Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Cursus Portretfotografie in de Praktijk

dinsdag 5 juni 2018, 09:18 door | 6.049x gelezen | 5 reacties

Zijn jouw portretfoto's nog niet van de kwaliteit die je graag zou zien? Met een matige belichting of rommelige achtergrond bijvoorbeeld? Niet vreemd, want het is nog niet zo eenvoudig om een gave portretfoto te maken.

Zelf ben ik er ook jaren mee bezig geweest voordat ik echt tevreden was over mijn foto's en dat resultaat consistent wist te halen.

Benieuwd hoe ik dat tegenwoordig doe? Dat kun je nu ontdekken, want in de nieuwste Photofacts Academy cursus kun je met mij meekijken tijdens het voorbereiden van een fotoshoot, de daadwerkelijke shoot en de nabewerking.


Uiteraard vertel ik telkens waar ik zelf op let bij het maken van de foto's en de bewerkingen. Je kunt meekijken met een low-key fotoshoot, een high-key shoot, een shoot met kleurgels, een shoot in de stijl van Sean Archer en bij een portretshoot met natuurlijk licht.

Bekijk de cursus Portretfotografie in de Praktijk

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Peter van den Broek
  Peter van den Broek schreef op dinsdag 5 juni 2018 om 12:17  | reageer

  Ga je die cursus portretfotografie nu opnieuw doen, maar dan met de Sony?

 2. Ton Brosse
  Ton Brosse schreef op dinsdag 5 juni 2018 om 20:49  | reageer

  Ik vraag mij af waarom dit soort films, reportages, instructiefilms, etc. bijna altijd met die herrie gepaard moeten gaan. Kan dit niet met gewoon wat rustige muziek en vooral ook met lager volume? Vaak wordt het gesproken woord hard overstemd door die herrie zodat het gesproken woord, waar het tenslotte om gaat, niet te verstaan is.
  Vooral als het in een andere taal is dan ons Nederlands. Misschien ligt het wel aan mij. Mijn gehoor is nog bijzonder goed en ik wil dit niet verpruts hebben.
  Meestal zet ik het geluid dan uit of op heel laag volume. Ik mis dan wel de uitleg waar het om gaat. Jammer dus! Ik hoop op verbetering door de makers!

 3. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op woensdag 6 juni 2018 om 15:16  | reageer

  @Ton: er zit alleen (sfeer)muziek achter de promo. Hier wordt ook niet of nauwelijks in gesproken. Je mist dus eigenlijk niets met het geluid uit.

 4. Ton Brosse
  Ton Brosse schreef op woensdag 6 juni 2018 om 17:01  | reageer

  Michelle, ik denk dat we dan van mening verschillen over het begrip 'sfeermuziek'. Onder sfeermuziek versta ik niet "het alleen slaan op slagwerkinstrumenten" maar wel het geluid van o.a. strijkinstrumenten en houtblazers. Ik heb een opleiding gehad in de klassieke muziek en zing nog steeds (licht) klassieke muziek, zowel in koor als ook solo. Wat betreft déze promo heb je gelijk dat er niet of nauwelijks in gesproken wordt. Bij de meeste andere dingen is dan wel zo en gaat, zoals ik al schreef, het gesproken woord verloren door het slagwerkgeluid dat eigenlijk een begeleiding dient te zijn en niet op de voorgrond moet treden. Dan is het geen begeleiding meer maar wordt dan de hoofdzaak van het geheel!
  Met vriendelijke groet, Ton.

 5. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 7 juni 2018 om 17:22  | reageer

  @Peter; Nee hoor, de cursus is in principe camera onafhankelijk. Je kunt hem net zo goed volgen als je geen Canon of Fujifilm (die ik ook in de cursus gebruik) hebt. vrolijk

  Owh, en die Sony hebben we in deze cursus ook gebruikt, maar dan voor het opnemen van de cursus. knipoog

  @Ton; Bedankt voor je input. We doen ons best om te voorkomen dat muziek en gesproken tekst elkaar overlappen in onze cursussen. Ik geef je input in elk geval door aan onze video editor.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord