Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Wiki Loves Monuments fotowedstrijd

zaterdag 2 september 2017, 13:31 door | 3.494x gelezen | 0 reacties

Deze maand gaat de grootste fotowedstrijd van de wereld weer van start: Wiki Loves Monuments. Het doel van de wedstrijd is om foto's van monumenten beschikbaar te krijgen voor, onder andere, gebruik op Wikipedia.

Waardenburg historische tuin en parkaanleg


Extra prijs ontbrekende monumenten


Dit jaar kun je een extra prijs in de wacht slepen door foto's te uploaden van monumenten waarvan nog geen foto gemaakt is, waar foto's van ontbreken of waarvan de foto's verouderd of van mindere kwaliteit zijn.

Er is een speciale lijst van monumenten waarvan nog geen foto beschikbaar is. Ga jij de uitdaging aan?

In september uploaden


Deelnemers die in de maand september hun foto's uploaden dingen mee naar de prijzen. De foto's zelf hoeven niet per se in de maand september gemaakt te zijn, zolang ze maar in de maand september worden geupload.

Deelnemers kunnen in september zelfgemaakte foto's van monumenten uit Nederland uploaden naar Wikimedia Commons, de beeldbibliotheek van Wikipedia. Dit jaar doen voor het eerst ook foto's van monumenten in het Nederlands Caribisch gebied mee.

De betonnen belvedère uitkijktoren van oranjewoud


Winnaars


De prijswinnaars van de Nederlandse wedstrijd zullen in november bekend worden gemaakt. De Nederlandse top tien dingt tevens mee naar de prijzen in de internationale wedstrijd.

Nederlands idee


Wiki Loves Monuments is een Nederlands idee. De wedstrijd is sinds de eerste Nederlandse editie in 2010 uitgegroeid tot een wedstrijd van wereldformaat, waaraan duizenden mensen van over de hele wereld meedoen.

De wedstrijd heeft officiële erkenning gekregen van Guinness World Records als de grootste fotowedstrijd ter wereld. Dit jaar wordt de wedstrijd in meer dan 50 landen georganiseerd.

Wikimedia Nederland, de organisatie die in Nederland onder andere Wikipedia-vrijwilligers ondersteunt, organiseert de Nederlandse editie van de wedstrijd dit jaar voor de zesde keer.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord