Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Bekijk gratis de Eizo Colourclass Lofoten

zondag 21 oktober 2018, 13:13 door | 4.479x gelezen | 0 reacties

Eizo, fabrikant van high-end monitoren, heeft een videocursus uitgebracht waarin de fotografen Christian Ohlig en Serdar Ugurlu je meenemen naar het de Lofoten in Noorwegen waar ze het noorderlicht gaan vastleggen.

Eizo Colourclass Lofoten


In zes video's laten ze de volledige workflow van de landschapsfotografie zien: uitrusting, locatieplanning, belichting, filtergebruik en compositie, maar ook de kalibratie van de camera en monitor, de profielen van de printer, fotoprinters, fine-art-papiersoorten, softproofen en ICC-profielen.

Voor de Colourclass Lofoten werkte Eizo samen met Datacolor, Epson, F-stop gear, Fujifilm, Gitzo, Haida, ILFORD en PixelComputer.

Interessant en inspirerend om te kijken, al hadden wat mij betreft wel mogen kiezen voor ondertiteling boven het nasynchroniseren wat ze nu doen. Voordeel is wel dat het nu volledig Nederlandstalig is.

Je kunt de volledige cursus kijken op de speciale Lofoten Colourclass pagina bij Eizo, maar we hebben de video's ook hieronder voor je neergezet.

Aflevering 1: Keuze van de uitrusting, reis naar de bestemming


De eerste aflevering gaat over de uitrusting die je nodig hebt voor een dergelijke fototrip naar een koude bestemming als de Lofoten.


Aflevering 2: Locatieplanning met apps


In de tweede video wordt er gekeken naar handige apps die je kunt gebruiken om je trip vooraf goed te plannen.


Aflevering 3: Histogram en gebruik van verloop- en grijsfilters


Hoe gebruik je het histogram op je camera en filters om het maximale dynamische bereik uit je camera te halen. Dat ontdek je in deze derde video.


Aflevering 4: Het analyseren van de locatie


Ontdek hoe je er voor zorgt dat een indrukwekkend landschap ook zo op de foto over komt. Serdar en Christian laten zien hoe zij dat aanpakken.


Aflevering 5: Kalibratie van de camera, technologie en kalibratie van de monitor


In deze aflevering wordt er gekeken naar kleurbeheer in je digitale doka. Hoe zorg je er voor dat de kleur kloppen en hoe kalibreer je jouw monitor hiervoor?


Aflevering 6: Afdrukken


Uiteindelijk wil je de foto's die je gemaakt hebben natuurlijk afdrukken. In deze laatste aflevering ontdek je hoe je op je monitor al een goede indruk kunt krijgen van het eindresultaat. Zodat de afdruk ook net zo mooi is als de foto die je genomen hebt.


Ontdek nog meer over kleurbeheer


Wil je nog meer weten over hoe je het beste met kleurbeheer om kunt gaan? Op Photofacts Academy hebben we een uitgebreide cursus over kleurbeheer met kleurexpert Colijn van Noort.

Met een gratis proeflidmaatschap heb je twee weken lang de tijd om deze (en andere cursussen) op Photofacts Academy eens rustig door te nemen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord