Photofacts.nl
Recensie: Over Foto's Gesproken
woensdag 29 oktober 2014, 23:31 | Albert ter Harmsel | 872x gelezen

Recensie: Over Foto's Gesproken

Om maar met de deur in huis te vallen: Dit is een mooi boek. Waarom je het aan zou moeten schaffen? Omdat je met dit boek in de hand leert om beter naar foto's te kijken. En, ondanks de insteek van dit boek, vooral naar je eigen foto's!

» lees verder (751 woorden)

Ricoh Theta m15 aangekondigd; 360 graden fotografie
dinsdag 28 oktober 2014, 16:28 | Elja Trum | 825x gelezen

Ricoh Theta m15 aangekondigd; 360 graden fotografie

Ricoh heeft vandaag de Ricoh Theta m15 aangekondigd. Een nieuwe versie van de Theta die dit keer wel in Nederland verkrijgbaar schijnt te komen. Met de Theta is het eenvoudig om 360 graden foto's en video's vast te leggen in één opname.

» lees verder (138 woorden)

Top artikel

10 tips voor het fotograferen van paddenstoelen

We zitten momenteel in dé periode voor herfstfotografie; afhankelijk van hoe vroeg de herfst invalt kun je tijdens de maanden september, oktober en november veel mooie foto's maken in het bos. Afgelopen zaterdag ben ik op pad geweest om paddenstoelen te fotograferen. Hierbij tien praktische tips om zelf ook de mooiste paddenstoelfoto's te maken.

» lees verder

 

artikel top 10Spiegelreflex of systeemcamera; wat moet je kopen?
maandag 27 oktober 2014, 23:53 | Elja Trum | 6020x gelezen

Spiegelreflex of systeemcamera; wat moet je kopen?

Als je op zoek bent naar een camera waar je meer mee kunt dan wat je nu met je smartphone of compactcamera bereikt, dan kun je kiezen uit een systeemcamera of een spiegelreflex. Beide hebben hun voor en nadelen. Wij zetten ze naast elkaar zodat jij kunt kiezen wat het beste bij je lijkt te passen.

» lees verder (1211 woorden)

Tijdelijk gratis: DxO Optics Pro 8
maandag 27 oktober 2014, 16:45 | Elja Trum | 3438x gelezen

Tijdelijk gratis: DxO Optics Pro 8

DxO Optics Pro is een beeldbewerkingsprogramma dat zich specialiseert in het corrigeren van lensfouten zoals vervorming, chromatische aberratie, onscherpte en vignetting. Correcties die Lightroom ook kan uitvoeren, maar DxO was er eerder mee en zegt het beter te kunnen. Je kunt het nu zelf uitproberen, want de software is tijdelijk gratis.

» lees verder (87 woorden)

Focusstacking voor een mooiere achtergrond
zondag 26 oktober 2014, 23:14 | Elja Trum | 2683x gelezen

Focusstacking voor een mooiere achtergrond

Eergisteren bekeek ik een video -die binnenkort op Photofacts Academy te vinden zal zijn- waarin getoond wordt hoe je focusstacking kunt gebruiken bij macrofotografie. Eén mooi voorbeeld dat getoond werd, was dat je focusstacking kunt gebruiken voor een mooiere achtergrond.

» lees verder (453 woorden)

WTD 1466
Zomertijd weer voorbij; zet je camera ook goed
zondag 26 oktober 2014, 14:19 | Elja Trum | 1075x gelezen

Zomertijd weer voorbij; zet je camera ook goed

Afgelopen nacht is de zomertijd weer teruggezet. We zitten dus weer op standaard-tijd, of beter bekend als wintertijd. Denk bij het verzetten van alle klokken vandaag ook even aan die in je camera's. Ook die kun je weer op de juiste tijd zetten.

» lees verder (65 woorden)

Bekijk het webinar over Macphun Tonality Pro
zaterdag 25 oktober 2014, 14:16 | Elja Trum | 1156x gelezen

Bekijk het webinar over Macphun Tonality Pro

Afgelopen maandag gaf Piet Van den Eynde een Nederlandstalig webinar over Tonality Pro van Macphun. Met deze software kun je snel mooie zwart-wit omzettingen maken. In het webinar laat Piet zien hoe hij dit doet. De webinar is deze maand nog gratis te bekijken. Daarna is de video alleen beschikbaar voor leden van Photofacts Academy.

» lees verder (61 woorden)

Ijsblokjes in de vorm van camera's en flitsers
vrijdag 24 oktober 2014, 23:45 | Elja Trum | 1594x gelezen

Ijsblokjes in de vorm van camera's en flitsers

Als enthousiast fotograaf kun je jouw gasten natuurlijk geen colaatje voorzetten met ordinaire ijsblokjes. Vandaar dat EnlightPhoto een handige siliconen vormpje verkoopt waarin je ijsblokjes in de vorm van camera's, objectieven en flitsers kunt maken. Daar kun je als fotograaf tenminste je drankje mee koel houden!

» lees verder (60 woorden)


Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord