Elja Trum

Workshop van Martin Hogeboom

vrijdag 18 september 2009, 22:34 door | 6,017x gelezen | 7 reacties

Fotograaf Martin Hogeboom geeft binnenkort een drietal workshops gericht op de gevorderde fotograaf. Het onderwerp is portretfotografie op locatie en er wordt hierbij vooral ingegaan op verschillende soorten verlichting die daarbij gebruikt kan worden.

Met gevorderde fotograaf wordt bedoelt dat je bekend bent met diafragma's sluitertijden, het meten van licht en dergelijke. Martin gaat in de workshop duidelijk proberen te maken hoe je betere foto's kunt maken met hulp van reflectieschermen, kleine strobistflitsers of grote accuflitsers.

's Ochtends krijg je een stukje theorie, waarbij Martin voorbeelden van zijn werk laat zien en aangeeft hoe deze gemaakt zijn. 's Middags wordt er met een model foto's gemaakt. Aan het eind van de dag worden de foto's besproken en wordt en nagepraat over de dag.

Op het Strobist Festival van CameraTools dat eerder dit jaar gehouden werd was Martin ook van de partij met een doorlopende workshop. Ik moet zeggen dat ik met erg veel plezier naar zijn leerzame uitleg geluisterd hebt. Martin kan erg gepassioneerd over zijn werk vertellen en weet de stof goed over te brengen.

De kosten voor de workshop bedragen 125,- euro (exclusief BTW). Daarvoor wordt je van 10:00 tot 17:00 uur bezig gehouden en voor de lunch wordt gezorgt. Volgens mij is de workshop zijn geld zeker waard en ik kon het dan ook niet laten me in te schrijven.

De workshops worden gehouden in Epe (Gelderland) op zaterdag 31 oktober, 14 november en 21 november. Per groep is er maar plek voor circa 5 tot 9 personen, dus ik ben bang dat de workshops snel vol zullen zitten. Wellicht is dat echter reden voor Martin om extra workshops in te plannen..

Martin Hogeboom Workshop101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Arjan
  Arjan schreef op zaterdag 19 september 2009 om 12:59

  De workshops worden gehouden in EPE !!
  Dat ligt aan de A50 tussen Apeldoorn en Zwolle.

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 19 september 2009 om 13:50

  Om z'n workshops aan te prijzen heeft ie in ieder geval een goed ingeflitste en met Photoshop opgeleukte dame ingezet...

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 19 september 2009 om 19:42

  Ik las dat inmiddels alle workshops vol zitten.
  Waarschijnlijk volgen er in januari en februari nieuwe workshops.

  @Arjan; Thanks, foutje.. vrolijk

 4. Arjan
  Arjan schreef op zaterdag 19 september 2009 om 20:23

  Volgens zijn twitter wel..
  Had om eerlijk te zijn ook niet anders verwacht...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.