Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Liesbeth van Asselt

Herfstkleuren in zwart-wit

woensdag 18 november 2009, 22:33 door | 15.026x gelezen | 6 reacties

Afgelopen zaterdag was ik na een paar maanden afwezigheid weer eens bij het Natuur Fotografen Gilde. Het thema voor deze bijeenkomst was zwart-wit fotografie. Het werd een inspirerende avond die me stimuleerde om eens wat foto's om te zetten in zwart-wit.

Herfst in zwart-wit


En dat leidde tot verrassende resultaten! Zelfs de foto's die ik de afgelopen periode maakte vanwege de mooie herfstkleuren, blijken het namelijk prima te doen in zwart-wit. Voor de techneuten: de omzetting naar zwart-wit heb ik gedaan in Photoshop CS4 via een aanpassingslaag Zwart-wit. Een super tool!

Herfst in zwart-wit

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Liesbeth van Asselt

Over de auteur

Voor bedrijven richt ik me op reclamefotografie (website, social media en drukwerk). Voor particulieren verzorg ik al 15 jaar fotografiecursussen voor beginners en gevorderden. En workshops fotografie zoals portretfotografie, lightpainting, compositie, hondenfotografie, je flitser leren kennen, etc. Zie stapfoto.nl.

6 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 18 november 2009 om 23:05

  Ik heb maar gelijk even wat Eifelse herfsttaferelen erbij gehaald en omgezet. Ik vind het geen verrijking in de foto's met veel blad aan de bomen en op de paden. Dan wordt het een rommeltje. In de foto's die op zichzelf al enigszins grafisch zijn, bijvoorbeeld door losse bladeren, dan heeft omzetting naar zwart-wit wel toegevoegde waarde.

 2. Ruud
  Profiel Ruud schreef op donderdag 19 november 2009 om 09:15

  Ik ben zelf een liefhebber van zwart wit en deze bosfoto's spreken mij best wel aan. Ik kom er ook steeds meer en meer achter dat eigenlijk de meeste foto's wel geschikt voor een zwart wit omzetting. De nodige uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

 3. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op donderdag 19 november 2009 om 13:48

  @Ruud, n.a.v. ons gesprek afgelopen dinsdag gelijk even naar je foto's op Woophy gekeken; best veel kleur voor een zwart-wit liefhebber knipoog

 4. tonv
  tonv schreef op donderdag 19 november 2009 om 15:00

  Wat ik mis in de foto's is een sterk grafisch aspect of een uitgesproken atmosfeer, elementen die zwart-wit foto's vaak onderscheidend maken van kleur. Foto 2 is beslist een mooie prent maar lijkt me in kleur toch meer uitgesproken. Niettemin prima experimenten!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Zwart-wit fotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord