Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Michelle Peeters

Winnaars Groene Camera 2018

vrijdag 23 maart 2018, 09:18 door | 2.835x gelezen | 1 reactie

Op zaterdag 24 maart aanstaande vindt de prijsuitreiking plaats van de Groene Camera, dť fotoprijs voor natuurfotografen uit Nederland en BelgiŽ. Voor de drie verschillende onderdelen en acht verschillende categorieŽn werden ruim 6.000 beelden ingestuurd.

De Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine en PiXFACTORY. Deze twee leidende organisaties op het gebied van natuurfotografie hebben als doelstelling natuurfotografie te bevorderen en bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Groene Camera 2018 winnaars


Zuinig zijn op natuur


Natuurfotografie speelt een belangrijke rol in het Ė al dan niet onbewust- versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder en daarom ook iets om zuinig op te zijn.

Deze gedachte is de motivatie geweest van de initiatiefnemers Jan Vermeer en Daan Schoonhoven bij het in het leven roepen van de natuurfotografieprijs de Groene Camera. Een prijs die in 2017 voor het eerst is uitgereikt.

Toevallig viel dit ook samen met de keuze van de organisatie Zilveren Camera om natuurfotografie als categorie te laten vervallen.

Een logische keuze want zoveel professionele natuurfotografen zijn er niet, maar Nederland telt wel 400.000 mensen die zich natuurfotograaf noemen! Velen van hen zijn geen professional, maar hun foto's zijn wel van professioneel niveau.

Alleen Nederland en BelgiŽ


De Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto's te accepteren die in Nederland of BelgiŽ zijn gemaakt. Schoonhoven zegt hierover: ďHet is een heel bewuste keuze om alleen foto's uit de Lage Landen te accepteren.

Ten eerste willen we graag onze natuur voor het voetlicht brengen en de diversiteit en schoonheid ervan laten zien. Ten tweede is het eerlijker voor de deelnemende fotografen omdat je geen leeuwen en toekans hoeft te vergelijken met een roodborstje of reeĒ.

De jury bestaat dit jaar uit de volgende personen: Olaf Kraak, Marijke Kodden, Bart Siebelink, Rollin Verlinde en Jan Vermeer. De expositie met de prijswinnende foto's zal later dit jaar plaatsvinden in het MUSEON in den Haag.

De Groene Camera telt drie onderdelen


1. Groene Camera Natuurfotograaf van het jaar
2. Groene Camera natuurfoto van het jaar
3. Groene Camera natuurfotografie talent van het jaar

Het eerste onderdeel is een portfolioprijs, het tweede onderdeel valt uiteen in acht verschillende categorieŽn. Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedingen naar de prijs natuurfotografietalent van het jaar. Per onderdeel en categorie is er een winnaar, een 'runner-up' en vijf eervolle vermeldingen.

Prijsuitreiking tijdens PiXperience


De prijsuitreiking vindt plaats tijdens PiXperience: een event voor natuurfotografen, waar de organisatie ruim 900 bezoekers verwacht. PiXperience vindt plaats op 24 en 25 maart in congrescentrum Hart van Holland in Nijkerk.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

1 reactie

  1. M.H.W. Bosch
    M.H.W. Bosch schreef op zaterdag 24 maart 2018 om 22:07

    Heb vandaag enorm genoten van de verscheidenheid aan presentaties. Ook die met humor gebracht werden zoals de"tandarts" uit Amsterdam. Prima beurs waar je je fotohart kon ophalen. Kijk al uit naar het volgende jaar.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.375 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord