Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Cursus Creatieve Technieken door Bart Siebelink

maandag 28 augustus 2017, 13:32 door | 8.278x gelezen | 5 reacties

Mis je creativiteit in jouw foto's? Zou je graag verder gaan dan een standaard registratie en echt iets bijzonders willen maken, zelfs van alledaagse dingen?

Bokeh bubbels


In deze cursus op Photofacts Academy ontdek je 10 technieken waarmee je creatieve foto's kunt maken die er echt uitspringen. De cursus Creatieve Technieken wordt gegeven door natuurfotograaf Bart Siebelink. Hij laat je op eenvoudige en heldere manier bijzondere technieken ontdekken die iedere fotograaf kan toepassen op zijn of haar foto's.

Het leuke is dat je de meeste technieken gewoon kunt doen met alleen je camera en een standaard objectief. Dat kan al als je pas net komt kijken binnen de fotografie, maar ervaren fotografen gaan zeker ook leuke ideeŽn opdoen,

Hieronder kun je ťťn van de video's uit de cursus bekijken. Bart heeft het hierin over Bokeh bubbels. Een leuke creatieve techniek om iets bijzonders aan je foto toe te voegen.


Je leert niet alleen hoe je de techniek in de praktijk kunt toepassen, Bart laat je ook zien wat er fout kan gaan en hoe je dit voorkomt. Daarbij toont hij je ook mooie voorbeelden van wat je kunt bereiken met de besproken techniek.

Ik kan wel zeggen dat het echt weer een hele leuke en vooral nuttige cursus is geworden. De leden die al een waardering over de cursus hebben achtergelaten geven de cursus allemaal de maximale waardering. Photofacts Academy lid Jos zegt daarbij 'Dit zijn kort en bondige thematische video's, voorzien van een heldere uitleg.'

De cursus is onderdeel van de meer dan 35 cursussen die we momenteel aanbieden bij een Photofacts Academy lidmaatschap. Voor slechts 109 euro krijg je een jaar lang toegang tot al onze cursussen, inclusief elke maand een nieuwe fotografiecursus. Je kunt onze cursussen ook eerst 14 dagen gratis uitproberen.

Ľ Bekijk de cursus Creatieve Technieken

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2017.
De eerste publicatiedatum is maandag 29 augustus 2016, 21:42.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 30 augustus 2016 om 11:11  | reageer

  Ik heb de cursus al bekeken en ik stel vast dat er zeer veel waardevolle tips worden gegeven. De voorbeelden, die Bart Siebelink toont om de verschillende technieken uit te leggen, zijn jammergenoeg niet erg aansprekend. Dat vind ik jammer. Een paar topfoto's zouden de hobbyist sneller uitnodigen deze technieken ook eens uit te proberen om zo zijn/haar foto's op een hoger niveau te tillen.
  Tijdens de opnames van de cursus kijkt Bart ook geregeld in de verkeerde camera. Hij mag dus ook een cursus gaan volgen. Mediatraining.
  Bart heeft het wel in zijn vingers om op een heldere, eenvoudige manier iets uit te leggen en dat siert hem. De hiervoor genoemde cursus is dan ook heel geschikt voor de beginnende fotograaf. De cursus is wat mij betreft een aanrader.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 30 augustus 2016 om 23:52  | reageer

  @Donniebelg; Bedankt voor je positieve woorden en je opmerkingen.

  Wij vroegen Bart zich op één specifieke camera te richten; onze hoofdcamera tijdens de opnames. De andere beelden zijn vooral bedoeld ter afwisseling en om ook wat meer van de omgeving te laten zien. We zullen nog kijken of we hierin nog iets kunnen verbeteren voor toekomstige video's.

  Persoonlijk vond ik veel van zijn voorbeeldfoto's juist wel aansprekend. Niet altijd de foto's die we tijdens de opnames maakten; die zijn er om te laten zien hoe je het doet. In de video's waar hij voorbeeldfoto's bespreekt komen ook veel mooie foto's voorbij - vind ik tenminste.

 3. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op woensdag 31 augustus 2016 om 08:45  | reageer

  @Elja; De voorbeeldfoto's gaven goed weer wat de voorgestelde techniek inhoudt en werken dus wel verhelderend bij de uitleg van Bart, maar -op een enkel uitzondering na- spraken de foto's mij niet zo aan in de zin van 'bijzonder mooi/wauw-effect'. Kwestie van smaak, denk ik. De bedoeling in de cursus was ook aan de hand van een aantal foto's een effect te laten zien van de gebruikte techniek en in die zin waren de foto's natuurlijk wel goed.

  Voor mij is het een fout als een presentator (Bart in dit geval) tijdens zijn uitleg/voordracht niet gericht naar de kijker kijkt, maar naar een totaal ander punt/camera dan de camera die het beeld weergeeft. Bij een interview voor de camera behoort de geïnterviewde de interviewer aan te kijken en niet naar de kijker. Een nieuwslezer op het journaal kijkt de kijker ook aan als hij het nieuws voordracht/voorleest. Moet de nieuwslezer een correspondent een paar vragen stellen dan went hij zich ook naar de in beeld zijnde correspondent.
  Als je met mij praat, kijk je me ook aan en niet naar de vogeltjes in de boom achter je.
  In ieder geval vind ik de cursus bijzonder leerzaam. De uitleg van Bart was voor mij bijzonder helder en duidelijk. Niet iedereen heeft de didactische gave een techniek helder en duidelijk uit te leggen.

 4. Christa
  Christa schreef op woensdag 31 augustus 2016 om 15:46  | reageer

  Een héél boeiende en interessante cursus!
  Dit smaakt naar meer. Hopelijk komt er hier snel een vervolg op.
  Proficiat Bart!

 5. Henk
  Henk schreef op zaterdag 3 september 2016 om 21:20  | reageer

  Het camera-aspect was mij inderdaad ook opgevallen, maar ik heb mij hier niet zo aan gestoord. Ik lette vooral op de inhoud. Je kunt niet in alles goed zijn en ik heb beroerdere instructievideo's gezien.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord