Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon Freecording; 90 seconden video op Flickr

maandag 24 november 2008, 23:58 door | 3.988x gelezen | 9 reacties

Canon FreecordingNu er met de nieuwe Canon 5D mark II (helaas nog steeds niet te krijgen, maar het zal nu niet lang meer duren) ook gefilmd kan worden is de nieuwe actie van Canon wellicht ook een interessant initiatief voor fotografen. Onder de naam 'Canon Freecording' promoot Canon het maken van creatieve video's.

De bedoeling is dat je een creatieve video van maximaal 90 seconden maakt. Dat hoeft natuurlijk niet met een Canon 5D mark II of de Nikon D90, maar kan met elke videocamera. De video's kunnen geupload worden naar een speciale Freecording Flickr groep. Hoewel je normaal een betaald Flickr account moet hebben om video's te kunnen uploaden naar de fotosite, kun je in deze groep ook als gratis-lid video's plaatsen.

De bedoeling bij Freecording is dat je de wereld eens op een andere, bijzondere manier bekijkt. Kies een bijzondere hoek, een indrukwekkende actie of iets totaal vernieuwends.

Met het uploaden van je video maak je kans op een vertoning van je video in alle vestigingen van Media Markt. Bevalt het videograferen dan biedt Canon je momenteel 100 euro cashback op een aantal HD videocamera's en een gratis workshop ter waarde van 150 euro. Handig voor fotografen die met de nieuwe video opties van fotocamera's verslaafd raken aan het filmen.

Op Flickr zijn op het moment van schrijven overigens pas 89 video's te vinden. Al te indrukwekkend zijn ze overigens nog niet. Alhoewel; deze video was dan wel weer de moeite. In onderstaande video wordt het Freecording concept door Canon zelf nog eens uitgelegd.Dit is een gesponsorde posting.
Photofacts heeft een vergoeding ontvangen voor het plaatsen van dit artikel.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Henri
  Profiel Henri schreef op dinsdag 25 november 2008 om 00:05  | reageer

  Leuk initiatief, maar laat ze eerst die Canon 5D mark II maar eens uitleveren....

 2. Pim
  Profiel Pim schreef op dinsdag 25 november 2008 om 01:18  | reageer

  Henri jij maakt precies het punt dat ik ook wilde maken.. Na de kerst stap ik over op Nikon als Canon de 5D dan nog niet uitgebracht heeft..

  Waarschijnlijk ben ik niet de enige die het bui is om te wachten.

  Of ben ik de enige die hier anders over denk? Ben wel benieuwd wie hier een overstap overweeg omdat het te lang duurt?

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 25 november 2008 om 08:23  | reageer

  Wat zijn jullie ongeduldig? Volgens mij heeft Canon altijd al november aangekondigd als uitleverdatum. Dat is nu een weekje of twee opgeschoven naar begin december. Ik heb geen reden om te twijfelen dat de Canon 5D mark II dan niet in de winkels zal liggen..

  Hooguit niet meer, omdat ie wellicht snel uitverkocht is.
  Overigens lijkt de Canon 5D mark II vanaf vandaag de deur uit te gaan in Amerika.

 4. Evert
  Profiel Evert schreef op dinsdag 25 november 2008 om 11:00  | reageer

  ik heb 't idee dat dit ook wel meevalt?

  Voor de overstappers zou ik zeggen: mail me ff, dan neem ik jullie lenzen graag over! knipoog

 5. Charles
  Profiel Charles schreef op dinsdag 25 november 2008 om 11:46  | reageer

  @Pim
  Stuur je L-lenzen voor een zacht prijsje maar vast deze kant op... (grapje).
  Ik betrap me erop dat ik niet eens weet hoe het L-materiaal bij Nikon heet!

  Ik kwam laatst op pbase foto's tegen van een canon 40D met L-objectieven. Dure grap natuurlijk, maar wel meer dan de moeite waard.

  Hmm, op zo'n moment twijfelen we weer of het wel per se een mark II moet worden. Maar voor landschap is dat uiteraard beter. Althans, we hopen dan maar dat de details ook worden meegeleverd zoals de oude 5D dat doet.

 6. Dr.Hook
  Dr.Hook schreef op woensdag 26 november 2008 om 01:33  | reageer

  @Elja,
  Hoe onafhankelijk is Photofacts eigenlijk als ik lees dat bovenstaande artikel (Canon)gesponsord is?
  Moet Canon met dit soort artikelen hun klanten tevreden houden omdat de uitlevering van de 5D alweer is vertraagd, jammer dat Photofacts zich hier voor leent en dat je dan schrijft dat men niet ongeduldig moet worden begrijp ik dan ook beter!
  Geen kritisch woord daar over.

  @Charles,
  Wel eens van ED gehoord?

 7. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 26 november 2008 om 08:30  | reageer

  Bovenstaand artikel komt binnen via BlogMij, niet direct van Canon. Het enige contact tussen BlogMij en mij is een e-mail met de vraag of ik iets wil schrijven over een bepaald onderwerp (en wat daar dan in moet komen), als ik een bepaalde relevantie zie met de berichten op Photofacts dan accepteer ik de aanvraag. De plaatsing van een advertorial maakt me volgens mij niet echt minder onafhankelijk. Sponsering lijkt me dan ook een wat overdreven term voor de kleine vergoeding die ik voor zo'n advertorial ontvang.

  De link met de Canon 5D in het artikel heb ik zelf gelegd om het onderwerp relevanter te maken voor Photofacts, in principe gaat het bericht over de videocamera afdeling van Canon. Niet over de fotografie kant.

  Ik snap de frustratie niet zo over het uitkomen van de Canon 5D mark II. Blijkbaar is op de een of andere manier de wereld in gebracht dat de uitlevering vertraagd zou zijn. Al in de aankondiging werd er gesproken over half november. De Canon 5D schijnt gisteren naar de winkels verstuurd te zijn. Twee weken vertraging lijkt me niet echt de ophef waard, toch?

 8. Robert
  Robert schreef op woensdag 26 november 2008 om 10:17  | reageer

  Precies, ik begrijp die ophef over het iets later uitkomen van een camera ook niet. Er zijn veel belangrijker dingen om je druk over te maken. Vaak zijn het dezelfde mensen die achteraf lopen te klagen dat er backfocus in zit, probleempje hier, probleempje daar... tja, als je bij de eersten wilt horen, dan zul je ook daarmee moeten leven ...

 9. Henri
  Profiel Henri schreef op woensdag 26 november 2008 om 21:00  | reageer

  @Dr.Hook;

  Quote>Wel eens van ED gehoord?<
  ED heeft niets met een "L" te maken. ED is bij Nikon slechts een aanduiding voor het gebruik van Extra-low Dispersion glas, oftewel een glassoort met een extra lage brekingsindex. Dat staat los van bijvoorbeeld de mechanische kwaliteit en de robuustheid van het objectief.
  Nikon heeft een aantal fraaie objectieven, maar ze zouden echt eens wat primes onder handen mogen nemen. Zowel Canon als bijvoorbeeld Leica brengen nog zeer regelmatig nieuwe vaste brandpunten uit met vernieuwde technologie. Bij Nikon is dit inmiddels alweer een hele poos geleden helaas. Dat is niet om te vitten, Canon of Nikon zijn me even lief, maar helaas gewoon een constatering. Sla er de boeken maar 'ns op na......

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Advertorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord