Elja Trum

Veel informatie over de Canon 5D mark II

vrijdag 17 oktober 2008, 00:03 door | 11695x gelezen | 55 reacties

Waarschijnlijk is dit wel herkenbaar; als je een bepaalde camera op het oog hebt, dan lees je alles wat je erover kunt vinden. Zelf zit ik al een tijdje te wachten op de opvolger van de 5D, dus nu de nieuwe Canon 5D mark II aangekondigd is ben ik alle fora en sites aan het afstruinen. Mocht je nu zelf de 5D mk2 overwegen; dan vind je hieronder een overzicht van wat ik gevonden heb..

Waarschijnlijk heb je de indrukwekkende film Reverie gemaakt door Vincent Laforet met de Canon 5D mark II al bekeken. Hij kreeg onverwachts de beschikking over de camera en draaide in 72 uur tijd een indrukwekkende film in elkaar. De beelden uit de film zijn onbewerkte ruwe beelden; geen nabewerking (behalve het monteren en verkleinen natuurlijk). Ook is er een Making of beschikbaar.

Het Canadese Bebb Studios kreeg als één van de eerste de mogelijkheid de Canon 5D te reviewen. Deze high-end bruidsfotografen zijn erg te spreken over de 5D mark II. Zie ook onderstaande video.


Bebbs - Canon 5D Mark II review door StillMotion via Vimeo


Op het bekende DPReview is een preview van de Canon 5D mk2 te vinden. Fotograaf Bruno Vitanza somt voor en tegens van de nieuwe camera op en ook Digital Camera Review komt met een eerste indruk. De website What Digital Camera maakte een video van 8 minuten op de Photokina en op Arnie's Blog is er een eerste indruk te lezen, eveneens vanaf de Photokina.

In Belgie ontvingen veel bloggers vorige week een 4 GB compactflash kaart met daarop de uitnodiging om de Canon 5D mark II eens te komen proberen. Vanavond was het zover. Tot dus ver is er al te lezen over deze probeer-avond op het weblog van Pieter Baert, Serge, Michel, Bruno, Thomas, Bert, Pieter, Ake en Karel

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nog niet echt iets negatiefs heb gelezen, voornamelijk veel enthousiaste verhalen. Dat belooft natuurlijk veel goeds. Zelf wacht ik nog even rustig af totdat Canon me een exemplaar ter review op stuurt. Daarna zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat ik zelf een bestelling plaats. Stiekum is misschien het wachten op de nieuwe camera wel leuker dan 'm dadelijk daadwerkelijk bezitten.

En nog meer..
- DPhoto Journal
- Ken Rockwell

delen!
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, auteur van een boek over zwart-wit fotografie en schrijft regelmatig voor fotomagazine Zoom.nl. Naast zijn passie voor fotografie werkt hij als e-business consultant bij Directshop.
Elja twittert, is getrouwd en vader van Mika en Vera.

55 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 17 oktober 2008 om 07:57

  Het gonst al bijna een jaar van de geruchten over een 5D MKII en nu is ie er dan eindelijk. Het is wel een kanon van een camera geworden! Ik was het wachten beu en heb voor de 'time being' een 40D aangeschaft maar die schijnt nu na een jaar alweer antiek te zijn als ik al die specs lees. In Beijing (waar ik woon) heb je al een 5D MKII voor rond de 1800 euro terwijl ie in Nederland rond de 2300 euro kost.Ik wacht nog een half jaar zodat ie straks voor 1500 euro de mijne is.

 2. Peter
  Profiel Peter schreef op vrijdag 17 oktober 2008 om 15:58

  De camera springt er natuurlijk wel uit door zijn HD video feature, maar ik neem aan dat je hem vooral wilt kopen om foto's te maken! Want uiteraard heeft hij op dat vlak ook buitengewoon goeie specs. 21 MP (geen idee wat ik er mee zou moeten maar een 1x1 m foto op hoge resolutie is wellicht een keer leuk knipoog..) En hoge iso mogelijkheden met hopelijk minstens zo goede noise verhouding als zijn voorganger.

  Al met al een erg leuke/luxe feature dat HD gedoe, maar mensen die echt films willen maken kopen alsnog een filmcamera en mensen die foto's maken een fotocamera en dit blijft natuurlijk nog zijn hoofddoel :D

  Laat maar komen die review

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijke gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

30.689 fotografen ontvangen de nieuwsbrief al!
Meer over de nieuwsbrief. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

30.689 fotografen ontvangen onze nieuwsbrief al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.

inschrijven    ➨