Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: Classroom in a Book: Adobe Photoshop CC 2018

vrijdag 18 oktober 2019, 22:11 door | 3.982x gelezen | 4 reacties

In de reeks 'Classroom in a Book' is bij uitgeverij Van Duuren Media een Nederlandse uitgave verschenen van de officiŽle training van Adobe voor Photoshop CC.

In Classroom in a Book: Adobe Photoshop CC 2018 leer je onder andere hoe je digitale foto's corrigeert, verbetert en aanpast, hoe je afbeeldingscomposities maakt en hoe je afbeeldingen voor web of druk voorbereidt. Wat je nodig hebt bij dit boek is Adobe Photoshop CC (2018 release) voor Windows of MacOS (de software is niet bij dit boek inbegrepen).

Adobe photoshop cc in a classroom


Classroom in a Bookģ is de populairste serie van hands-on trainingsboeken voor software. Het biedt wat geen enkel ander boek of trainingsprogramma doet: een officiŽle training van Adobe, ontwikkeld met hulp van Adobe-productexperts.

Adobe Photoshop CC Classroom in a Book bevat 15 lessen met talloze tips en technieken waarmee je Photoshop beter leert beheersen. Je kunt het boek van begin tot eind lezen, of de lessen volgen die je interessant vindt.

Bij de aanschaf van dit boek behoren ook de nodige extra's. Als je de instructies volgt in de inleiding en het voorwerk verkrijg je toegang tot:

 • downloadbare lesbestanden waarmee je de projecten in dit boek kunt uitvoeren;

 • de webversie van dit boek, zodat je het boek ook online kunt lezen en de tekst volledig kunt doorzoeken.


Inhoudsopgave


 1. Het werkgebied leren kennen;
 2. Algemene fotocorrecties;
 3. Met selecties werken;
 4. De beginselen van lagen;
 5. Snelle correcties en verbeteringen;
 6. Maskers en kanalen;
 7. Typografisch ontwerp;
 8. Vectortekentechnieken;
 9. Geavanceerde composities;
 10. Schilderen met het mixerpenseel;
 11. Video bewerken;
 12. Werken met Camera Raw;
 13. Bestanden voorbereiden voor internet;Consistente kleuren maken en afdrukken;
 14. Werken met 3D-afbeeldingen.


Classroom in a book Photoshop CC2018 inhoudsopgave 1


De Classroom in a book-serie bestaat al heel lang, maar ik kende ze nog niet. Bij elke nieuwe versie van de software produceert Adobe ook een nieuwe versie van Classroom in a book. Het boek leest lekker weg en je hoeft het niet van voren naar achteren door te nemen.

Het leest niet als een handleiding waarin de werking van een gereedschap wordt uitgelegd, maar je gaat meteen aan het werk met duidelijke opdrachten. Wil je met lagen gaan werken, dan ga je meteen naar het hoofdstuk 'lagen' en ga je ermee aan de slag.

Als je nog nooit met Photoshop gewerkt hebt of zelfs nog nooit een foto bewerkt, geen nood. Het boek begint met hoe je een efficiŽnte workflow aanlegt voor het bewerken van een foto en wat daarbij belangrijk is. De resolutie bijvoorbeeld. Het verwijderen van een kleurzweem is de eerste stap bij kleurcorrectie. En verscherpen doe je pas helemaal op het eind.

Het ingewikkelde issue hoe het zit met resolutie en afbeeldingsgrootte wordt nu eens heel duidelijk en correct uitgelegd. De oefenbestanden (die je moet downloaden) kun je gebruiken om na te doen wat er in het boek wordt uitgelegd. Zo blijft de stof veel beter hangen.

Bij het afsluiten van een hoofdstuk krijg je een aantal herhalingsvragen zodat je kunt checken of je alles goed begrepen hebt. Het antwoord staat er wel altijd pal onder, maar toch is het wel aardig.

Classroom in a book Photoshop CC2018 inhoudsopgave 2


Wat vond ik ervan


Voordat ik de training in dit boek volgde, gebruikte ik Photoshop al professioneel en had ik al een redelijk goed beeld van hoe de software in elkaar zit. Toch heb ik behoorlijk wat geleerd uit het boek en het heeft mijn ogen geopend voor delen van de software die ik veel te lang heb over het hoofd gezien.

Het boek heeft me een veel dieper begrip van de functies van de tools gegeven en me geleerd hoe ik de aanpassingslagen, de verschillen tussen de kleurmodi en overvloeimodi, en best practices goed kan gebruiken.

Het advies dat je krijgt van de Photoshop-evangelisten in het boek (Andrew Faulkner en Conrad Chaves) brengt je in de juiste mindset voor het bijwerken en manipuleren van je foto's.

Natuurlijk kun je Photoshop leren op YouTube (waar ik het oorspronkelijk ook uit heb geleerd), maar je kennis wordt erg beperkt door je vermogen om naar goede video's te zoeken. Je kijkt dan een video, lost je probleem op en je vergeet hoe je het gedaan hebt.

Door de lessen in dit boek te volgen, kun je de voldoening halen uit het feit dat je officiŽle Adobe-training tot je neemt in plaats van je kennis samen te stellen uit verschillende bronnen op het web. Je leert zelf creatief te worden en oplossingen te verzinnen, wat je ook kunt als je over het benodigde begrip en inzicht beschikt.

Als je Photoshop geweldig vindt, doe jezelf dan een plezier en schaf dit boek aan. Het laat je echt zien hoe je foto's met grote controle en creativiteit kunt manipuleren. Als je het boek hebt doorgewerkt ben je een meer dan gemiddelde Photoshopper. Een ook de ervaren Photoshopper kan uit dit boek nog veel leren!

Classroom in a book photoshop cc 2018 gereedschappen gebruiken


Prijs en waar te koop?


Het boek kost 49,99 euro en is onder andere te koop bij Van Duuren Media.

In de maanden oktober, november en december is het boek te bestellen met een speciale korting! Je vindt het boek op Van Duuren media en gebruik de code: PF25 voor 25% korting!

Tevens is er een kortingsactie met een nieuw te verschijnen boek getiteld: Classroom in a book: Photoshop CC en Lightroom CC voor fotografen.

Een heel bijzonder boek met veel workshops dat ingezet wordt als officieel trainingsmateriaal door Adobe authorized Trainingscentra. Ontwikkeld door Adobe zelf. Het boek kost normaal gesproken 49,99 euro, de actieprijs is 42,99 euro.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

4 reacties

 1. Ton
  Ton schreef op dinsdag 22 oktober 2019 om 20:17  | reageer

  Welk boek is nu beter de eerste of degene met ook LR erbij

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 22 oktober 2019 om 21:09  | reageer

  @Ton: ik zou voor dit boek kiezen als je zowel Photoshop als Lightroom gebruikt (zoals ikzelf).

 3. Wil van Elk
  Wil van Elk schreef op woensdag 23 oktober 2019 om 11:22  | reageer

  Hallo Michelle, bedoel je met dit boek het boek met zowel Photoshop als Lightroom? knipoog

 4. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op woensdag 23 oktober 2019 om 11:31  | reageer

  @Wil en Ton: sorry, ik was in de war met een ander boek dat ik ook gereviewed heb (dat van Scott Kelby). Dit boek gaat inderdaad alleen over Photoshop, niet over de combi PS en LR!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord