Elja Trum

Altijd scherpe foto's met de cursus Scherpstellen voor Gevorderden

dinsdag 9 maart 2021, 09:18 door | 7.458x gelezen | 8 reacties

Wellicht herkenbaar. Dat je bij thuiskomst, op de computer ontdekt dat je nét niet helemaal goed scherp gesteld hebt. Op dat kleine schermpje achter op je camera ziet alles er scherp uit. Op een grote monitor kan dat dan nog vies tegenvallen.

Een net onscherpe foto is één van de meest gemaakte fouten onder fotografen. De nieuwste cursus Scherpstellen voor Gevorderden van Nando op Photofacts Academy helpt je om dat in de toekomst te voorkomen.


In zijn cursus ontdek je de verschillende scherpstelmethoden die je camera heeft en wanneer je welke methode nu het best kunt gebruiken.

Als lid bij Photofacts Academy heb je direct volledige toegang tot deze cursus. Daarnaast kun je dan nog meer dan 80 andere cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking kijken.

» Direct lid worden (slechts 149 euro voor 1 jaar volledige toegang)

Je kunt deze cursus ook los bekijken. Je krijgt dan alleen toegang tot deze cursus. Vanwege de lancering van deze cursus is de prijs nu tijdelijk slechts 19 euro. Normaal betaal je 69 euro voor onbeperkt toegang tot de cursus Scherpstellen voor Gevorderden.

» Start de cursus (nu slechts 19 euro)

Leden die de cursus al gekeken hebben zijn erg enthousiast. De 21 leden die een waardering hebben achtergelaten geven de cursus een dikke 9.

Ad de Rooij zegt bijvoorbeeld:

'Pas een paar maanden in het bezit van een Canon EOS R. De cursus Scherpstellen voor Gevorderden wordt duidelijk uitgelegd. Vaardigheden meegekregen waar ik in de handleiding nog niet aan toe was gekomen. De materie wordt in logische stappen naar voren gebracht. HEEL blij mee en veel opgestoken. Klasse, dankjewel!'

En Donald Willemsen laat weten:

'Een bijzonder leerzame cursus met een duidelijke uitleg. De wijze waarop Nando je iets probeert uit te leggen bevalt me erg goed. Hij is niet te snel en ook niet te langzaam. Kortom, een goede leerzame cursus.'

» Start de cursus (nu slechts 19 euro)

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Jan Bruggenkamp
  Jan Bruggenkamp schreef op woensdag 10 maart 2021 om 12:03

  Net de cursus gedaan , het werd goed en rustig uitgelegd. Maar waar ik bang voor was dat het werd uitgelegd met Canon camara,s. Erg jammer ik gebruik al jaren Nikon op dit moment een Nikon d7200. Het is natuurlijk een wereld van verschil of het wordt uitgelegd op Canon of je eigen Nikon.Erg jammer.

 2. Nando
  Profiel  Nando schreef op woensdag 10 maart 2021 om 14:42

  @Jan,
  Zoals ik in de cursus aangeef, het is een instelling die ik laat zien. Afhankelijk van je model Nikon heeft die camera die instelling ook. Het heet misschien anders, zit op een andere plek in het menu.
  Het is overigens onmogelijk om alle merken te gaan behandelen. Als ik Nikon erbij doe, moet ik ook Sony, Panasonic, Olympus, Fujifilm, en wie weet welke nog meer doen. Dat wordt niet praktisch

 3. gast schreef op donderdag 11 maart 2021 om 15:24

  Ik ben het met Jan Bruggenkamp eens, dat de uitleg met een Canon heeft plaats gevonden en niet met een Nikon camera ik werk met een full frame camera van Nikon.

 4. Ton Brosse
  Ton Brosse schreef op donderdag 11 maart 2021 om 22:42

  Waarom nou weer die zgn achtergrondmuziek er bij? Het is meer lawaai dan muziek! Zodra ik dat lawaai hoor bij een video, of het nou een demo is of een complete les of instructie is, haak ik af.
  Jammer!! Dat lawaai stoort alleen maar en verhindert het verstaan van het gesproken woord. M.a.w. Aan dit soort dingen met een boel lawaai heb je niets.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.223 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord