Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Cursus Photoshop voor Gevorderden

maandag 9 maart 2015, 12:48 door | 9.291x gelezen | 1 reactie

De meeste fotografen kunnen wel aardig overweg met Photoshop. Kleuren corrigeren, een vlekje verwijderen en dergelijke. Wil je een stapje verder gaan met de bewerking van je foto's, dan wordt het vaak moeilijker. Die volgende stap, dat leren we je nu in onze cursus Photoshop voor Gevorderden.


Photoshop voor gevorderden


In de cursus Photoshop voor gevorderden gaan we verder dan de basiscorrecties en toveren we foto's om tot prachtige creaties. Na deze cursus kun je allerlei geavanceerde bewerkingen uitvoeren en heb je kennis gemaakt met verschillende interessante tools van Photoshop.

De bewerkingen die je in deze cursus leert:

Lucht vervangen
In sommige foto's heb je last van een overbelichte lucht, of was de lucht simpelweg grijs en grauw. Met een paar stappen kun je een nieuwe lucht in je foto zetten om in één keer in totaal ander beeld te krijgen.

Lucht vervangen


Uitgebreid huid retoucheren
Leer hoe je de huid kunt retoucheren als een pro! Verwijder puistjes, rimpels, en lijntjes en laat de huid stralen alsof je foto zo op de cover van een beauty magazine kan. We laten je verschillende technieken zien. Een snelle, simpele manier van retoucheren, en de frequency seperation techniek, welke door vele professionals gebruikt wordt.

Foto van dag naar nacht transformeren
's Nachts shooten is een flinke uitdaging en technisch soms bijna onmogelijk. Gelukkig is daar Photoshop, waarmee je je foto's gewoon kunt Photoshoppen alsof je ze midden in de nacht geschoten hebt. We werken vooral met veel verschillende curve lagen en kleurbalans.

Uitgebreid huid retoucheren


Levitation foto's maken
Maak magische beelden waarbij je model zweeft boven de grond! We vertellen je hoe je je foto's moet schieten, en hoe je deze vervolgens tot een sprookje kunt transformeren in Photoshop. Met een paar simpele stappen vliegt je model door de lucht!

Double Exposure
Maak bijzondere abstracte beelden door meerdere foto's samen te voegen tot één beeld. Ideaal voor posters voor aan de muur.

Double Exposure


Vintage effect
Bewerk je foto zo dat het net lijkt alsof hij al 20 jaar ergens op zolder bij je grootouders ligt. Breng kleine scheurtjes en vouwtjes aan, kleurverschillen, een mooie natuurlijk-uitziende sepia en een mooie omlijsting.

Zon maken
Het automatische zonnetje in Photoshop ken je misschien wel, maar deze geeft vervelende lensflare. Voor meer controle maak je gewoon je eigen zonnetje met behulp van gradients.

Zon toevoegen


Seizoenen veranderen
Had je model gehoopt op een prachtig rood bos, maar zijn alle blaadjes nog mooi groen? Of zijn de blaadjes juist wat eerder uitgevallen dan je had verwacht? In Photoshop verander je het seizoen gewoon weer terug. Verander rode herfstbladeren naar fris groen, of andersom!

Volledige make-up in Photoshop
Voor make-up heb je al lang geen visagist meer nodig, Photoshop does the trick! We laten je zien hoe je oogschaduw, lippenstift, blush en bronzer kunt aanbrengen in Photoshop, geheel naar jouw smaak en passend bij de foto.

Make-up


Photoshop deskundige Marit Hilarius


De cursus Photoshop voor Gevorderden wordt gegeven door Marit Hilarius. Marit is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond en volgt een studie Communicatie en Multimedia Design.

Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creëert. Tijdens het fotograferen heeft ze een beeld in haar hoofd, dat ze vervolgens met behulp van Photoshop compleet maakt.

In de cursus leert ze jou hoe je zelf ook geavanceerde bewerkingen kunt uitvoeren op je eigen foto's.

De cursus bekijken


De cursus Photoshop voor Gevorderden is onderdeel van het cursusaanbod op Photofacts Academy. De ruim 1.550 bestaande volledige leden kunnen de cursus nu direct en zonder extra kosten bekijken. Ben je nog geen lid, dan heb je twee mogelijkheden om deze nieuwe cursus te volgen.

Je kunt een jaarabonnement afsluiten op Photofacts Academy voor slechts 89 euro. Je hebt dan toegang tot het volledige aanbod aan videocursussen dat we reeds aanbieden én alle cursussen die we het komende jaar nog uit gaan brengen. Het is ook mogelijk de cursus los af te nemen. De cursus kost los 39 euro, je mist dan alleen de toegang tot alle andere cursussen die we aanbieden.

In het huidige aanbod hebben we reeds een complete cursus Lightroom, een cursus Lightroom Mobile, de cursus Photoshop voor Fotografen, een cursus Photoshop Elements voor fotografen, een cursus voor het werken met een Wacom tablet én een cursus macrofotografie. Daarnaast zijn er ook nog diverse andere video's te vinden.

» Meer informatie: Cursus Photoshop voor Gevorderden

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Chris
    Chris schreef op donderdag 12 maart 2015 om 21:57  | reageer

    Eerste video gezien, was voor mij al direct een schot in de roos.
    Benieuwd naar de volgende.
    Ik ga naast een Lightroom ook een photoshop fan worden...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord