Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Cristian Kiesling

Vink Academy lanceert online fotografiecursus

donderdag 7 augustus 2014, 20:18 door | 11.051x gelezen | 2 reacties

Fotograaf Laura Vink heeft vorige week met haar website Vink Academy een online fotografie cursus gelanceerd genaamd 'Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen'. Zoals de naam al zegt, is de online cursus voor iedereen die de automatische stand niet meer wil gebruiken, maar de camera zelf wil leren instellen.

De online cursus bevat verschillende onderdelen. Zo is er een uitgebreid eBook (270 pagina's) welke je als PDF ontvangt. Bovendien krijg je toegang tot een online gedeelte met onder andere 60 video's.

Deze video's variŽren van 1 tot 15 minuten en samen hebben deze een totale duur van bijna 3,5 uur. In deze video's geeft Laura uitleg en laat ze met behulp van haar eigen camera de verschillende mogelijkheden zien.

Ook bevat de online cursus verschillende oefeningen die je zelfstandig kunt uitvoeren om de camera beter te leren kennen en wordt elke module afgesloten met een quiz waarmee getest kan worden of alles goed begrepen is.

Online fotografiecursus Vink Academy

In de eerste module wordt er kennisgemaakt met de camera en hierna wordt de kennis steeds verder uitgebreid met informatie over diafragma, sluitertijd en ISO en hoe je deze kiest voor een goed belichte foto. Ook worden overige menu-instellingen uitgebreid besproken, zoals beeldkwaliteit, bestandsformaten, ontspanmodus, bracketing, liveview en meer.

In de laatste module gaat het uitgebreid over objectieven en worden bijvoorbeeld de vragen beantwoord zoals: 'Wanneer gebruik je welk objectief' en 'Waarom zijn er zoveel verschillende objectieven?'.

Het is daarmee een compleet pakket ontwikkelt voor iedereen die in bezit is van een camera met een verwisselbare lens, dus zowel spiegelreflexcamera als een systeemcamera.

De online fotografie cursus is verkrijgbaar in verschillende pakketten, waarbij er ook de mogelijkheid is om het eBook in gedrukte vorm te ontvangen, toegang te krijgen tot een exclusief webinar om Laura vragen te stellen of extra video's te bekijken over zaken als compositie en lichtgebruik. Alle video's zullen daarbij vanaf eind augustus ondertiteld worden, om de doven en slechthorenden ook de mogelijkheid te geven om de cursus volledig te volgen.

De lancering van de cursus viert Laura met een grote winactie, waarbij natuurlijk deelname aan de online cursus te winnen is, maar ook andere mooie prijzen zoals een Tamron objectief, een statief, printtegoed van Profotonet en meer.

Als fotograaf heeft Laura zich gespecialiseerd in kinderfotografie en gezinsfotografie op locatie, maar ook fotografeert ze graag wanneer ze op reis is. In 2011 is Vink Academy gestart met de visie dat iedereen beter kan leren fotograferen.

Op haar site staan vele artikelen over fotografie en geeft ze haar nieuwsbrieflezers drie gratis fotografie eBooks die ook zeker de moeite waard zijn om te bekijken. De afgelopen jaren heeft ze, naast de bezoekers van haar website, al meer dan 600 personen tijdens een workshop geholpen bij het verbeteren van hun fotografie.

Met deze online cursus, die natuurlijk in tegenstelling tot de workshops voor iedereen ter wereld in zijn of haar eigen tijd te volgen is, zal dit aantal de komende tijd nog verder stijgen!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Cristian Kiesling

Over de auteur

Cristian (1995) is online media expert en houdt zich vooral bezig met online advertising en WordPress websites. Daarnaast fotografeert hij ook, zowel analoog als digitaal. Cristian is ook te vinden op Twitter.

2 reacties

 1. Marije Weterings
  Marije Weterings schreef op donderdag 7 augustus 2014 om 21:20  | reageer

  Concurrent van Photofacts Acadamy en Photoguide?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 7 augustus 2014 om 22:49  | reageer

  Een beetje concurrentie houdt ons scherp. knipoog
  Laura heeft haar eigen stijl en maakt altijd mooie dingen. Daar besteden we graag wat aandacht aan.

  Photoguide is volgens mij momenteel niet actief. Photofacts Academy richt zich momenteel specifiek op het leren werken met Lightroom. In de nabije toekomst gaan we dit zeker uitbreiden naar andere vlakken binnen de fotografie. Voor wat betreft de prijs zijn we niet echt directe concurrenten; Laura spreekt hiermee denk ik een andere doelgroep aan.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord