Photofacts.nl
Ijsblokjes in de vorm van camera's en flitsers
vrijdag 24 oktober 2014, 23:45 | Elja Trum | 481x gelezen

Ijsblokjes in de vorm van camera's en flitsers

Als enthousiast fotograaf kun je jouw gasten natuurlijk geen colaatje voorzetten met ordinaire ijsblokjes. Vandaar dat EnlightPhoto een handige siliconen vormpje verkoopt waarin je ijsblokjes in de vorm van camera's, objectieven en flitsers kunt maken. Daar kun je als fotograaf tenminste je drankje mee koel houden!

» lees verder (60 woorden)

Pixelmator; uitgebreide fotobewerker voor de iPad
donderdag 23 oktober 2014, 17:17 | Elja Trum | 795x gelezen

Pixelmator; uitgebreide fotobewerker voor de iPad

Zelf bewerk ik foto's het liefst gewoon achter een desktop computer, maar als jij hiervoor graag een iPad gebruikt, dan is Pixelmator een interessante app om eens naar te kijken. De app kan werken met lagen en is zelfs voorzien van een soort van content-aware fill mogelijkheid.

» lees verder (114 woorden)

Top artikel

10 Tips voor het maken van een groepsfoto

Oke, ik zal eerlijk zijn; het maken van groepsfoto's is niet mijn favoriete bezigheid. Een klein groepje is doorgaan nog prima in de hand te houden, maar bij grotere groepen wordt het lastig om een goede foto te maken. Van Arjo kreeg ik echter de vraag voor een aantal tips voor het maken van groepsfoto's. En eigenlijk heb ik er wel een aantal..

» lees verder

 

artikel top 10Layer-lapse; spelen met de tijd
woensdag 22 oktober 2014, 23:59 | Elja Trum | 881x gelezen

Layer-lapse; spelen met de tijd

Time-lapse video's zijn vaak prachtig om naar te kijken, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien. Gelukkig zijn er dan altijd fotografen die weer iets nieuws bedenken om het toch weer bijzonder te maken. Julian Tryba bedacht de layer-lapse. Een time-lapse video waarbij hij verschillende tijdstippen op een dag mengt in hetzelfde shot.

» lees verder (102 woorden)

Adobe maakt overstappen van Aperture een makkie
dinsdag 21 oktober 2014, 20:07 | Elja Trum | 1041x gelezen

Adobe maakt overstappen van Aperture een makkie

Voor de zomer maakte Apple bekend dat ze hun workflow en bewerkingssoftware voor fotografen, Aperture, niet langer zouden updaten. Een vervelende tegenvaller voor fanatieke gebruikers. Die moeten op zoek naar een alternatief. Dat zou Adobe's Lightroom kunnen zijn, dus heeft Adobe nu een plug-in gemaakt die overstappen makkelijk maakt.

» lees verder (108 woorden)

8 Tips voor een geslaagde compositie in je foto
maandag 20 oktober 2014, 23:55 | Elja Trum | 4836x gelezen

8 Tips voor een geslaagde compositie in je foto

De compositie in een foto is de ordering van diverse delen tot een geheel. Het geheel, de compositie, moet bij elkaar passen en kloppen. Een geslaagde compositie brengt rust in het beeld en zorgt ervoor dat duidelijk wordt waar het in de foto om draait. Compositie is dus erg belangrijk bij het maken van foto's. Wij geven je in dit artikel een achttal praktische tips.

» lees verder (694 woorden)

WTD 1466
Voorinschrijving nieuw praktijkboek van Nederpix
maandag 20 oktober 2014, 15:08 | Elja Trum | 1427x gelezen

Voorinschrijving nieuw praktijkboek van Nederpix

De populaire Nederlandstalige natuurfotografie-gemeenschap Nederpix brengt binnenkort een nieuw praktijkboek uit. Het nieuwe boek gaat over weer, nacht en natuurverschijnselen en komt volgende week uit. Tot 25 oktober kun je het boek in de voorinschrijving bestellen met 6 euro korting.

» lees verder (172 woorden)

Photofacts lezerfoto's augustus 2014
zondag 19 oktober 2014, 23:49 | Elja Trum | 1988x gelezen

Photofacts lezerfoto's augustus 2014

De temperaturen vandaag deden aardig aan de zomer denken. Reden genoeg om ook qua foto's nog even terug te gaan naar augustus. In dit artikel een selectie van de foto's die in augustus dit jaar op de Photofacts Flickr Groep geplaatst zijn.

» lees verder (151 woorden)

Apple brengt 27 inch iMac uit met 5K scherm
zaterdag 18 oktober 2014, 23:41 | Elja Trum | 1949x gelezen

Apple brengt 27 inch iMac uit met 5K scherm

Apple heeft afgelopen week een aantal nieuwe producten aangekondigd. De meest opvallende is toch wel de nieuwe iMac die voorzien is van een retinascherm die maar liefst 14,7 megapixels kan laten zien. Een resolutie van 5120 bij 2880 pixels.

» lees verder (283 woorden)


Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord