Elja Trum

Gratis dag gevuld met workshops bij Calumet

zaterdag 22 mei 2010, 23:40 door | 4,907x gelezen | 8 reacties

Op vrijdag 4 juni 2010 organiseert Calumet een gratis dag gevuld met workshops en demo's onder de naam Test the Very Best @ Calumet. Er is plaats voor 250 deelnemers en de dag wordt gehouden in de John Geven Studio's te Nuenen (nabij Eindhoven). Op de dag kun je ook de nodige apparatuur en software uitproberen.

De 24 jarige modefotograaf Martin Sweers laat zien hoe je door styling en belichting de juiste sfeer kunt maken voor prachtige en bijna surrealistische foto's. Ook de Belgische fotograaf Tom Museeuw is aanwezig om zijn kunsten te vertonen. Tom maakt werkelijk prachtige foto's van kinderen en het lijkt me absoluut de moeite eens een workshop van hem te volgen!

Aanwezige merken zijn: Profoto, Hasselblad, Nikon, Cambo, Rosco, California Sunbounce en onOne Software. Apparatuur van deze merken is uit te proberen en er worden 45 minuten workshops gegeven waar je onder andere de mogelijkheden van de nieuwe Adobe Photoshop CS5 of Lightroom 3 kunt ontdekken. Ook kun je meer leren over filmen en monteren van video's geschoten met spiegelreflex camera's.

Helaas lukt het me zelf niet om er die vrijdag bij te zijn. Om de site staat een vage verwijzing naar de zaterdag. Wellicht wordt er dan ook iets georganiseerd, maar hier heb ik nog niks concreets over kunnen vinden. Mocht je vrijdag 4 juni nog vrij hebben, deze dag lijkt me een aanrader!

Overigens kun je bij Calumet wel vaker gratis (en natuurlijk ook betaalde) workshops volgen. Kijk voor een overzicht in hun agenda. Voor deelname aan de dag moet je jezelf even aanmelden via de link onderaan deze pagina.

Test the Very Best @ Calumet

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts en auteur van een boek over zwart-wit fotografie. Hij is fulltime actief met Photofacts, Photofacts Academy en Teslafan. Elja's foto's vind je op Instagram, hij is getrouwd met Sara en vader van Mika en Vera.

8 reacties

 1. aradilon
  aradilon schreef op zondag 23 mei 2010 om 00:14

  Ja ik had het ook gezien, spijtig dat ik geen auto heb, anders was ik wel geweest. Misschien is er iemand die met de auto vanuit België gaat?

 2. rbrt
  Profiel rbrt schreef op zondag 23 mei 2010 om 09:38

  Elja, die opmerking over de zaterdag staat bij elke cursus/workshop in de agenda vermeld.
  Hiermee wordt alleen bedoeld dat in het algemeen wanneer een cursus op zaterdag plaatsvindt de tijden afwijken van doordeweekse dagen. Heeft dus niet met deze specifieke workshop te maken.

 3. Niels
  Profiel  Niels schreef op zondag 23 mei 2010 om 11:05

  Ik heb me zojuist aangemeld. Ik onder andere fan van Mark de Roo, en die werkt regelmatig samen met John Geven in die fantastische studio waar dit plaats gaat vinden. (op Mark zijn blog staan ook video's hoe bepaalde shoots tot stand zijn gekomen.) Nu wilde ik altijd al eens een kijkje in die studio nemen, dus ik sla 2 vliegen in 1 klap. vrolijk Ik ben erg benieuwd!

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 23 mei 2010 om 12:00

  De dag is inderdaad alleen op zaterdag. Ik ontving daarvan nog bevestiging van Calumet. Wel jammer, ik was er graag bij geweest!

  @Niels; Jij schrijft toch wel een mooi verslag van de dag voor op Photofacts he! knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.833 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

47.833 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.