Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Winnaars Nikon Photo Contest 2016-2017 bekend

zondag 9 juli 2017, 16:16 door | 4.856x gelezen | 1 reactie

Nikon heeft met trots de winnaars van de Nikon Photo Contest 2016-2017 bekendgemaakt. De Nikon Photo Contest wordt al sinds 1969 georganiseerd en is uitgegroeid tot een van de grootste internationale fotowedstrijden ter wereld.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe de jury tot haar oordeel is gekomen:


Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Nikon werd er dit jaar ook een 100th Anniversary Award Nikon 100th Anniversary Award uitgereikt met het thema 'Celebration'.

In totaal hebben er dit jaar 21.511 fotografen uit 170 verschillende landen en regio's hun werk ingestuurd. Dit heeft uiteindelijk maar liefst 76.356 beelden opgeleverd. In termen van het aantal landen en regio's waaruit de diverse inzendingen zijn verstuurd, is de Nikon Photo Contest nog nooit zo succesvol geweest.

Winnaars Nikon Photo Contest 2016-2017


Zoals bij iedere editie werd de jury gevormd door een panel van internationale fotoprofessionals uit diverse domeinen, dit jaar geleid door de wereldberoemde grafisch ontwerper en kunstdirecteur Neville Brody.

Over de Nikon Photo Contest 2016-2017 zei Brody het volgende:

De inzendingen varieerden enorm in hun onderwerp: van sommige beelden werd je direct blij, terwijl ook een grote hoeveelheid van de beelden een politieke insteek hadden of een filosofische kijk boden op de wereld.

De winnaars zelf lieten zien dat zij oog hebben voor de artistieke invulling van hun foto's en dat zij in staat zijn om een verhaal te vertellen.

Wereldwijde zorgen en problemen zijn vastgelegd en uitgedrukt in beelden die de realiteit aan het licht brengen Ė het zijn beelden die ons helpen beter te begrijpen wie we werkelijk zijn en beelden die ons blootstellen aan de grotere waarheden van de wereld waarin we leven
.

Grand Prize


De deskundige jury ging dit jaar op zoek naar een winnaar van de 'Nikon 100th Anniversary Award', terwijl de winnaar van de 'Most Popular Entry Award' is gebaseerd op de stemmen van de deelnemers zelf.

Vervolgens heeft de jury uit alle inzendingen voor deze categorieŽn een overall winnaar geselecteerd, die met de 'Grand Prize' naar huis is gegaan.

Winnaars


De winnaars van de 'Nikon 100th Anniversary Award', de 'Most Popular Entry Award' en de 'Grand Prize' staan hieronder. Bovendien heeft de jury per categorie en format (een enkele foto, een fotoserie en video) een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt.

Nikon 100th Anniversary Award
Winnaar: Annamaria Bruni (ItaliŽ)

Greeting to the sun - Annamaria Bruni

Greeting to the Sun


Most Popular Entry Award
Winnaar: Dorte Verner (Verenigde Staten)

Most popular entry disappearing fishing method - Moken Dorte verner

Disappearing fishing method by Moken


Grand Prize
Winnaar: Yuanyuan Tian (China)

Break time - Yuanyuan Tian (China)

休 (Break Time)

Voor meer informatie en het jurycommentaar van alle winnende foto's kun je terecht op de website van de Nikon Photo Contest 2016-2017.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Robert
    Robert schreef op donderdag 13 juli 2017 om 12:18  | reageer

    Wauwwwiiiii. ..fantastische beelden.
    Robert

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord