Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd nu te zien

zondag 15 december 2019, 13:31 door | 4.920x gelezen | 0 reacties

De National Geographic Fotowedstrijd is een wedstrijd voor enthousiaste amateurfotografen. Met behulp van de categorieŽn Natuur, Mens en Dier wil National Geographic mensen inspireren om de pracht, veelzijdigheid ťn kwetsbaarheid van onze planeet en haar bewoners vast te leggen.

Uit de meer dan 10.000 ingezonden foto's werden in november de winnaars van de editie 2019 bekend gemaakt. De winnende foto's zijn nu te bewonderen in de expositie National Geographic - Colors of the World. Deze prachtige foto-expositie in het Museon laat je op een nieuwe manier naar onze planeet kijken.

George F Mobley Mont Saint Michel

George F. Mobley: Mont Saint-Michel, NormandiŽ, Frankrijk

National Geographic Colors of the World toont de fascinerende beleving van kleur in fotografie. Hoe bepaalt kleur het karakter van de foto? Dit fenomeen wordt getoond in prachtige fotografie. Een wereld van kleuren omringt ons elke minuut van de dag en toch staan we hier zelden bij stil.

In deze tentoonstelling besteden we aandacht aan perceptie, betekenis en symboliek van kleuren in onze wereld. Kleur kan ons kalmeren, kleur kan ons energie geven, kleur kan ons verbazen en iedereen heeft een favoriete kleur! En wat is de betekenis van kleur bij dieren?

Colors of the World is een inspirerende tentoonstelling met prachtige, verbazingwekkende foto's die je op een andere manier naar onze planeet laten kijken. In deze tentoonstelling worden spectaculaire foto's getoond van topfotografen als Steve McCurry, Brian J. Skerry en George F. Mobley.

Wereldfotografie


Fotografie, in het bijzonder natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie heeft het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering.

De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel werken we samen met National Geographic, waarmee het Museon qua thematieknauwe verwantschap vertoont. National Geographic Colors of the World wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

National Geographic Colors of the World is te zien van 28 juni tot en met 1 maart 2020.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord