100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotografie workshops bij CameraTools

woensdag 7 september 2011, 10:44 door | 7.070x gelezen | 8 reacties

Een fotowinkel biedt tegenwoordig meer aan dan alleen maar producten, zonder compleet aanbod van fotografie workshops en speciale dagen hoor je er tegenwoordig eigenlijk al niet meer bij als foto winkel. Bij Photofacts sponsor CameraTools is het nieuwe seizoen met fotoworkshops deze maand weer begonnen.

Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk om workshops te volgen, dus ik breng deze ook graag weer even onder jullie aandacht. In het verleden heb ik een paar workshops gevolgd bij CameraTools en deze zijn me goed bevallen. Op de website van CameraTools is een overzicht met workshops te bekijken.

Veel workshops worden intern gegeven, maar er zijn ook een aantal workshops op locatie. Er zijn workshops 'Reportageflitsen' en 'Groeien als Fotograaf'. Nieuws is onder andere de workshop 'Verhalen vertellen met Fotografie'.

Verder is er een workshop ingepland welke ingaat op concertfotografie. Deze workshop wordt geleid door Joop Luimes. Photofacts blogger Anouk geeft overigens ook een workshop concertfotografie (niet via CameraTools). Ook erg bijzonder lijkt me de winterfotoreis naar Ijsland.

Workshops bij CameraTools

Zijn er nog fotografie workshops die jullie anderen zouden aanraden?
Laat het weten in de reacties!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Jeroen-FotoCube
  Profiel  Jeroen-FotoCube schreef op woensdag 7 september 2011 om 11:20  | reageer

  Leuk om te lezen dat er zo veel verschillende workshops worden aangeboden bij cameratools.nl. Ik mis alleen de productfotografie workshops knipoog

  Gelukkig kunnen wij -FotoCube en Focus op Fotografie- aan deze wens voldoen zodat het aanbod op Photofacts compleet is! Kijk voor de details gerust een op Fotocube.nl.

  Graag tot ziens!

 2. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op donderdag 8 september 2011 om 14:35  | reageer

  Elja, super tof dat je mijn workshop concertfotografie hebt genoemd! Dank je wel!
  Ik heb echter even de website van Cameratools bekeken en kan nergens meer info vinden over hun workshop concertfotografie? Was natuurlijk wel benieuwd naar de inhoud van hun workshop vrolijk

  Persoonlijk zou ik ook graag de workshops van mijn collega Hanneke Meier onder de aandacht willen brengen. Zij geeft voor Photoguide:
  - Workshop portretfotografie in de studio op 8 oktober
  - Workshop Portret met concept voor mensen die zichzelf graag conceptueel verder willen ontwikkelen (1 op 1/datum in onderling overleg)

  Hanneke is een zeer gedreven docente en fotografe. Wil je meer leren over werken met mensen in de studio danwel met mensen conceptueel (locatie of studio), dan ben je bij Hanneke zeker aan het juiste adres.

 3. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op donderdag 8 september 2011 om 20:14  | reageer

  Deze gelegenheid kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder mijn eigen fotografie workshops in te prikken. knipoog

  Wil je beter leren fotograferen binnen een persoonlijke en informele setting? En voel je je aangesproken door mijn stijl?

  Kijk dan eens naar mijn palet van verschillende workshops. Ik noem ze naar even: basiskennis, macro, hdr, strobist, herfst en natuurlijk Lightroom.

 4. kidogo
  Profiel  kidogo schreef op donderdag 8 september 2011 om 22:05  | reageer

  Dit begint te lijken op een centrale index voor workshops, heel goed ! vrolijk

  Ik ga zelf per november en december een tweetal workshops geven; Basis Digitale Fotografie en Basis Studiofotografie met Modellen waarbij ik ook veel aandacht geef aan correcte en prettige omgang met modellen - do's en don'ts.

  Mocht je in éen van deze twee workshops interesse hebben, hou dan mijn website in de gaten.

 5. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 8 september 2011 om 22:34  | reageer

  Er is dus overal iets te leren, want ook de geografische spreiding is er: Kidogo in Westervoort, Peter van Veen en Werkendam en Breda, Nouks in Enschede, CameraTools in Apeldoorn. En dan krijg ik nog mail van Calumet in Amsterdam en otterdam en van Konijnenberg in Den Haag en Den Ham.

 6. Joop Luimes
  Joop Luimes schreef op donderdag 8 september 2011 om 23:13  | reageer

  De workshop 'concertfotografie' die bij CameraTools wordt genoemd, vond afgelopen zaterdag 3 september plaats in Epe. Deze workshop, die ik eerder gaf tijdens de 1e editie van het Fotofestival in Epe vorig jaar, vond afwisselend plaats in mijn studio (Studio 24) en op het festivalterrein van Epop. CameraTools ondersteunde met Canon-apparatuur en Benro was met 1-pootstatieven aanwezig. Deelnemers waren erg enthousiast. Op mijn blog vind je meerdere berichten waarin ook de inhoud van deze workshop genoemd wordt (mocht je geïnteresseerd zijn in aanpak en opzet hiervan). HG, Joop

 7. KIOMFOTO
  Profiel  KIOMFOTO schreef op maandag 12 september 2011 om 17:12  | reageer

  Ik zal mijn workshops hier niet promoten omdat ik denk dat dit niet de bedoeling is. Indien wel, laat me dat dan even weten, dan ga ik ook los vrolijk

  Trouwens, workshop concertfotografie van Joop vorig jaar in Epe was erg leuk.

 8. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op dinsdag 13 september 2011 om 12:28  | reageer

  CameraTools biedt met haar workshops echt voor ieder wat wils. Er is een grote varatie aan onderwerpen. Meer dan ik zelf als fotograaf zou kunnen en willen bieden..... Ik verzorg al een aantal jaren met heel veel plezier de workshop compositie en fotografiecursussen voor zowel beginners als gevorderden voor hen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord