Photofacts.nl
10 mei 2008, 20:55 | | 5453x gelezen

Adobe e-seminairs; nu terug te kijken

Enige tijd geleden is hier op Photofacts reeds een aankondiging gedaan van een aantal gratis e-seminars van Adobe met betrekking tot Photoshop CS3 en Lightroom. Deze waren via internet te volgen. Een aantal mensen, waaronder Elja hebben hieraan meegedaan.

Nadeel voor mij en denk ik voor veel anderen was dat deze seminars alleen live te volgen waren en wel precies overdag. Een tijdstip waarop de meesten van ons aan het werk zijn. En niet alle werkgevers zijn even coulant om je even een seminartje te laten volgen.

Waarschijnlijk zat het al wel in de pen, maar nu heeft Adobe de pre-recordings van deze seminars online gezet. Er zijn in totaal 16 seminars online gezet. Niet allemaal even interessant voor fotografen, maar dat moet ieder voor zich bepalen.

Wat mij wel interessante seminars lijken, zijn deze:
- Kennismaking Adobe Photoshop Lightroom
- Wat is er nieuw binnen Photoshop CS3 (extended)
- Vernieuwingen binnen Photoshop CS3 voor fotografen
- Photoshop CS3 sessie

Ik mis hierbij helaas wel de recording van de sessie waaraan Elja heeft deelgenomen, Imaging workflow: Photoshop en Lightroom gecombineerd, die lijkt me reuze interessant als fotograaf.

Duimen dan maar dat Adobe die nog online gaat zetten!

Aobe e-seminairs


 • Peter van Veen

  Over de auteur; Peter van Veen
  Peter is Moor Fotografie. Ik help mensen beter leren fotograferen zonder de automaat. Liefhebber van Table Top Strobist Fotografie. Schrijver van diverse eBooks over fotograferen. Leert mensen bij door workshops over o.a. Lightroom, Strobist, Macro, HDR en Herfst.

delen!

reacties (3)

 • Elja Trum
  Profiel Twitter Elja Trum | zaterdag 10 mei 2008, 20:56De site van Adobe doet wel even moeilijk voordat ie ze toont; je moet goed ingelogd zijn enzo, maar interessant om terug te kijken. Hopelijk kan ik er binnenkort eens tijd voor vrijmaken. vrolijk
 • Peter van Veen
  Profiel Twitter Peter van Veen | zaterdag 10 mei 2008, 22:44Vreemd, ik kon zonder problemen alles bekijken zonder in te loggen...
 • René
  Profiel René | zondag 11 mei 2008, 13:48Ook bij mij was inloggen niet nodig.
  De oorspronkelijke sessies gingen verre van vlekkeloos. Er waren nogal wat problemen met de instellingen en het geluid kwam niet altijd lekker door. Ik hoop dat men deze e-sessies ook als oefening heeft gebruikt; het zit er dik in dat Adobe in de toekomst veel meer van dit soort dingen zal gaan doen.
  Verder is het natuurlijk heel persoonlijk wat je als interessant er uit pikt; hangt erg af van je eigen niveau van instap. Toch nuttig!

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.
Cursus fotografie beginners
Beginnersworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 199.00

Cursus fotografie beginners

De kracht van de fotografiecursussen van Liesbeth van Asselt zit in haar deskundige en praktijkgerichte aanpak. Liesbeth is geen 'stoffige' docent, maar een professionele, bevlogen fotografe die haar vak ontzettend leuk vindt en werkt met vele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

» lees verder

Top artikel

Voordelen van een full-frame camera

Er komen steeds meer zogenoemde full-frame camera's op de markt. Voor iedereen die zich afvraagt wat dat nu precies in houdt en wat de voordelen zijn sommen we ze in dit artikel voor je op. Full-frame camera's zijn overigens nog best prijzig, maar worden steeds betaalbaarder.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord