Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Jimmy Nelson exposeert met 'ONLY NEW'

woensdag 4 oktober 2017, 21:12 door | 4.005x gelezen | 1 reactie

Rademakers Gallery in Amsterdam presenteert van 5 oktober tot en met 5 november aanstaande het nieuwste werk van Jimmy Nelson. Met '”NLY NEW' laat de Brits-Nederlandse fotograaf kleurrijke portretten van inheemse volkeren zien die hij maakte voor zijn nieuwe boek, dat in het najaar van 2018 wordt gelanceerd.

Jimmy Nelson - Only Ne1


Sinds 2016 heeft Jimmy Nelson zeven nieuwe reizen gemaakt. Dit is het begin van een tweede boek waarvoor hij 35 unieke volkeren wil bezoeken.

Van de Khanys rendierherders in het noorden van SiberiŽ tot de Pataxo in de diepe jungle van de Amazone en van de Laylap in Bhutan tot de Mundari in geÔsoleerd Zuid-Soedan.

Jimmy zal de volkeren niet alleen fotograferen, maar ook filmen en interviewen om hun cultureel erfgoed te vieren.

Jimmy Nelson- Only New


Jimmy Nelson reist al bijna acht jaar de wereld over om op de meest afgelegen plekken volkeren te fotograferen in hun pure schoonheid en culturele uiterlijke verschijningen. Hij wil vastleggen wat dreigt te verdwijnen.

Met het project en boek 'Before They Pass Away' wil de fotograaf niet alleen een visueel naslagwerk achterlaten voor toekomstige generaties, maar ook de mensen die hij gefotografeerd heeft zich laten realiseren hoe belangrijk hun cultuur is.

Jimmy Nelson- Only New


Jimmy Nelson (1967) fotografeert al dertig jaar. Sinds 1997 werkt hij ook in opdracht en fotografeert hij unieke culturen met een traditionele vijftig jaar oude plaatcamera.

Met 'Before They Pass Away' exposeert de fotograaf wereldwijd in musea en galeries. Daarnaast is zijn werk in meer dan 1.000 magazines gepubliceerd.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Clipping Path
    Clipping Path schreef op vrijdag 6 oktober 2017 om 18:51  | reageer

    The website is very different and added amazing photos. Great to shear with us.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord