Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

'Wild op de Veluwe' thema Apeldoornse fotowedstrijd

zaterdag 17 februari 2018, 20:10 door | 3.491x gelezen | 0 reacties

De 2018 editie van Apeldoorn Fotostad (we schreven hier al eerder over) heeft vanwege de film 'Wild' die net uit is in de bioscopen een fotowedstrijd georganiseerd.

Hierbij staat de Veluwe centraal, maar de fotowedstrijd is landelijk. Iedereen mag insturen. Ze doen dit in samenwerking met CameraTools en Staatsbosbeheer.

Apeldoorn Fotostad is het grootste fotografie event in Apeldoorn (en omstreken) en omvat naast diverse exposities ook activiteiten zoals workshops, bijeenkomsten en uitwisseling van kennis en kunde.

Apeldoorn Fotostad - Wild


Wild Nieuwsgierig


Een fotowedstrijd waarin het wild op de Veluwe een hoofdrol heeft: dat is Wild Nieuwsgierig. Iedereen kan tot uiterlijk 31 maart 2018 zijn of haar mooiste foto inzenden.

Op 12 april wordt de winnaar bekendgemaakt. De tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad en Apeldoorn Marketing, de citymarketingorganisatie van Apeldoorn zijn initiatiefnemers van deze wedstrijd.

Film WILD


De film WILD, bonte families op de Veluwe draait vanaf 1 februari in bioscopen in Nederland. Het is de eerste bioscoopfilm van filmmaker Luc Enting. Hij bracht ruim twee jaar lang vele uren in tentjes en hutjes op de Veluwe door om de schuwe dieren op hun allermooist in beeld te brengen.

De hoofdrolspelers in de film zijn het edelhert, het wilde zwijn en de vos. We zien hoe deze dieren door de seizoenen heen op zoek gaan naar voedsel, hoe ze hun partners ontmoeten en hun nakomelingen grootbrengen. Daarbij moeten ze de nodige uitdagingen overwinnen.

Wild in beeld brengen


Apeldoorn Fotostad en Apeldoorn Marketing grepen de film WILD aan om erachter te komen welk beeld inwoners en bezoekers hebben van 'wild' op de Veluwe. Dit doen de organisaties door een speciale fotowedstrijd te houden met het thema Wild Nieuwsgierig. Wat heeft de Veluwe mensen te bieden, wat het maakt zo bijzonder en verrassend?

Jeffrey De Grijs, voorzitter van Apeldoorn Fotostad: We nodigen mensen uit om het vooral zelf te gaan ontdekken. Wat valt je op, wat maakt het fragiel of groots? Waardoor word je nieuwgierig om het in beeld te brengen?

Ilse Harmelink, directeur van Apeldoorn Marketing, is benieuwd naar de mooie afbeeldingen van dieren die 'gewoon' om ons heen leven op de Veluwe. We worden omringd door de meest prachtige flora en fauna. Ik kan niet wachten om te zien hoe bezoekers en inwoners dat door hun lens zien.

Apeldoorn Fotostad


Meedoen aan de fotowedstrijd


Iedereen kan zijn of haar mooiste wildfoto uploaden via de website van Apeldoorn 2018 Fotostad. Inzenden kan tot uiterlijk 31 maart 2018. Op 12 april worden de drie winnaars bekendgemaakt.

De jury bestaat uit onder anderen uit natuurfotograaf Jan Vermeer, Hans Hogenbirk van IVN Apeldoorn, Jeffrey de Grijs en Ilse Harmelink.

De nummer 1 van de actie mag op safari, inclusief overnachting en een wilddiner bij Charme Hotel Hoog Soeren. Voor de nummers 2 en 3 zijn ook leuke prijzen te winnen. Houd hiervoor de website van Apeldoorn Fotostad in de gaten.

Over Apeldoorn Fotostad


Apeldoorn Fotostad is een stichting en platform voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. De tweejaarlijkse fotomanifestatie Apeldoorn Fotostad streeft naar een breed programma voor alle leeftijden en alle niveaus van fotografie.

Van jong tot oud en van belangstellende tot professional. In de periode van 28 augustus t/m 27 oktober zijn er tal van fotografie-activiteiten. Voor meer informatie: apeldoornfotostad.nl

Over Apeldoorn Marketing


Apeldoorn Marketing is de citymarketingorganisatie van Apeldoorn en actief op het gebied van promotie, informatieverstrekking, onderzoek en dienstverlening.

De ambitie van Apeldoorn Marketing is het bevorderen van een positief klimaat op het gebied van wonen, werken, ondernemen en vrijetijdsbesteding in Apeldoorn.

Voor meer informatie: gewooninapeldoorn.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord