Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Zoover op zoek naar de vakantiefoto van het jaar

woensdag 30 juli 2014, 23:27 door | 5.599x gelezen | 6 reacties

Zoover, de bekende vakantiebeoordelingen website, organiseert in samenwerking met de Telegraaf de Vakantiefoto van het Jaar 2014. Met jouw mooiste vakantiefoto maak je dan kans op één van de zeven Nikon 1 S2 systeemcamera's, publicatie van je foto in de Telegraaf en een Zoover vakantiecheque ter waarde van 1.000 euro.

Tot 15 september kun je jouw vakantiefoto uploaden in één van de zes categorieën: natuur, mens en kind, cultuur, actief, humor en selfie. Per categorie mag je drie foto's insturen, dus in totaal kun je tot zelfs 18 foto's insturen om je winkansen te vergroten.

Zoover vakantiefotowedstrijd

Na het inzenden van je foto moet je deze ook promoten bij vrienden en familie. Zij kunnen stemmen op de foto's en een stem op jouw foto vergroot de kans dat deze genomineerd wordt. Uiteindelijk worden er na 15 september 20 foto's per categorie genomineerd (waarvan 10 foto's via een jury).

Tot 1 oktober kan er dan nog op de foto's gestemd worden waarna de winnaars bekend worden gemaakt. De maker van de foto met de meeste stemmen in zijn categorie, wint een Nikon camera. De jury kiest van de zes categoriewinnaars de uiteindelijke hoofdwinnaar.

Ook als stemmer maak je overigens kans op een prijs; er worden 10 afdrukken op tuindoek weggeven. Lees uiteraard de actievoorwaarden even goed door. Ingestuurde foto's worden eigendom van Zoover en kunnen ingezet worden in de communicatie van Zoover en De Telegraaf.

Kijk op de website van Zoover voor meer informatie.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Arthur Wittendorp
  Profiel Arthur Wittendorp schreef op donderdag 31 juli 2014 om 07:59  | reageer

  Daar gaan we weer!
  Algemene Voorwaarden artikel 4.4: Door deelnemers ingestuurde foto’s zijn automatisch eigendom van Zoover en kunnen derhalve vrij worden ingezet in communicatie van Zoover en De Telegraaf.

  Ik haak af!

 2. ArjanL
  Profiel ArjanL schreef op donderdag 31 juli 2014 om 08:32  | reageer

  Dat is toch altijd bij dit soort wedstrijden.
  Als je echter in de prijzen valt krijg je redelijk uitbetaald.
  Daarbij, en dat weet je zelf ook, kosten digitale foto's toch niets; ze zijn immers 'gratis' te dupliceren.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 31 juli 2014 om 08:47  | reageer

  @Arthur:
  Dat schrijft Elja toch ook in de tekst? En het gebeurt altijd, bij dit soort wedstrijden. Wat mensen vergeten is dat dat meestal ook geldt voor inzendingen die niets winnen. Een snelle manier om een 'gratis' databank aan te leggen aan rechtenvrije foto's. Geef ze eens ongelijk vrolijk

 4. Arthur Wittendorp
  Profiel Arthur Wittendorp schreef op donderdag 31 juli 2014 om 09:18  | reageer

  Oh, sinds wanneer kosten digitale foto's niets? knipoog

  Alle gekheid op een stokje. Tuurlijk snap ook ik dat het vooral te doen is om een 'gratis' database aan te leggen van rechtenvrije foto's.

  Het kan gelukkig ook anders! vrolijk Onlangs aan een fotowedstrijd mee gedaan waar keurig netjes in de voorwaarden stond dat alleen de foto's van de winnaars gepubliceerd worden en de rechten van (alle ingezonden) foto's bij de fotograaf blijven! Het kan dus wel! vrolijk

 5. Rita
  Rita schreef op donderdag 31 juli 2014 om 16:18  | reageer

  Ach, wij willen tegenwoordig niets meer voor een krant betalen dus de krant ons ook niet meer voor de foto's. Dit is heel normaal. Je kunt jezelf daar druk over maken maar als ik de kans krijg om een leuke camera te winnen wil ik die gok wel nemen. Iedereen wil alles gratis maar als een ander iets gratis van jou wil gaan ze over hun nek. Onthou je uitlatingen de volgende keer dat je in de rij staat voor iets gratis. Ik vind het zogenaamde misbruik door kranten minder erg dan de dagelijkse misbruik van Google, Facebook, Twitter, en al die bagger bij elkaar.

 6. Benny
  Profiel Benny schreef op vrijdag 1 augustus 2014 om 00:42  | reageer

  Ik moet Arthur gelijk geven.

  Waarom, wordt hier überhaupt op deze website over deze misselijk makende wedstrijden wat vermeld?

  Ik vind, dat dergelijke wedstrijden helemaal niet vermeld moeten worden.

  Rita, bij mij is praktisch niks gratis. Ook kranten betalen bij mij, als ze een foto van me willen publiceren. Ik vind álle misbruik van foto's even erg, of het nu de kranten of social media betreft. Een banket bakker zegt toch ook niet van: "Hier heb je het brood gratis!"

  Ik hoef niks gratis: Ik ben bereid om voor kwaliteit te betalen en te investeren in mijn beroepsmatige fotografie.

  Benny

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Wedstrijden

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord