Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Basiscursus Flitsen op Locatie

dinsdag 28 februari 2017, 09:39 door | 9.927x gelezen | 5 reacties

Licht is ontzettend belangrijk in de fotografie. Het kan het verschil betekenen tussen een geslaagde en een matige foto. Als fotograaf wil je niet alleen het juiste licht kunnen zien, je wilt het ook kunnen beheersen.

Bij natuurlijk licht kan dat in beperkte mate, maar je bent vooral afhankelijk van wat er op dat moment aanwezig is. De oplossing is flitsfotografie. Door je eigen licht mee te nemen bepaal jij exact hoe jouw foto eruit gaat zien. Dat kan een wereld van verschil betekenen.

Veel fotografen zijn wel eens met flitsers aan de slag geweest, maar zijn teleurgesteld door hun eerste resultaten. Dat is niet vreemd, want als je een flitser gebruikt vanaf je camera is het resultaat vaak bedroevend.

Foto door Piet Van den Eynde

Flitslicht zonder dat je dat ziet

Bij een goede flitsfoto zie je eigenlijk niet eens dat er een flits gebruikt is. De foto oogt gewoon natuurlijk; alsof het prachtige licht er toevallig net was toen de fotograaf langs liep.

In de Basiscursus Flitsen op Locatie ontdek je met behulp van docent Piet Van den Eynde hoe jij ook prachtige foto's kunt maken met behulp van flitslicht. Piet is auteur van het boek Flash! Flitsfotografie op Locatie en expert op het gebied van flitsen met behulp van compacte (studio)flitsers.


De Basiscursus Flitsen op Locatie is de nieuwste cursus op Photofacts Academy. Ben je al lid, dan kun je deze cursus nu direct bekijken. Nog geen lid? Voor slechts 109 euro krijg je een jaar lang toegang tot deze ťn nog dertig andere fotografiecursussen.

Tevens krijg je als lid ook nog toegang tot alle cursussen die we het komende jaar nog uit gaan brengen (elke maand een compleet nieuwe cursus en tussendoor nog korte praktische video's). Je lidmaatschap verloopt automatisch na een jaar, dus je zit nergens aan vast.

Ľ Nu lid worden

Zelf ben ik erg enthousiast over deze nieuwe cursus van Piet. Hij is echt uitgebreid en bevat informatie waar zeker niet alleen beginners wat aan hebben. Piet weet het allemaal helder te verwoorden en de cursus kijkt gewoon lekker weg.

Heb jij al een kijkje genomen in de nieuwe cursus?
Laat vooral even weten wat je er van vindt!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Henk Schoenmakers
  Henk Schoenmakers schreef op woensdag 1 maart 2017 om 13:07  | reageer

  Prima e-book, maar merken/producten/technologie evolueren snel. Worden er daarom updates voorzien? Wat ik in het hele overzicht mis, is het gebruik van een lichtmeter. In dit boek gebeuren de belichtingcorrecties op 'zicht' via LCD of EVF. Dit lijkt me een trial en (vooral veel) error benadering...

 2. J. Michielsen
  J. Michielsen schreef op woensdag 1 maart 2017 om 14:09  | reageer

  Ik heb hiermee de uitnodiging voor de cursus ontvangen, maar nergens lees ik hoe en waar de cursus gegeven wordt. Doe je die cursus thuis, achter de computer, of is er een cursus op een locatie (zoals bv Rotterdam - waar ik woon - in straat zus op nummer zoveel).

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 1 maart 2017 om 14:56  | reageer

  @J. Michielsen; Je kunt de cursus thuis achter je computer volgen. De cursus bestaat uit video's en je kunt ook vragen stellen aan de docent (onder elke video kun je je vraag achter laten, je ontvangt dan een mailtje als reactie).

  Dit is overigens niet de enige cursus op Photofacts Academy. Je krijgt met een jaarlidmaatschap een jaar lang toegang tot alle cursussen en je kunt elke video zo vaak bekijken als je wilt.

  @Henk; Je hebt het zo te lezen over het eBook 'Flits! Flitsfotografie op Locatie' van Piet Van den Eynde. Hij verzorgt ook de videocursus waar het in dit artikel over gaat en het bevat veel van de onderwerpen die ook in het boek naar voren komen.

  Ik weet niet wat Piets plannen zijn voor het updaten van het book, sowieso verwacht ik dat hij in de toekomst wel nieuwe versies gaat uitbrengen waarin updates qua apparatuur ook opgenomen zijn.

  Op Photofacts Academy, bij de online video cursus, verwacht ik updates in de vorm van korte videoreviews van nieuwe gear als deze beschikbaar komt (en updates heeft die het vermelden waard zijn). Daarnaast voorzie ik in de toekomst ook nog uitbreidingen op deze cursus waarbij we de nieuwste gear weer zullen meenemen.

 4. Jan Budding
  Jan Budding schreef op woensdag 1 maart 2017 om 16:27  | reageer

  Hoi Elja,
  Ik ben inmiddels halverwege deze cursus en volg hem met veel plezier, zoals (bijna) alle andere cursussen. Bij deze heb ik echter een vraag aan Piet. Hierboven zeg je dat ik onder de video een reactie kwijt kan. Ik kan dit echter niet vinden.
  Kun je me verder helpen?

  Groeten, Jan Budding

 5. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 1 maart 2017 om 16:56  | reageer

  @Jan; die mogelijkheid is niet beschikbaar als je de cursus via onze iPad of Android tablet app bekijkt, maar anders moet je onder een video uit de cursus naar beneden scrollen.

  Onder de hoofdstukken vind je dan 'Vragen en Antwoorden' waar dan ook weer 'Stel jouw vraag' staat. Daar moet je een invulbox vinden waar je jouw vraag achter kunt laten.

  P.s.: En leuk te horen dat de cursus (weer) bevalt! vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord