | reageer

  Hallo, ik zou graad DE Intuos4 pen tablet zou willen testen. Als beeldend kunstenaar die digitale fotografie als middel gebruikt om tot beeld te komen, zie www.walburgis.eu, mag ik graag met beeld spelen en bewerken. Een muis is daar niet precies genoeg voor. Naast beeldend kunstenaar ben ik docent kunstzinnige vorming en ben in staat om een verslag met beeld te maken over mijn ervaringen.
  Al een aantal jaren gebruik ik een eenvoudig tablet en ben heel benieuwd wat dit tablet te bieden heeft. Als "arm kunstenaar" ben ik niet in staat om een nieuwe aan te schaffen.

 59. Elbee
  Profiel Elbee schreef op donderdag 29 september 2011 om 17:35  | reageer

  Ik werk nog steeds met de Wacom, die ik jaren geleden voor 10 euro bij de Aldi gekocht heb. Geen idee welk type dat geweest is.
  Ik heb al eens naar andere/betere Wacom pen tablets gekeken, maar wist niet welke voor mij het meest praktisch is en was bang om een verkeerde keus te maken.
  Als leerling van de fotovakschool werk ik veel met Photoshop en een pen tablet is daarbij onmisbaar. Een workshop kan misschien helpen om een goede keus te maken. Ook zou ik mijn mede-leerlingen kunnen adviseren, want in mijn groep zijn meer twijfelaars

 60. AMH
  Profiel AMH schreef op donderdag 29 september 2011 om 22:41  | reageer

  Het zou een nieuwe ervaring zijn voor mij, het werken met een pen tablet. Een ervaring die ik graag rijker zou worden. Ik weet alleen niet zeker of ik hier wel aan mee moet doen... Want wat als je na een maand de tablet weer moet inleveren en je weer 'terug' mag naar je toetsenbord-muis combinatie... :s

  http://500px.com/ah-fotografie

 61. MartijnTK
  Profiel MartijnTK schreef op zaterdag 1 oktober 2011 om 17:56  | reageer

  Voorzichtig en een klein beetje zenuwachtig, vraag ik of al bekend is wie de deelnemers zijn?

 62. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 1 oktober 2011 om 23:24  | reageer

  @MartijnTK; het is nog niet bekend, ik zal even bij Wacom vragen wat de selectie geworden is!

 63. John
  Profiel John schreef op maandag 3 oktober 2011 om 23:11  | reageer

  voorzichtig achter MartijnTK uitkijkend "En?"

 64. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 4 oktober 2011 om 22:00  | reageer

  De deelnemers aan de Wacom workshop zijn bekend!
  Van Wacom heb ik 20 namen ontvangen. Zij ontvangen allemaal ook persoonlijk bericht. De workshop wordt op donderdagavond 13 oktober in Utrecht gehouden. Behalve de workshop is er ook een (klein) diner aan verbonden.

  De deelnemers aan de workshop (en dus de tablettesters voor een maand) zijn:

  Anouk Bijlsma, Elbee, John, Margot, Mijke, Juvani_photo, SvdSlikke, Reinoud, Jan, Britt, Joke van Hamond, Larz Kemper, Sparkone, MartijnTenKlooster, Robert Hart, Tessa, studioMOOON, Stanley, Erik Ergodus en Walburgis.

  Gefeliciteerd en ik hoop jullie allemaal de 13de te zien in Utrecht!

 65. walburgis
  Profiel  walburgis schreef op dinsdag 4 oktober 2011 om 22:22  | reageer

  Hoi Elja, de 13' toch?! Hartstikke leuk dat ik me mag doen.

 66. juvani_photo
  Profiel  juvani_photo schreef op dinsdag 4 oktober 2011 om 22:56  | reageer

  TOF!!! ik ben erbij hoor, tot de 13e allemaal!

 67. roberthart
  Profiel  roberthart schreef op dinsdag 4 oktober 2011 om 23:47  | reageer

  TOP!!! ik ben erbij, tot de 13e allemaal!

 68. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op dinsdag 4 oktober 2011 om 23:49  | reageer

  Ik behoor ook tot de gelukkigen vrolijk

 69. Arno
  Profiel  Arno schreef op dinsdag 4 oktober 2011 om 23:57  | reageer

  Wat jammer, weer niet! :-(

 70. Elbee
  Profiel Elbee schreef op woensdag 5 oktober 2011 om 11:15  | reageer

  Geweldig! Ik zal mijn bureau opruimen om plaats te hebben

 71. Larz Kemper
  Profiel Larz Kemper schreef op donderdag 6 oktober 2011 om 14:01  | reageer

  Ik ben ook uitgenodigd.
  Wat geweldig!
  Ik heb gelukkig oppas voor mijn zoon kunnen regelen (omdat mijn vrouw al een cursus had gepland) dus ik ben er bij!

 72. Britt
  Profiel Britt schreef op vrijdag 7 oktober 2011 om 14:01  | reageer

  HOERAAA (alle herfst bladeren in de lucht gooiend)! Ik ben er ook bij en ontzettend blij! Bedankt Wacom en Elja.

 73. yvondiez
  Profiel yvondiez schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 00:07  | reageer

  he jammer zeg!!! :-(

 74. yvondiez
  Profiel yvondiez schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 00:09  | reageer

  maar jullie allemaal van harte gefeliciteerd natuurlijk!!! Have fun de komende tijd

 75. Elbee
  Profiel Elbee schreef op zondag 16 oktober 2011 om 19:23  | reageer

  Inmiddels is de workshop achter de rug en werk ik met mijn testtablet. Op Flickr heb ik een groep aangemaakt om mijn vorderingen te kunnen tonen, "Intuos4 ervaringen" heet de group. Ik heb geen idee of zoiets goed werkt, maar ik heb geen website en zag geen andere manier om mijn ervaringen te delen en mijn vorderingen te tonen.

 76. juvani_photo
  Profiel  juvani_photo schreef op zondag 23 oktober 2011 om 09:25  | reageer

  ik ben ook 1 van de gelukkigen, en heb gekozen voor de SocialMedi als uithangbord.

  twitter: @juvani_intuos4 en hashtag #intuos4
  facebook: jurgen van nijnanten > @juvani_test_intuos4
  flickr: www.flickr.com/photos/jsvn

  en natuurlijk mijn eigen bescheiden site-je: www.juvaniphoto.nl

  aangezien via LinkedIn alles aan elkaar geknoopt is, maak ik al mn 500+ Contacts heeeel duidelijk
  waar ik deze maand mee bezig ben knipoog

 77. WebShopDesigners
  Profiel WebShopDesigners schreef op donderdag 3 november 2011 om 01:14  | reageer

  De volgende keer zou ik er ook graag bij willen zijn. Ook ik werk met Photoshop met een Intuos4 Large en zou graag nog veel meer willen leren. Ik hoop dat jullie nog zo'n workshop gaan geven.
  Rolf Bos, http://www.webshopdesigners.nl

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord