Photofacts.nl
18 januari 2010, 23:10 | | 4446x gelezen

Recensie: Hot door Thijs Heslenfeld

Van fotograaf Thijs Heslenfeld ontving ik een exemplaar van zijn nieuwste boek; Hot, Life in the Australian outback. Dit boek sluit mooi aan op zijn vorige boek; Cold. Dat boek ging over zijn reis naar de Zuidpool, ditmaal dus AustraliŽ. Het boek is door de Samenwerkende Reisboekhandels uitgeroepen tot het beste Nederlandse reisfotoboek van 2009.

Voor de foto's en de verhalen in het boek is Thijs van Noord naar Zuid AustraliŽ gereden in zijn four-wheel-drive. Dwars door tienduizend kilometer uitgestrekte leegte.

De Australian Outback is gebied waar bijna niemand woont en komt. Een van de dunst bevolkte gebieden ter wereld. Zoals Thijs het in zijn boek omschrijft: 'The outback begins where the barbed wire ends. It's a place where you can look around and not see any sign of human life, other than the dirt track that you're standing on.'

Het boek bevat veel verschillende foto's van Thijs zijn reis dwars door AustraliŽ. Portretfoto's van de lokale bevolking, uitgestrekte landschappen en details van dieren en planten. Zo nu en dan staat er een pagina tekst tussen de foto's die vertelt over zijn reis en die enige uitleg geeft bij de foto's. De hitte waar de titel van het boek op wijst is duidelijk zichtbaar.

Mocht je bij een foto echt afvragen waar je naar zit te kijken, dan kun je altijd nog achterin een korte uitleg per foto bekijken. Soms niet meer dan een plaatsnaam, maar in zijn geheel een miniverslag van zijn reis.

Conclusie
Hot is een net vormgeven hardcover boek dat lekker doorbladert. Het geeft een kijkje in het leven van mensen die leven in een zeer afgelegen gebied. Zeker voor geÔnteresseerden in het land een aankoop waard. Leuk om je met behulp van de foto's even in een andere wereld te wanen.

Camperen zonder buren


'Hot, Life in the Australian outback' bevat 188 pagina's en is voorzien van Engelstalige teksten. Hot is in eigen beheer uitgegeven. Het ISBN nummer is 9789081247023 en is te koop voor 39,50 euro.

GeÔnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Hot
Hot
Thijs Heslenfeld


delen!

reacties (2)

  • Mike
    Profiel Mike | donderdag 21 januari 2010, 19:07Originele vervolgtitel. knipoog Wat zou het onderwerp worden van z'n derde boek?
    Ik ben wel benieuwd naar de foto's. Je beschrijving klinkt goed.
  • tonv
    Profiel tonv | woensdag 27 januari 2010, 15:46Voor de cover had ik graag een meer 'appealing foto en typografie gezien. Het concept wat er nu ligt 'verkoopt' niet echt lijkt me.

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Waterstudio artistieknaakt model fotografie en poledance model fotografie als combinatie.
Beginnersworkshop gegeven door hugodome | kosten: € 150.00

Waterstudio artistieknaakt model fotografie en poledance model fotografie als combinatie.

In de waterstudio in Schagen is op zaterdagmiddag 29 november 2014 een watershoot met een het naakt model Aliah Aubine, in een andere ruimte in deze studio is een paaldance setting met model Rosa die het paaldansen in rook en blauwlicht demonstreerd, bij beide settings is begeleiding aansturing model, water, licht , rook effecten enz.

» lees verder

Top artikel

Tips voor het gebruik van een opzetflitser

Wellicht heb je hem ooit wel eens aangeschaft; een opzetflitser voor bij je camera. Het kan je zeker helpen om betere foto's te maken. Een goede handleiding zit er echter doorgaans niet bij. Vandaar hier een aantal praktische tips over het gebruik van een opzetflitser.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord