Elja Trum

Word een expert in Luminar 4

dinsdag 2 juni 2020, 09:18 door | 5.463x gelezen | 36 reacties

Eén van de grotere alternatieven voor Photoshop is toch wel Luminar. Dit fotobewerkingsprogramma heeft in no-time een flinke schare enthousiaste gebruikers gekregen. Luminar is namelijk niet alleen relatief eenvoudig onder de knie te krijgen, het is ook nog eens lekker betaalbaar.


Met dat onder de knie krijgen helpen we je graag een handje. Bij Photofacts Academy is afgelopen vrijdag een complete cursus Luminar 4 verschenen.

In deze training laat expert Nando Harmsen je op rustige wijze stap voor stap zien wat er allemaal mogelijk is met het programma.

Je krijgt direct toegang tot de volledige cursus als je lid bent van Photofacts Academy, maar je kunt de cursus ook los afnemen. Momenteel voor slechts 19 euro (normaal 39 euro).

» Start met de cursus Luminar 4

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

36 reacties

 1. Fons
  Fons schreef op dinsdag 2 juni 2020 om 12:08

  Je zal het in je enthousiasme maar gekocht hebben en er dan achter komen dat je het niet kan installeren op je (oude) pc.
  Als een 32bit pc hebt en minder dan 8 G RAM gaat het niet lukken. En weinig testen infomeren je hierover?

 2. Noor
  Noor schreef op dinsdag 2 juni 2020 om 13:58

  Meestal staat er wel op internet wat het programma vraagt aan snelheid en geheugen. Dus beste is eerst goed lezen.

 3. PixelDude
  PixelDude schreef op dinsdag 2 juni 2020 om 14:11

  Ik heb al wat Luminar bewerkte foto's bekeken.
  Het resultaat is er 'dik over', veel te kitscherig naar mijn goesting. Je ziet ze dan ook overal 'vliegen' - de bijgeplakte vogels uiteraard in een Provence wolkendek op een foto die op Arctica genomen werd. Te zot om los te lopen. Het is wellicht een mooie tool wanneer 'kundig' gebruikt. Maar 'te' gemakkelijk waardoor Jan Met De Pet het programma loslaat op eender welke modale foto. Het programma zal zijn tijd kennen om dan een rustige dood te sterven voor de betere hobbyist. Het wordt nu al door menig hobbyist met de vinger gewezen met woorden zoals 'Kijk eens, weer een klungelige Luminar'. Je haalt er de Luminar beelden toch al te gemakkelijk tussenuit.
  Ik zou er mijn pijlen niet op richten ... of juist wel?

 4. André van Vondelen
  André van Vondelen schreef op dinsdag 2 juni 2020 om 14:38

  Er is een breed enthousiasme voor dit pakket en dat is niet onterecht. Er zijn op redelijk eenvoudige wijze spectaculaire resultaten te behalen, die in Photoshop ook mogelijk zijn maar pas na flink studeren. Naar ik heb begrepen is het pakket mede het resultaat van een enorme stroom data over hoe mensen met foto's omgaan en nabewerken. Dat zou moeten betekenen dat het biedt wat wij willen.
  Toch moet mij een ding van het hart. Het heeft niet zoveel meer met fotografie te maken. Luminar is een doos vol verbazende trucs. Haal een matige foto door de doos en er komt (meestal) iets uit waar je bewondering mee oogst.
  Let wel, ik doe daar vol overgave aan mee, alleen voel ik mij wel verplicht de bewondering enigszins te temperen. Dat de foto zelf van beduidend mindere kwaliteit was mag niet verborgen blijven. Bovendien merk ik een zekere luiheid op bij het echte fotograferen. Waarom nadenken over een mooie lucht als ik hem in 3 muisklikken vervang door een waanzinnig mooie lucht. Waarom nog veel aandacht besteden aan een goede belichting bij een portret als de 'ai verbeteraar' het denkwerk voor mij doet.
  Fantastisch dat het kan maar de betere foto's betekenen niet dat je ook een betere fotograaf bent geworden.
  Wilde ik toch even kwijt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord