Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Cursus Photoshop voor Beginners

dinsdag 14 augustus 2018, 09:18 door | 9.341x gelezen | 3 reacties

Als je nog nooit met Photoshop gewerkt hebt kan de start lastig zijn. Het programma barst namelijk van de mogelijkheden. Waar moet je beginnen? Wil jij aan de slag met Photoshop? Dan is onze cursus Photoshop voor Beginners een ideaal startpunt.

Met deze gloednieuwe cursus kan iedereen die geen -of weinig- ervaring heeft met Photoshop de basis onder de knie krijgen. Na het volgen van deze cursus weet jij hoe je jouw foto's met behulp van Adobe's bekendste software kunt bewerken.

Photoshop voor Beginners wordt gegeven door expert Johan Elzenga. Johan is prijswinnend reis- en wildlifefotograaf die diverse boeken over fotografie en nabewerking heeft geschreven, waaronder een Photoshop CC boek dat in april dit jaar uitgekomen is. Ook geeft Johan op verschillende vakopleidingen voor fotografen les in onder andere Photoshop.

Zijn expertise zie je terug in zijn heldere rustige uitleg van wat op het eerste oog complexe materie is. Zo ontdek je in deze cursus hoe je selecties kunt maken en je ontdekt hoe je lagen, maskers en laagstijlen kunt gebruiken om je foto's professioneel te bewerken.


Enthousiaste reacties


De cursus is twee weken geleden live gegaan en inmiddels hebben we al aardig wat enthousiaste reacties van onze leden ontvangen op deze nieuwe cursus. Vierentwintig leden hebben al aan ons doorgegeven wat ze er van vonden en gemiddeld scoort de cursus een 9,4.

Een aantal van de reacties van leden:

'Wat een fantastische, heldere uitleg. Ben ik heel blij mee. Natuurlijk onthoud ik niet alles in één keer, dus ik zal er nog wel vaker doorheen scrollen, maar het is een plezier om naar de lessen te luisteren.' - Liesbeth

'Eindelijk een cursus die echt vanaf het begin je meeneemt in het "diepe" van Photoshop. Bedankt, ik ga hem nogmaals doornemen en ermee aan de slag.' - Hein

'Duidelijk. Prettig om aan te horen. Goed tempo. Ik voel mij niet echt een beginner meer, maar heb hier toch nog weer een aantal dingen geleerd die ik niet wist. Top!' - Allie

'Zeer goede en klare uitleg die een mooie basis geeft om je verder te verdiepen in Photoshop. Dit was de missing link die het voor een startende photoshopper duidelijk maakt. Super goede lesgever Dank aan Johan .' - Jan

» Bekijk de cursus

Live webinar


Bovendien gaan we bij deze cursus binnenkort ook iets extra's doen. Leden worden binnenkort uitgenodigd om een live webinar bij te wonen met expert Johan Elzenga. Zij kunnen dan hun vragen stellen die ze nog hebben over deze cursus.

Gratis bekijken


Leden van Photofacts Academy hebben uiteraard direct toegang tot de cursus, maar jij kunt de gehele cursus ook helemaal gratis bekijken via ons proeflidmaatschap. Je kunt hiermee gratis twee weken lang zoveel cursussen kijken als je maar wilt op Photofacts Academy.

» Start mijn gratis proeflidmaatschap

Uiteraard verloopt je proeflidmaatschap automatisch en zit je nergens aan vast.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Piet Nicolaas
  Piet Nicolaas schreef op dinsdag 14 augustus 2018 om 12:24  | reageer

  Ik neem aan, als je aan deze cursus wilt beginnen, dat je al in bezit moet zijn van Photoshop, de laatste versie, en dat het moeilijk wordt als je slechts Adobe Elements 14 bezit.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 14 augustus 2018 om 12:41  | reageer

  @Piet; Het is wel handig om Photoshop al te hebben, al kun je de cursus natuurlijk ook gebruiken om te kijken of Photoshop wellicht wat voor je is.

  Voor wat betreft 'de laatste versie'. Dat is wel waar me mee werken, maar vrijwel alles wat in de cursus zit is ook van toepassing op alle Photoshop versies die de afgelopen 10 jaar uitgekomen zijn. In de basis is Photoshop niet zoveel veranderd, er zijn voornamelijk complexere tools bijgekomen. Een aantal daarvan worden in deze cursus behandeld.

  Photoshop Elements is echter een heel ander programma dan Photoshop, voor wat betreft de werking. Gelukkig hebben we daar onze cursus Photoshop Elements voor Fotografen voor. knipoog

 3. Chris
  Chris schreef op dinsdag 14 augustus 2018 om 13:17  | reageer

  De cursus is goed, duidelijk uitgelegd. Eigenlijk krijg ik precies die zaken die ik graag wilde weten. Super!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord