Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Zoektocht naar de beste mislukte foto

donderdag 5 april 2007, 09:03 door | 8.589x gelezen | 3 reacties

Mislukte fotoWinkelketen Hema en jongerenplatform 6pack hebben een wedstrijd opgezet voor de meeste mislukte foto. De website geeft aan dat deze wedstrijd georganiseerd wordt omdat met de opkomst van de digitale camera mislukte foto's vaak direct gewist worden. Juist omdat hier vaak grappige of mooie plaatjes zitten gaan ze op zoek naar de mislukste foto van Nederland.

Een professionele jury kiest de winnaar. Die mag een jaar lang gratis foto's laten afdrukken bij het warenhuis en ontvangt zijn foto op een canvas afdruk.

Dat de mislukte foto nog lang niet met uitsterven bedreigt wordt blijkt echter al uit de gemiddelde Hyves pagina. De bij de website horende website is echter leuk opgezet en dus een bezoekje waard.

Naast het insturen van je foto's en het bekijken van de reeds ingestuurde afbeeldingen is er ook een cursus te vinden hoe je het beste een mislukte foto kunt maken. Om hierbij te helpen kun je bijvoorbeeld een sticker maken om je schermpje af te plakken en zo tot betere resultaten te komen.

Ook wordt er gewezen op de mogelijkheid om je mislukste foto af te drukken op bijvoorbeeld een mok of er een puzzel van te maken. Voor je gehele mislukte foto collectie bestel je natuurlijk het digitale fotoalbum.

Mocht je nu echt geen mislukte foto meer hebben, dan kun je natuurlijk altijd nog een goede foto verpesten met Photoshop..

Met dank aan Richard voor de tip!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op donderdag 5 april 2007 om 10:23  | reageer

  Als je nou van gekkigheid niet meer wat wat je nog doen kunt, voila, hier is dan de ultieme uitdaging!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 11 mei 2007 om 23:08  | reageer

  Vandaag was er bij Editie NL een aardig stukje over de tentoonstelling van de beste mislukte foto's (de inzending is inmiddels gesloten). Vanaf morgen verwacht ik dat de video op de site terug te kijken is.

  Er zitten overigens inderdaad mooie mislukte foto's bij! Zoals de olifant die net uit beeld stapt en een foto van Willem Alexander en Maxima met net twee handen voor hun gezichten van andere toeschouwers..

  Nieuwsgierig naar de verhalen achter de foto's?
  Volg dan bijvoorbeeld de Hyves blog van genomineerde Jurgen.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 12 mei 2007 om 11:25  | reageer

  Dit weekende is er in Club 11 te Amsterdam de tentoonstelling te zien met de genomineerden. Morgen wordt hieruit de winnaar gekozen die een jaar lang grtais foto's kan laten ontwikkelen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord