Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Canon Freecording; 90 seconden video op Flickr

maandag 24 november 2008, 23:58 door | 3.381x gelezen | 9 reacties

Canon FreecordingNu er met de nieuwe Canon 5D mark II (helaas nog steeds niet te krijgen, maar het zal nu niet lang meer duren) ook gefilmd kan worden is de nieuwe actie van Canon wellicht ook een interessant initiatief voor fotografen. Onder de naam 'Canon Freecording' promoot Canon het maken van creatieve video's.

De bedoeling is dat je een creatieve video van maximaal 90 seconden maakt. Dat hoeft natuurlijk niet met een Canon 5D mark II of de Nikon D90, maar kan met elke videocamera. De video's kunnen geupload worden naar een speciale Freecording Flickr groep. Hoewel je normaal een betaald Flickr account moet hebben om video's te kunnen uploaden naar de fotosite, kun je in deze groep ook als gratis-lid video's plaatsen.

De bedoeling bij Freecording is dat je de wereld eens op een andere, bijzondere manier bekijkt. Kies een bijzondere hoek, een indrukwekkende actie of iets totaal vernieuwends.

Met het uploaden van je video maak je kans op een vertoning van je video in alle vestigingen van Media Markt. Bevalt het videograferen dan biedt Canon je momenteel 100 euro cashback op een aantal HD videocamera's en een gratis workshop ter waarde van 150 euro. Handig voor fotografen die met de nieuwe video opties van fotocamera's verslaafd raken aan het filmen.

Op Flickr zijn op het moment van schrijven overigens pas 89 video's te vinden. Al te indrukwekkend zijn ze overigens nog niet. Alhoewel; deze video was dan wel weer de moeite. In onderstaande video wordt het Freecording concept door Canon zelf nog eens uitgelegd.Dit is een gesponsorde posting.
Photofacts heeft een vergoeding ontvangen voor het plaatsen van dit artikel.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. Henri
  Profiel Henri schreef op dinsdag 25 november 2008 om 00:05

  Leuk initiatief, maar laat ze eerst die Canon 5D mark II maar eens uitleveren....

 2. Pim
  Profiel Pim schreef op dinsdag 25 november 2008 om 01:18

  Henri jij maakt precies het punt dat ik ook wilde maken.. Na de kerst stap ik over op Nikon als Canon de 5D dan nog niet uitgebracht heeft..

  Waarschijnlijk ben ik niet de enige die het bui is om te wachten.

  Of ben ik de enige die hier anders over denk? Ben wel benieuwd wie hier een overstap overweeg omdat het te lang duurt?

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 25 november 2008 om 08:23

  Wat zijn jullie ongeduldig? Volgens mij heeft Canon altijd al november aangekondigd als uitleverdatum. Dat is nu een weekje of twee opgeschoven naar begin december. Ik heb geen reden om te twijfelen dat de Canon 5D mark II dan niet in de winkels zal liggen..

  Hooguit niet meer, omdat ie wellicht snel uitverkocht is.
  Overigens lijkt de Canon 5D mark II vanaf vandaag de deur uit te gaan in Amerika.

 4. Evert
  Profiel Evert schreef op dinsdag 25 november 2008 om 11:00

  ik heb 't idee dat dit ook wel meevalt?

  Voor de overstappers zou ik zeggen: mail me ff, dan neem ik jullie lenzen graag over! knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Advertorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord