Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Winnaars van de Nikon Photo Contest 2018 - 2019

dinsdag 13 augustus 2019, 16:32 door | 3.323x gelezen | 0 reacties

Nikon Corporation kondigt met trots de winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019 aan. De Nikon Photo Contest werd voor het eerst in 1969 gehouden en viert dit jaar zijn 50e verjaardag.

326045 open single 1 cddf03 original 1565081156

Open Award Gold Prize: Alma and Alzheimer's. Jason Parnell-Brookes (Verenigd Koninkrijk)

Het is ťťn van de grootste fotowedstrijden ter wereld en de editie 2018-19 was goed voor een recordaantal van 97.369 inzendingen van 33.000 deelnemers uit 170 landen en regio's. Inzendingen konden meedoen in drie categorieŽn: Open, Next Generation en Short Film.

326047 op story original

Open Award Gold Prize: Hope. Thaib Chaidar (IndonesiŽ)

De winnaars werden geselecteerd door een onafhankelijk internationaal panel van juryleden onder leiding van de wereldberoemde artdirector Neville Brody, die net als vorig jaar weer de rol van hoofd jurylid vervulde. Neville Brody blikt terug op de Nikon Photo Contest van dit jaar: Bij deze wedstrijd spelen veel vragen een rol, zoals 'Wat is de rol van fotografie in de toekomst?

Fotografie verandert onze levens. Het is overal om ons heen en tegenwoordig wordt onze wereld meer in beelden dan in woorden uitgedrukt. Fotografie is een internationale taal die beÔnvloedt hoe we als mensen en als maatschappij zijn en die steeds belangrijker zal worden.

De verscheidenheid aan beelden die werden geselecteerd voor de wedstrijd - de verhalen, de verbanden en de verrassingen - zal inspireren tot een fascinerend debat over de wereld waarin we leven en over de manier waarop we deze beschouwen.


326038 ng single 1 88ac93 original 1565081152

Next Generation Gold Prize: Ayimpoka. Sara De Antonio Feu (Spanje)

De winnaars van het goud, zilver en brons in elke categorie werden geselecteerd op basis van verschillende criteria, waaronder hun geschiktheid voor het thema van de categorie, de kracht van de boodschap en de mate van creativiteit.

326048 ShortFilmAward a 1a9f0e original 1565081157

Short Film Gold Prize: Exulansis. Sara Crochet (Verenigde Staten)

Naast de vijf gouden onderscheidingen ontving ťťn inzending de Participants' Choice-prijs en werd een andere speciale prijs toegekend ter ere van de 50e verjaardag van de Nikon Photo Contest. In totaal werden 47 prijzen uitgereikt.

326040 ng story 74906b original 1565081154

Next Generation Gold Prize: Fanghua - (Momenten uit onze jeugd). Tu Jinghan (China)

De aankondiging van de winnaar van de Grand Prize zal tijdens de officiŽle prijsuitreiking in Tokio op 23 augustus 2019 plaatsvinden. Alle winnende foto's en video's vind je op de website van de Nikon Photo Contest 2018-2019, samen met de gegevens over hun inzenders.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord