Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Canon en ADE bieden beeldmakers een nieuw podium

donderdag 28 juni 2018, 14:07 door | 2.878x gelezen | 0 reacties

Met trots kondigt Canon Nederland vandaag aan dat zij officieel partner is geworden van Stichting Amsterdam Dance Event (ADE), de meest toonaangevende conferentie over de elektronische muziekscene en het grootste clubfestival ter wereld.

Met deze samenwerking bieden Canon en ADE een vijftal fotografen de unieke kans om, als onderdeel van het Story Shooters team, op een creatieve manier de festivalsfeer vast te leggen, zichzelf verder te ontwikkelen en een ultiem podium voor hun werk te ontvangen.

Credits Amsterdam Dance Event


Story Shooters


Tijdens ADE 2018 wordt er een nieuw team in het leven geroepen: de Story Shooters. Om kans te maken op een plek in dit team, kunnen fotografen zich tot en met 9 juli aanmelden via de ADE x Story Shooters website.

Na een intensieve selectie door een vakjury bestaande uit specialisten van zowel ADE als Canon, worden de 20 meest veelbelovende talenten uitgenodigd voor een selectiedag.

Tijdens deze selectiedag krijgen de talenten de meest uitdagende fotografieopdrachten om erachter te komen hoe zij presteren onder druk en wie er van de 20 fotografen onderdeel gaan uitmaken van het Story Shooters team.

Aan het eind van de dag gaan vijf fotografen naar huis met een persaccreditatie voor ADE en de juiste benodigdheden vanuit Canon om niet alleen de diversiteit van ADE aan het licht te brengen, maar ook om de eigen fotografie-skills naar een hoger niveau te tillen.

De beelden die tijdens het festival worden gemaakt door de Story Shooters, worden gedeeld via de ADE website.

Live for the story


ADE is meer dan alleen een feest. De Story Shooters worden uitgedaagd om hun creativiteit de vrije loop te geven en buiten de lijnen te denken met als doel nieuwe invalshoeken te creëren voor fotografie in de elektronische muziekscene.

Van zaalshots tot straatfotografie en bijzondere portretten van zowel artiesten als bezoekers; iedere foto maakt deel uit van het grotere geheel en draagt bij aan de missie om de verschillende, unieke verhalen van ADE in beeld samen te brengen.

Aanmelden voor het Story Shooters team is daarom ook voor iedere fotograaf mogelijk: of je nu gespecialiseerd bent in portret-, urban- of landschapsfotografie, maar ook trouw- en architectuurfotografen zijn van harte welkom om hun werk in te zenden.

Bovendien kun je naast foto's ook prachtige video's maken op festivals en kunnen videografen zich ook inschrijven.

Bruno Winnen en Richard Zijlma


De samenwerking met ADE sluit sterk aan bij onze doelstellingen om de consument te inspireren, hen mee te nemen in de fotografiewereld in al haar facetten en hen te helpen bij de vraag hoe je een uniek verhaal vertelt met beelden, vertelt Bruno Winnen, Country Director Consumer Imaging Group Canon Benelux.

In samenwerking met ADE zullen we naast het scouten van fotografietalent, de fotografen ook trainen in aanloop van het festival en hen voorzien van de beste apparatuur zodat ze op hun hoogst mogelijke niveau kunnen presteren.

Richard Zijlma, General Manager ADE, voegt hieraan toe: Met deze samenwerking laten we de sterke band tussen muziek en beeld zien. ADE vormt hiermee nog meer een internationale broedplaats van creativiteit en talent uit diverse disciplines.

Tevens willen we laten zien dat ADE meer dan alleen maar feesten is; het is voor de elektronische muziekindustrie het belangrijkste, zakelijke evenement van het jaar met diverse conferenties en netwerkevents. We kijken dan ook erg uit naar de beelden van onze Story Shooters.


Voor meer informatie, bekijk de ADE x Canon Story Shooters site. Kijk hieronder voor de bijbehorende video.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord