Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: Personal Branding voor Fotografen

zondag 22 maart 2020, 15:30 door | 3.760x gelezen | 0 reacties

Als fotograaf moet je van goede huize komen om je geld met fotografie te verdienen. Hoe je jezelf in de markt zet is daarbij wellicht wel het allerbelangrijkste. Met zijn boek Personal Branding voor Fotografen speelt portretfotograaf Maurice Jager hier precies op in.

Personal branding voor Fotografen


Het is natuurlijk een boek over personal branding, en dus is Maurice zelf ook overduidelijk aanwezig in het boek. Ter afwisseling heeft hij echter ook 10 vooraanstaande fotografen geÔnterviewd. Een leuke onderbreking en mooie aanvulling.

Je vind dus niet alleen Maurice zijn verhaal terug, maar krijgt ook vel nuttige tips van onder andere Peter Hurley, John Demato, Glyn Dewis, Humberto Tan en dergelijke.

Maurice vertelt je in dit boek waarom je als fotograaf niet meer zonder branding kunt ťn hij geeft je vooral een stappenplan hoe jij jezelf kunt presenteren.

In dit stappenplan ga je op zoek naar wat je verhaal is en hoe je die kunt delen om anderen een beeld van jezelf te geven. Hoe zet je deze ideeŽn vervolgens om naar concrete content en welke platformen zou je moeten gebruiken om jouw verhaal te delen.

De hoofdstukken


Het boek is onderverdeeld in deze hoofdstukken:

- Introductie Maurice Jager
- Het belang van de foto online
- Introductie in storytelling online
- Prioriteiten stellen
- Je uitstraling op social media
- Mijn berichten op social media
- Aan de slag met je blog
- Leg je fotobibliotheek aan
- Zelf aan de slag

In totaal bevat het boek 208 pagina's.

Personal Branding voor Fotografen


Maurice heeft duidelijk veel van zijn kennis in het buitenland opgedaan. Het boek is, zoals wel vaker bij boeken over marketing, doorspekt met Engelse termen. Dat kan onhandig zijn als je zelf nog niet zo bekend bent met deze termen.

Zelf had ik hier geen problemen mee. Sowieso worden de meeste termen wel toegelicht of kun je het in elk geval uit de context opmaken.

Maurice geeft praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld zijn 'zes ingrediŽnten' om een verhaal te creŽren. Hij geeft vervolgens ook voorbeelden van hoe het niet en hoe het wel moet. Dat maakt het lekker duidelijk en concreet.

Conclusie


Het boek Personal Branding voor Fotografen is niet voor iedereen. De meeste hobbyfotografen zullen niet bezig zijn met deze materie.

Als jij echter professional aan de slag bent (of wilt gaan) als fotograaf, dan ontdek je in dit boek veel handige tips om jezelf als merk neer te zetten.

Ik ben het wat dat betreft erg met Maurice zijn verhaal eens. Je moet je als fotograaf specialiseren en je moet jezelf als persoon met een verhaal naar buiten brengen. Dit sluit in mijn ogen erg aan op mijn artikel van een paar weken geleden over waarom je geen geld verdient met je fotografie.

Combinatie met een online training


Maurice Jager heeft bij ons op Photofacts Academy ook een cursus opgenomen die aansluit op zijn boek.

Als je het boek koopt krijg je daarbij gratis een maand lang toegang tot al onze online fotografie trainingen ťn heb je dus een mooie combinatie van video en het teruglezen.

Mocht je al lid zijn, dan krijg je met het boek een maand extra cadeau bij je lidmaatschap.

Ontvang het boek gratis


Tijdelijk is Personal Branding voor Fotografen ook gratis beschikbaar. Je krijgt het namelijk cadeau bij een Photofacts Academy jaarlidmaatschap.

Ľ Direct lid worden (+ gratis het boek)

We hebben slechts 100 exemplaren beschikbaar, dus op = op.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord