Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Win een Canon 5D inclusief L-lens bij de CUP van GUP

zaterdag 23 september 2006, 11:20 door | 9.752x gelezen | 0 reacties

Persoonlijk had ik nog niet eerder van het fotomagazine GUP gehoord, maar ze hebben een fotowedstrijd opgezet die zeker een poging waard is. De prijs is namelijk een Canon 5D inclusief de Canon 24-105 f/4.0 L lens. Bij elkaar een setje van zo'n vierduizend euro en zeer beslist een prachtige camera en lens.

GUP Magazine (Guide to Unique Photography) is een tweemaandelijkse uitgave die verslag geeft van wat zij de groep fotografen noemen die voorop staan in de huidige ontwikkelingen in de fotografie. Persoonlijk vind ik het allemaal wat te elitair gepraat, maar ik zal binnenkort eens een uitgave aanschaffen om het blad beter te kunnen beoordelen. Daarvoor moet ik wel eerst 20 kilometer rijden, want het blad is maar bij een beperkt aantal winkels verkrijgbaar.

Zelf heb ik zojuist ook een foto ingestuurd. Ik verwacht echter niet heel veel kans te maken, want zo op het eerste gezicht is het blad meer gericht op de 'artistieke' fotograaf. Zelf heb ik daar niet zo veel mee op. In mijn foto's probeer ik doorgaans gewoon een mooie afbeelding te creŽren die technisch klopt en waarbij het aangenaam is de foto te bekijken.

Een bijzondere regel van de wedstrijd is dat de foto niet bewerkt mag zijn. Tegenwoordig wordt volgens mij bijna elke foto bewerkt. Al is het alleen maar even de levels aanpassen of een vuiltje wegklonen. Er staat echter niks geschreven over hoe strikt de regels worden nageleefd. Zelf heb ik er voor de zekerheid dan maar voor gekozen de onbewerkte versie van mijn inzending te sturen.

Maar zelfs dan; de foto is een RAW genomen en omgezet naar Jpeg (wel met de default settings overigens) en daarna heb ik 'm ook nog moeten verkleinen voor inzending. Heel strikt gezien zijn zelfs dat bewerkingen. Volgens mij kunnen ze dus elke inzending diskwalificeren. vrolijk

Inzenden kan nog tot 9 oktober 2006.
Succes!

Bron: Zoom.nl weblog

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord