Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Camera schiet 100 miljard beelden per seconde

woensdag 24 december 2014, 23:18 door | 5.594x gelezen | 0 reacties

Wij fotografen vinden de Samsung NX1 met 15 foto's per seconde al behoorlijk vlot. Videografen zijn blij met 240 beelden per seconden voor mooie slow-motions. Wetenschappers daar in tegen nemen ook hier geen genoegen mee. Zij ontwikkelde een camera die 100.000.000.000 foto's per seconde schiet.

Voorheen bleef de teller nog hangen op 'slechts' enkele tientallen miljoenen foto's per seconde. Met de nieuwe camera kan bijvoorbeeld een opname gemaakt worden van een laserpuls die een spiegel raakt. Zie hiervoor de video hieronder.De gebruikte techniek wordt Compressed Ultrafast Photography (CUP) genoemd en is ontwikkeld door Lihon Wang op de Washington Universiteit in St. Louis. De wetenschap denkt de nieuwe sensor onder andere te kunnen gaan gebruiken voor ruimteonderzoek en bij medische biologie.

Ik denk overigens dat Lightroom het er wel moeilijk mee heeft als je na een dagje fotograferen de foto's wilt inladen.. Eén seconde beeldmateriaal op normale snelheid (25 beelden per seconde) afgespeeld zou je overigens zo'n 126 jaar bezighouden.

Via: Tweakers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Wetenschap

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord