Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Winnaars Zilveren Camera Junior fotowedstrijd 2019

woensdag 20 maart 2019, 16:32 door | 4.130x gelezen | 0 reacties

De jonge fotografie-talenten van de Zilveren Camera Junior Fotowedstrijd kregen in Museum Hilversum het verlossende woord te horen van Burgemeester Pieter Broertjes. De 15-jarige Marie Claire Aling uit Assen en de 17-jarige Lotte Pranger uit Hilversum wonnen met een enkel beeld en serie de categorie 'Mijn Nieuws'.

Zilveren Camera Junior Rick Mandoeng


Net als de Zilveren Camera wedstrijd, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek, kunnen jongeren bij de juniorwedstrijd foto's insturen. De jury is onder de indruk van de variatie in beelden en noemde de foto met de molens in de winkelruit van Marie Claire een verrassend mooie foto met verschillende lagen.

Marie Claire Aling

Marie Claire Aling, 1e prijs enkel

We hebben in Aalborg een uitwisseling gehad met een Deense school en zijn samen naar Amsterdam geweest via de Zaanse schans, aldus Marie Claire. Lotte wil met haar serie psychische problemen bespreekbaar maken: Er lopen steeds meer jongeren rond met psychische problemen en ik vind het belangrijk om het bespreekbaar te maken.

Lotte Pranger

Lotte Pranger, 1e prijs serie

Andere winnaars


De 15-jarige Kees Jeeninga (3e prijs nieuws enkel) won met een foto over de actie van de 'klimaatspijbelaars'. Andere winnaars zijn de 16-jarige Fleur Verbeek (2e prijs nieuws enkel), Nina van Laar, 16 jaar (2e plaats serie) en de 12-jarige Tygo Ouwerkerk (3e prijs serie).

Kees Jeeninga

Kees Jeeninga, 2e prijs serie

De expositie De Zilveren Camera wordt vanaf vandaag uitgebreid met alle junior inzendingen. Daarbij reist de digitale tentoonstelling langs verschillende scholen. De Zilveren Camera Junior is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera en Museum Hilversum en is in samenwerking met Profotonet, Rabobank Coöperatiefonds en Canon gerealiseerd.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord