Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: Hot door Thijs Heslenfeld

maandag 18 januari 2010, 23:10 door | 7.350x gelezen | 2 reacties

Van fotograaf Thijs Heslenfeld ontving ik een exemplaar van zijn nieuwste boek; Hot, Life in the Australian outback. Dit boek sluit mooi aan op zijn vorige boek; Cold. Dat boek ging over zijn reis naar de Zuidpool, ditmaal dus AustraliŽ. Het boek is door de Samenwerkende Reisboekhandels uitgeroepen tot het beste Nederlandse reisfotoboek van 2009.

Voor de foto's en de verhalen in het boek is Thijs van Noord naar Zuid AustraliŽ gereden in zijn four-wheel-drive. Dwars door tienduizend kilometer uitgestrekte leegte.

De Australian Outback is gebied waar bijna niemand woont en komt. Een van de dunst bevolkte gebieden ter wereld. Zoals Thijs het in zijn boek omschrijft: 'The outback begins where the barbed wire ends. It's a place where you can look around and not see any sign of human life, other than the dirt track that you're standing on.'

Het boek bevat veel verschillende foto's van Thijs zijn reis dwars door AustraliŽ. Portretfoto's van de lokale bevolking, uitgestrekte landschappen en details van dieren en planten. Zo nu en dan staat er een pagina tekst tussen de foto's die vertelt over zijn reis en die enige uitleg geeft bij de foto's. De hitte waar de titel van het boek op wijst is duidelijk zichtbaar.

Mocht je bij een foto echt afvragen waar je naar zit te kijken, dan kun je altijd nog achterin een korte uitleg per foto bekijken. Soms niet meer dan een plaatsnaam, maar in zijn geheel een miniverslag van zijn reis.

Conclusie
Hot is een net vormgeven hardcover boek dat lekker doorbladert. Het geeft een kijkje in het leven van mensen die leven in een zeer afgelegen gebied. Zeker voor geÔnteresseerden in het land een aankoop waard. Leuk om je met behulp van de foto's even in een andere wereld te wanen.

Camperen zonder buren


'Hot, Life in the Australian outback' bevat 188 pagina's en is voorzien van Engelstalige teksten. Hot is in eigen beheer uitgegeven. Het ISBN nummer is 9789081247023 en is te koop voor 39,50 euro.

GeÔnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Hot
Hot
Thijs Heslenfeld

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Mike
  Profiel Mike schreef op donderdag 21 januari 2010 om 19:07  | reageer

  Originele vervolgtitel. knipoog Wat zou het onderwerp worden van z'n derde boek?
  Ik ben wel benieuwd naar de foto's. Je beschrijving klinkt goed.

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 27 januari 2010 om 15:46  | reageer

  Voor de cover had ik graag een meer 'appealing foto en typografie gezien. Het concept wat er nu ligt 'verkoopt' niet echt lijkt me.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord