Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nikon ambassadeur David Yarrow

donderdag 28 maart 2019, 21:12 door | 5.389x gelezen | 0 reacties

Sinds november 2018 is David Yarrow één van Nikon's Europe Ambassadors. Het Nikon Europe Ambassador-programma werkt samen met enkele van de beste beeldmakers ter wereld om zo hun unieke stijl, technische aanpak en uitstekende portfolio aan de wereld te kunnen laten zien.

David yarrow jaws false bay south africa

Jaws (False Bay, South Africa). Foto: David Yarrow

David Yarrow werd geboren in 1966 in Glasgow, Schotland. Hij begon op jonge leeftijd met fotograferen en als 20-jarige werkte hij als fotograaf voor The Times in het veld tijdens de Wereldbekerfinale in Mexico-stad.

Op die dag nam David de beroemde foto van Diego Maradona met het Wereldkampioenschap en als gevolg daarvan werd hem vervolgens gevraagd om de Olympische Spelen en tal van andere sportevenementen te fotograferen.

Fotografie is voor mij altijd een methode van verlossing en escapisme gebleven. Een kans om verafgelegen hoeken van de wereld te verkennen en extreme omgevingen en de zeldzame dieren in het wild vast te leggen die er wonen.

Jaren later vond David zijn ware comfortzone in het documenteren van de natuurlijke wereld, waarbij hij alles fotografeerde, van olifanten in het wild tot grote witte haaien. Zijn beeldende en overrompelende fotografie van het leven op aarde heeft hem een ​​steeds groter wordende aanhang opgeleverd bij kunstverzamelaars.

David yarrow members only simien mountains ethiopia

Members Only (Simien Mountains, Ethiopia). Foto: David Yarrow

Als onderdeel van deze rol als een Nikon Europe-ambassadeur is David onlangs begonnen aan een speciaal project om de Keniase dieren en mensen te onderzoeken. Zijn carrière-bepalende beelden onderzoeken de relatie tussen de mensheid en de natuurlijke wereld. In 2018 heeft David zich stevig gevestigd als een van de best verkopende beeldende kunstfotografen ter wereld.

Hieronder een leuk filmpje over David Yarrow's Special Project: 'Amboseli & Dandora':


Nikon apparatuur


David gebruikt al 33 jaar Nikon-apparatuur en vindt dat het alleen maar beter en beter is geworden, vooral als je in extreme, zware omstandigheden werkt. Hij vindt het ambassadeurschap een unieke kans om met Nikon op Europese schaal te werken.

Hij gebruikt de D850 camerabody vanwege de hoge resolutie, de hoge framesnelheidsmogelijkheden en ongeëvenaarde autofocusprestaties. Omdat zijn foto's als zeer grote afdrukken eindigen, heeft hij in het verleden moeten kiezen voor een hoge resolutie boven de beeldsnelheid. Met de D850 hoeft hij geen compromissen meer te sluiten, deze biedt het beste van beide werelden.

David yarrow mankind yirol south sudan

Mankind (Yirol, South Sudan). Foto: David Yarrow

Wanneer hij de D850 niet gebruikt, is de D5 het apparaat dat hij altijd graag bij de hand wil hebben tijdens een project met fotografie onder extreme omstandigheden. De camera is vooral goed voor opnamen met hoge snelheid, wanneer je in een oogwenk veel opnamen wilt maken.

De hoge gevoeligheid geeft je ook de vrijheid om probleemloos over te schakelen van fel zonlicht naar 's nachts, iets dat vooral belangrijk is in zijn werk, waar hij vaak niet weet in welke verafgelegen hoek van de wereld hij zal zijn op welk moment.

David gebruikt AF-S NIKKOR 35 mm f / 1.4G lens erg vaak. Hij gebruikt zelden een lange lens; hij bezit niet eens en zoomlens!

Deze 35-mm groothoeklens is perfect voor zijn manier van fotograferen, waarbij hij hoogwaardige optica nodig heeft om de ziel van de onderwerpen die hij fotografeert te ontdekken en vast te leggen. De stille autofocus-operatie is ook cruciaal voor wanneer hij binnen meters afstand van een leeuw of een wolf is!

Daarnaast gebruikt hij de AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G en de AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED als portretlens (voor wildlife).

David yarrow the factory lewa kenya

The Factory (Lewa, Kenya). Foto: David Yarrow

Lezing tijdens Professional Imaging


Tijdens de Professional Imaging beurs woonde ik een lezing bij van David Yarrow en raakte hierdoor nog meer onder de indruk van zijn bevlogen foto's die (zoals je duidelijk kunt zien) op zeer korte afstand zijn genomen.

Ook van gevaarlijke diersoorten, waardoor hij enorme risico's heeft moeten nemen en over robuust materiaal heeft moeten beschikken. Een zeer inspirerend persoon en wat mij nog het meest aansprak is dat hij een groot gedeelte van zijn behoorlijk hoge inkomsten schenkt aan natuurbescherming.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Fotografen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.135 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord