Elja Trum

Win prijzen met jouw apparatuurkennis!

donderdag 1 november 2012, 20:03 door | 5.770x gelezen | 13 reacties

Als fotograaf heb je vaak goede kennis van je apparatuur. Je weet precies waarom en in welke situatie een bepaald objectief fijn werkt. Alle voor- en nadelen op een rijtje. Waarom zou je die kennis niet delen met andere fotografen? Dat kan eenvoudig op Photogear, de apparatuur site van Photofacts. Deze maand maak je daarbij ook nog eens kans op mooie prijzen!

Twee jaar geleden lanceerde ik apparatuursite Photogear. Er staan inmiddels honderden producten op voorzien van foto's, informatie en verwijzingen naar reviews op internet. Ook vind je er tientallen ervaringen van gebruikers.

Het idee is dat honderden fotografen veel meer weten dan slechts een paar. Ik als Canon gebruiker weet bijvoorbeeld veel minder van bijvoorbeeld Nikon of Pentax. Maar als jij al jaren een fanatiek Nikonian bent heb je de nodige kennis over deze producten beschikbaar.

Hoe werkt het?


Photogear werkt als een soort wiki; elke bezoeker kan zelf informatie toevoegen en verwijderen. Je moet hiervoor wel ingelogd zijn met een (gratis) Photofacts account. Ben je ingelogd, dan kun je simpelweg bij een product klikken op 'tekst aanpassen', 'specificaties aanpassen', 'link toevoegen' en dergelijke. Allemaal direct onder de plek waar de toegevoegde informatie ook daadwerkelijk komt te staan.

Gisterenavond laat (tevens mijn excuus voor het warrige einde) heb ik nog onderstaand filmpje opgenomen waarin ik laat zien hoe eenvoudig je productinformatie kunt toevoegen op de website.


Ook als het product waar je kennis over hebt geheel ontbreekt op Photogear dan kun je deze toevoegen aan de database. Het is allemaal niet heel moeilijk en mocht er iets niet helemaal goed ingevuld zijn dan kan de volgende bezoeker het gewoon weer verbeteren.

De prijzen


Het tweejarig bestaan van de site leek me een prima moment om een boost te geven aan de hoeveelheid informatie die er beschikbaar is. Vandaar dat we onder iedereen die gedurende deze maand (november) informatie toevoegt aan Photogear prijzen verloten!

In totaal hebben we een 'prijzenpot' met een waarde van bijna 600 euro! Dit zijn de verschillende prijzen die we begin december gaan verloten:

Benro C1570F Classic Carbon
Namens Benro Nederland kunnen we een Benro C1570F Classic Carbon statief aanbieden. Dit carbon statief met een waarde van 229 euro weegt slechts 1,15 kilogram en is dus gemakkelijk mee te nemen tijdens fototripjes. Zelf heb ik ook een compact carbon statief van Benro waar ik erg tevreden over ben!

Profotonet 80 x 120 cm canvas
Namens afdrukspecialist Profotonet (de favoriete partij voor veel fotografen) kunnen we een canvas afdruk met een formaat van 80 bij 120 centimeter aanbieden. Een kwalitatief hoogwaardig canvas op groot formaat met een waarde van 128 euro.

Canon 300-EG Rugzak
Namens fotowinkel CameraTools hebben we een stevige rugzak van Canon om als prijs weg te geven. Met ruimte voor een camera en twee tot drie objectieven en een waarde van 60 euro.

FotoCube 75cm met bijpassende kreukloze folie
Namens FotoCube kunnen we een lichttent van 75 centimeter met kreukloze folie voor de achtergrond aanbieden. Zo'n lichttent is ideaal wanneer je aan de slag gaat met productfotografie . De FotoCube 75 centimeter lichttent heeft een waarde van 46 euro.

Grijskaart (30 cm)
Altijd de juiste kleuren in je foto's? Met behulp van deze grijskaart van FotoCube is dit geen probleem meer. De grijskaart heeft een waarde van 35 euro.

Handboek Workflow in de Fotografie
Van Focus Media ontving ik het Handboek Workflow in de Fotografie geschreven door Frans Barten ten behoeve van een recensie. Deze recensie kon je gisteren lezen op Photofacts. Dit boek ter waarde van 30 euro zetten we nu in als extra prijs.

3x Digitale Fotografie: Zwart-wit boek
Natuurlijk kan ook mijn eigen zwart-wit boek niet ontbreken tussen de prijzen. Voor de fotograaf die alles wilt weten over het fotograferen in zwart-wit. Het boek heeft een waarde van 21 euro.

Photogear prijzen

Elke aanpassing die je doet zorgt ervoor dat jouw naam aan die verandering gekoppeld wordt. Aan het begin van de volgende maand worden er willekeurig prijswinnaars gekozen uit iedereen die een aanpassing gedaan heeft. Per persoon kan er maximaal n prijs gewonnen worden, maar je mag wel zo veel veranderingen als je wilt doorvoeren; met elke extra toevoeging maak je meer kans op een prijs.

Ga snel naar Photogear en gebruik jouw appartuurkennis om kans te maken op n van de prijzen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

13 reacties

 1. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op donderdag 1 november 2012 om 21:35

  Tellen de oude reviews mee, anders heb ik een grote kans knipoog, wou sowieso een stukje schrijven over de nieuwe D7000 dus komt voor elkaar.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 1 november 2012 om 22:28

  Het hoeft dus niet per se bij ervaringen te blijven; als je een nieuw product toevoegt dat nog niet op Photogear staat heb je binnen no-time een aantal toevoeging gerealiseerd:

  - Product toevoegen
  - Kort stukje basistekst
  - Productfoto
  - Vatting koppelen
  - Productspecificaties invoeren
  - Link naar een review

  Nog geen tien minuten werk en je maakt zes keer kans. vrolijk
  Alle informatie is zo te vinden door even te Googlen en op de site van de fabrikant te kijken..

 3. Paul Oosterlaak
  Profiel Paul Oosterlaak schreef op vrijdag 2 november 2012 om 21:45

  Ondertussen wat eigen ervaringen toegevoegd. Vooral bij producten waar nog geen ervaringen bij stonden.

 4. Nando
  Profiel  Nando schreef op dinsdag 6 november 2012 om 10:40

  Ilja, ik zat te kijken hoe ik een nieuw product kan toevoegen, maar ik kan het niet vinden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.479 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord