Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

NASA publiceert foto's van de zon in 3D

woensdag 25 april 2007, 21:55 door | 20.901x gelezen | 0 reacties

Bezitters van een rood-cyaan 3D brilletje moeten absoluut een kijkje nemen op website van ruimtevaartorganisatie NASA. Zij hebben foto's vrijgegeven van de zon in 3D. Op de verschillende foto's is de zon mooi te bekijken. De 3D foto's laten inderdaad een mooie bol staan met zonnevlammen die alle kanten op slaan.

Naast foto's staan er ook een aantal filmpjes in 3D formaat op de website. Ook deze beelden zijn zeker de moeite waard al vind ik de anaglyps foto's persoonlijk interessanter om te bekijken. Wellicht ook door de hoge resolutie waarop deze foto's beschikbaar zijn

Satellieten van ruimtevaartorganisatie NASA hebben voor het eerst in de geschiedenis 3D-beelden gemaakt van de zon. Deze nieuwe beelden moeten wetenschappers helpen om de structuur van de zon beter te begrijpen. Ook kunnen ze hiermee beter voorspellen wanneer er veel zonneactiviteit richting de aarde komt. Dit kan storing op elektrische apparatuur veroorzaken.

Mocht je geen rood-cyaan brilletje in huis hebben, dan kan ik aanraden deze te bestellen. Dat kan bijvoorbeeld bij de Wijs. Voor net iets meer als één euro per stuk kun je er een aantal in huis halen. Het is erg eenvoudig om zelf ook 3D foto's te maken, binnenkort zal ik er ook eens een stukje over schrijven, maar ook onder bovenstaande link kun je hierover informatie vinden.

Onze zon in 3D
Onze zon in 3D; brilletje vereist..


Bron: Nu.nl, met dank aan Richard voor de tip!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Wetenschap

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.049 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord