Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Basiscursus Lightroom Classic

dinsdag 9 juli 2019, 09:29 door | 6.062x gelezen | 4 reacties

Lightroom Classic is het meeste gebruikte softwarepakket voor het organiseren en bewerken van foto's bij fotografen. Het programma is niet voor niks zo populair; het werkt erg prettig en kan veel.

Wanneer je nog niet eerder gewerkt hebt met Lightroom kan het lastig zijn om er direct mee aan de slag te gaan. Er zijn toch flink wat mogelijkheden. Gelukkig is het geen lastig programma om onder de knie te krijgen.

Bij onze online leeromgeving Photofacts Academy is Lightroom al vanaf de start het fotobewerkingsprogramma geweest waar we veel cursussen over aanboden. Je kunt op Photofacts Academy dus een echte Lightroom expert worden.

Lightroom Classic blijft zich continue ontwikkelen dus hebben we nu op Photofacts Academy een compleet vernieuwde Basiscursus Lightroom Classic.


Adobe Certified Photoshop Lightroom Expert Piet Van den Eynde duikt met jou het programma in en laat zien hoe jij Lightroom kunt inzetten om jouw foto's zonder moeite te verbeteren.

In deze cursus richt Piet zich op de twee belangrijkste onderdelen van Lightroom Classic: de Bibliotheekmodule en de Ontwikkelmodule. Een perfecte start als je nog niet eerder met het programma gewerkt hebt, maar ook als meer ervaren gebruiker zal je veel nieuwe dingen ontdekken.

Ľ Start direct: Basiscursus Lightroom Classic

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Johan Hahn
  Johan Hahn schreef op dinsdag 9 juli 2019 om 13:21  | reageer

  Het enige nadeel van Lightroom (en de andere software van Adobe) is dat je een (relatief duur) abonnement moet afsluiten. Dat vormt voor mij een bezwaar om te blijven werken met een technisch subliem programma. De oudere versies (zonder abonnement) worden in de loop der jaren 'uitgekleed'. Zo wil Adobe zijn kanten een abonnement opdringen.
  Gelukkig zijn er inmiddels uitstekende alternatieven zonder abonnement.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 9 juli 2019 om 15:24  | reageer

  Het lidmaatschap voor fotografen met Photoshop en Lightroom kost zo’n 12 euro per maand. Ik vind dat niet duur, maar als je de software wat minder vaak gebruikt snap ik zeker het bezwaar.

  Wel goed dat er (waarschijnlijk mede door de prijs) steeds meer alternatieven verschijnen! Meer keuze is altijd goed.

  Op Photofacts Academy hebben we overigens ook een cursus Luminar. knipoog

 3. Johan Hahn
  Johan Hahn schreef op dinsdag 9 juli 2019 om 18:03  | reageer

  Vooral je laatste regel is goed!! Ik werk veel en graag met Luminar, ook al heeft dat nog talloze schoonheidsfoutjes ...

 4. kok.f@ziggo.nl
  Profiel kok.f@ziggo.nl schreef op dinsdag 9 juli 2019 om 22:36  | reageer

  Is een abonnement echt zo duur? Voor € 145 per jaar heb je LR en PS, altijd up to date en het is inclusief upgrades. Als je gaat rekenen met andere programma’s met een vergelijkbaar niveau en je wilt up to date blijven, dan moet je ongeveer elk jaar een upgrade aanschaffen. Per saldo zijn de kosten dan vergelijkbaar.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.052 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord