Photofacts.nl
13 maart 2010, 22:57 | | 5902x gelezen

Recensie: Digitale Fotografie Kinderen door Kees Krick

Van Uitgeverij Pearson ontving ik het boek Digitale Fotografie: Kinderen geschreven door Kees Krick. Dit boek valt in dezelfde serie als mijn eigen zwart-wit boek. Zoals de titel al aangeeft gaat dit boek over het fotograferen van kinderen; van baby tot tiener.

Of eigen zelfs voordat ze baby zijn. Kees heeft ook een hoofdstuk opgenomen over fotografie tijdens de zwangerschap. Zo is het boek gelijk een mooi cadeau voor een stel dat net zwanger geworden is; ze kunnen er een jaar of 18 mee vooruit!

In het eerste hoofdstuk worden standpunt en houding besproken. Praktische tips om je foto's met simpele aanpassingen te verbeteren. Verplaats jezelf in het niveau van je kinderen, is de hoofdboodschap. Bij houding krijg je tips over hoe je de camera het beste vast kunt houden en hoe je bijvoorbeeld trillingen in je beeld kunt voorkomen hiermee.

De compositie is het onderwerp van het tweede hoofdstuk. Een belangrijk onderdeel en dit hoofdstuk bevat hier ook veel nuttige tips voor. Het hoofdstuk erna gaat over het wel of niet poseren van kinderen.

Tussen de hoofdstukken door komen een aantal fotografen aan het woord. Onder andere Jeroen Horlings en Bettina Traas. Zij geven hun ideeën over het fotografen van kinderen. Leuke onderbrekingen met ook weer direct een aantal goede tips.

Belichting, soorten licht, wel of niet flitsen, scherpe foto's, appartuur, kinderen van alle leeftijd en het bewerken, bekijken en afdrukken van de foto's zijn de overige hoofdstukken in het boek. Kees weet alles helder en simpel omschreven uit te leggen. In het hele boek is zo een schat aan informatie te vinden.

Digitale fotografie: kinderen


Het boek van Kees is ook direct bij hem te bestellen, leuk als je een gesigneerd exemplaar wilt. Digitale Fotografie: Kinderen telt 160 pagina's en kost 19,95 euro. Het ISBN nummer is 978-90-430-1788-6.

Naast educatieve boeken schrijft Kees ook verhalende boeken; eerder bespraken we de dubbelthriller Kleurenblind van hem; een spannend verhaal waarbij de hoofdpersoon fotograaf is.

Conclusie
Auteur Kees Krick heeft een prima naslagwerk geschreven voor iedereen die graag kinderen wilt fotografen. Het boek heeft een lage instap, dus het is ook zeer geschikt voor mensen die nog niet zo heel veel weten van fotografie. Een slimme keuze, want dit zal de situatie zijn waarin veel jonge ouders zich zullen bevinden. Kees weet lastige begrippen uit de fotografie op uiterst simpele wijze te beschrijven en geeft in het boek veel praktische tips en indirect (met behulp van vele mooie foto's) inspiratie om direct de camera op te pakken.

Geïnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Computerboek.nl. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag. Computerboek heeft ook een aanbieding waarbij je Digitale Fotografie: Kinderen gratis krijgt bij aankoop van Het oog is bepalend.


delen!

reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Workshop portretfotografie
Beginnersworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 129.00

Workshop portretfotografie

Hoe maak ik een aansprekend portret van iemand? Welk standpunt kies ik? Welk objectief gebruik ik? Welke hulpmiddelen zijn er? Welke lichtopstelling werkt het beste?

» lees verder

Top artikel

5 handige Lightroom tips

Met Lightroom kun je erg eenvoudig foto's beheren en bewerken. Als fotograaf kun je er zo ongeveer je complete workflow in kwijt; alles wat je met je foto's wilt doen nadat je ze geschoten hebt in één programma. In dit artikel vijf tips om nog prettiger en sneller met Lightroom te werken.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord