100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: Handboek Modelfotografie - Frank Doorhof

vrijdag 5 april 2019, 15:15 door | 7.619x gelezen | 2 reacties

Via uitgeverij Van Duuren Media ontvingen we een exemplaar van het boek Modelfotografie - alles wat een fotograaf moet weten vóór, tijdens en na de shoot van Frank Doorhof.

Handboek modelfotografie - Frank Doorhof


Dit boek is de vertaling van de internationale bestseller Mastering the modelshoot van de wereldberoemde fotograaf en trainer op het gebied van modebelichting, Frank Doorhof. Dit boek is een tijd terug al eens gereviewed door Elja. Frank neemt je mee achter de schermen en ontrafelt alle geheimen van een succesvolle modelfotografieworkflow.

In dit unieke boek begint Frank bij het begin: hoe je modellen en fraaie locaties vindt, hoe je met achtergronden omgaat en hoe je alleen of met een team (stylist, haarstylist en visagist) omgaat om opvallende foto's te maken.

Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op de belichting en lichtopstellingen die Frank befaamd hebben gemaakt (inclusief diagrammen en gedetailleerde uitleg). Je leert hoe Frank zijn foto's belicht en je zult je verbazen over hoe eenvoudig het soms kan zijn om dezelfde effecten te bereiken.

Modelfotografie frank doorhof


Daarnaast behandelt hij andere belangrijke - maar vaak vergeten - zaken zoals de kalibratie van je monitor, hoe je een kleurenkaart gebruikt en waarom (en hoe) je een lichtmeter moet gebruiken om consistente en reproduceerbare belichting voor elke fotoshoot te krijgen.

Tevens behandelt Frank zijn retoucheertechnieken aan de hand van stap-voor-stapinstructies en hij laat je van start tot finish zien hoe je diverse looks creëert. Kortom: ben je op zoek naar een boek dat alle aspecten van modelfotografie beschrijft, zoek dan niet verder.

Modelfotografie frank doorhof


De auteur


Aangezien hij zich voornamelijk richt op mode- en glamourfotografie, zou je kunnen vermoeden dat Frank Doorhof vrijwel alles weet wat er te weten valt over modelfotografie.

Ik kwam voor het eerst in contact met Frank door zijn blogs op Photofacts. Daarnaast zag ik zijn werk tijdens een lezing op de Professional Imaging beurs en via zijn lessen bij KelbyOne.

Frank lijkt een echt aardige vent te zijn en de manier waarop hij lesgeeft spreekt me heel erg aan. Dit boek over modelfotografie was vrijwel meteen een perfecte leeservaring.

Modelfotografie frank doorhof


Conclusie


Dit boek omvat alles, en dan ook echt alles wat je moet weten over het fotograferen van modellen. Modellen zoeken en een opname maken. Hoe haal je het meeste uit een locatie. Het belang van kleding en styling.

Hoe je je model kunt aansturen en ermee kunt werken, evenals aspecten zoals verlichting, nabewerking en apparatuur. Handboek Modelfotografie omvat het allemaal en biedt ook tips over marketing en waar je aan moet denken bij het opstarten en runnen van een fotografiebedrijf.

Het boek is een zeer ambitieuze poging om een ​​complete gids te bieden voor modelfotografie en doet dat naar mijn mening op een goede en evenwichtige manier.

Frank's verbluffende beelden vormen de basis van Mastering the Model Shoot. Dit boek gaat echter niet alleen over zijn afbeeldingen. Ze dienen natuurlijk als mooie voorbeelden van de onderwerpen die bij de hand zijn, maar Frank biedt veel meer aan dan alleen afbeeldingen om iets duidelijk te maken.

Handboek modelfotografie frank doorhof


Frank is echt in staat om een ​​concept schriftelijk te beschrijven en uit te leggen. Voor mij zijn zijn onderwijsvaardigheden heel duidelijk bij het lezen van dit boek en dat maakt het verschil.

Naast de pedagogische aspecten is er zoveel creativiteit te zien in dit boek en het is erg moeilijk om niet geïnspireerd te raken tijdens het lezen ervan. Deze combinatie maakt de algemene indruk van het boek erg goed.

Dit boek is een absolute aanrader vooriedereen die zelfs maar enigszins geïnteresseerd is in modelfotografie. Het boek is één van de beste die ik ooit heb gelezen, als het gaat om fotografie-educatieve literatuur.

Frank Doorhof heeft fantastisch werk geleverd door al zijn kennis op gemakkelijke en begrijpelijke wijze over te dragen aan de lezer. Het leest lekker weg! Dus als je geïnteresseerd bent in het fotograferen van modellen, of als je goede tips wilt over hoe je mensen in het algemeen fotografeert, dan is dit boek echt iets voor jou.

Prijs en waar te koop?


Van Duuren Media biedt haar lezers een leuke service. Je kunt het boek namelijk registreren en je krijgt dan naast de webversie van het boek nog wat extra content.

Het boek kost normaal 41,99 euro, maar is nu tijdelijk (tot 30 april) te verkrijgen voor slechts 35,99 euro.

» Bestel Handboek modelfotografie - Frank Doorhof

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. Lauran
    Lauran schreef op dinsdag 9 april 2019 om 13:55  | reageer

    Het boek is een hebbedingetje. Voor een beginneling is het zeer zeker niet geschikt. Heb je zelf een studio maar nog te weinig ervaring dan is het leuk. Voor de echte pro geen aanrader.

  2. dutchgal
    Profiel dutchgal schreef op woensdag 10 april 2019 om 20:21  | reageer

    Het is inderdaad een fraai en compleet boek. Ik ben er best blij mee.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord