Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Wiki Loves Monuments fotowedstrijd 2012

zondag 2 september 2012, 22:59 door | 4.527x gelezen | 1 reactie

Net als vorig jaar kun je ook dit jaar weer meedoen aan de Wiki Loves Monuments fotowedstrijd van Wikipedia. Met de wedstrijd hoopt de gratis online encyclopedie aan vrij te gebruiken beeldmateriaal te komen van monumenten wereldwijd. De wedstrijd duurt de gehele maand september.

Het is vaak lastig om aan goede en relevantie foto's te komen bij artikelen op Wikipedia. Via de wedstrijd worden deze beelden verzameld zodat duizenden artikelen van mooie foto's voorzien kunnen worden.

Het is wel belangrijk om je te beseffen dat door het vrijgeven van je foto's deze ook door anderen (commercieel) gebruikt kunnen worden buiten Wikipedia. Er wordt gebruik gemaakt van een van de Creative Commons licenties.

Wiki loves winnaar 2011
Foto: Harm Joris ten Napel, winnaar 2011

Natuurlijk help je Wikipedia met je deelname, maar je maakt uiteraard ook kans op mooie prijzen. Van tijdschriftabonnementen en entreekaarten voor musea tot een Asus tablet computer of een rondvlucht boven Nederland.

Op 9 november worden de Nederlandse prijswinnaars bekend gemaakt. Van de wereldwijde editie wordt een maand later de winnaar gekozen. De hoofdprijs hierbij is een fotoreis naar Hong Kong. Heb je een Android smartphone dan kun je ook de speciaal voor de wedstrijd gemaakt app gebruiken om foto's te maken en in te sturen.

Mocht je deze maand dus nog in de buurt zijn van een rijksmonument (er zijn er zo'n 60.000 in Nederland, dus het is moeilijk om er niet bij in de buurt te komen), maak dan een mooie foto en stuur deze in!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Donald Willemsen
    Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 4 september 2012 om 10:21  | reageer

    Wanneer je monumenten fotografeert en die ook nog eens publiceert, kan het zijn dat je daarmee de auteurswet overtreedt. Het is lang niet altijd toegestaan een foto te maken van een monument en die te publiceren. Hert lijkt me daarom verstandig eerst te informeren voordat je iets publiceert, want het kan je duur komen te staan. Zo is het verboden zondermeer foto's te publiceren van bijvoorbeeld het TGV-station van Luik en bijvoorbeeld van het Atomium in Brussel omwille van auteursrechten. Maak je bijvoorbeeld een foto van je reisgenoot met op de achtergrond het Atomium, dan mag dat weer wel.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord