Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Cursus Filmen met je Fotocamera

dinsdag 20 juni 2017, 09:18 door | 6.082x gelezen | 3 reacties

Eigenlijk elke fotocamera kan tegenwoordig ook filmen. Veel fotografen laten deze mogelijkheid nu liggen. Zonde, want het kan een aanvulling zijn op wat je nu doet en hoeft niet zo moeilijk te zijn als je wellicht denkt.

In de nieuwste cursus op Photofacts Academy kijken we dit keer daarom naar Filmen met je Fotocamera. Hierin laten we je zien hoe jij ook aan de slag kunt met video, zonder dat je hier per se nieuwe apparatuur voor hoeft te kopen.


In de cursus legt fotograaf én videograaf Rob Dijkstra je stap voor stap uit waar je op moet letten wanneer je aan de slag gaat met video. Hij doet dat in de Burgers Bush, een overdekt gedeelte van dierentuin Burgers Zoo in Arnhem, waar volop tropische dieren te vinden zijn.

Ook als je zelf niet van plan bent te gaan filmen kun je nog het nodige opsteken van de cursus. Veel onderwerpen zijn ook voor fotografen interessant.

Leden kunnen de cursus uiteraard direct bekijken binnen hun Photofacts Academy account, maar als je nog geen lid bent kun je ook een gratis proeflidmaatschap proberen en de cursus zo volgen.

» Direct starten met 14 dagen gratis proeflidmaatschap (verloopt automatisch)

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Wim Hendriks
  Wim Hendriks schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 10:50  | reageer

  Oei,oei,oei,Meneer Dijkstra stelt het wel heel heel eenvoudig in deze promo,even filmen,ik zag even een statief die geschikt is voor video,een sleider,een follow focus,speciale software,extra geluid.laten we het niet eens hebben over dat je een verhaal moet maken.
  Dat even filmen gaat je wel extra geld kosten.
  Maar wil je een dimensie toevoegen aan je fotografie,dan is dit een van de mogelijkheden.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 13:44  | reageer

  @Wim; je kunt het uiteraard zo gek maken als je wilt, maar een mooie start kun je best wel maken met wat je al hebt. Net als bij fotografie kun je altijd wel weer leuke accessoires er bij kopen, maar dat hoeft geen duizenden euro's te kosten.

 3. Wim Hendriks
  Wim Hendriks schreef op dinsdag 20 juni 2017 om 14:13  | reageer

  Ha Elja,Helemaal gelijk maar als ik zie wat jouw volgers zijn,zijn dat aardige kritische mensen,een wat goedkoper idee is een stopmotion film,dat ligt ook meer in de lijn van fotografie.zoals deze....maar dat is misschien te hoog gegrepen, https://vimeo.com/bfophoto/woodswimmer

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord