100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Verslag Professional Imaging 2019

zondag 24 maart 2019, 22:11 door | 4.607x gelezen | 6 reacties

Zondag 24 maart bezocht ik Professional Imaging; een van de grootste fotobeurzen van Nederland met veel stands, lezingen en workshops. Photofacts Academy was uiteraard dit jaar ook weer aanwezig. In dit artikel een verslag van de beurs.

Glyn Dewis / Dave Clayton

Glyn Dewis en Dave Clayton

Beurs


Op de beurs waren veel bekende namen aanwezig, natuurlijk de grote merken zoals Canon, Nikon, Sony en Panasonic, maar ook leuke stands van bijvoorbeeld Wacom, Eizo, Profotonet, Oypo en Profotonet waren een bezoekje waard.

Pim ras wouter vermeulen

Pim Ras en Wouter Vermeulen van Van Duuren Media

Lezingen


Topfotografen gaven lezingen over hun werk. Ik bezocht de lezingen van:

 • Pim Ras: sportfotograaf Pim Ras demonstreerde hoe zijn unieke en perfect getimede sportfoto's tot stand kwamen en komen aan de hand van een aantal pareltjes uit zijn archief. Toch weer heel wat van opgestoken!

 • Glyn Dewis: liet zien hoe je een klassiek, tijdloos portret kunt maken met de looks van lang geleden. Hij legde uit hoe je hetzelfde licht kunt maken met studio- of strobistlicht en hoe je je niet hoeft te laten leiden door budget. Ik heb onlangs zijn boek Photoshop Tools voor Fotografen gereviewed.

 • Dave Clayton: "Why a graphic designer is your best friend", een zeer humoristische lezing over het feit dat fotografen niet alleen meer over grafisch design zouden moeten weten, maar dat daarnaast het samenwerken met een designer ze verder kan helpen om hun bedrijf verder uit te bouwen.

 • David Yarrow: (Nikon ambassadeur Europa) liet met films en foto's zien hoe zijn adembenemende foto's (vaak met groot risico en gevaar voor eigen leven) gemaakt zijn. Niet door in te zoomen (want dat soort plaatjes herken je meteen en zijn er al teveel gemaakt), maar door letterlijk bovenop (of liever van onderaf, zijn favoriete standpunt) de scène te gaan staan.

  Met de groothoek op zijn camera zit hij de dieren dicht op de huid en verkrijgt hij zijn unieke beelden. Hij verkoopt zijn foto's voor 40.000 euro per stuk en geeft de een groot gedeelte van de opbrengst aan natuurbescherming. Absolute held!

 • Albert Dros: bij mij onder andere bekend uit het blad Amazing Photography met zijn foto's van een uitbarstende Fuego vulkaan in Guatemala met de Melkweg als achtergrond. Hij vertelde hoe hij fotografisch interessante onderwerpen heeft leren zien en technisch leren beheersen.


David Yarrow / Albert Dros

David Yarrow en Albert Dros

Wat vond ik ervan?


Wat ik van de beurs gezien heb was erg interessant. Zowel de stands als de lezingen, die dit jaar wel heel erg leerzaam en boeiend waren!

Mijn interesse ging vooral uit naar de auteurs van de door ons te reviewen boeken van Van Duuren Media en de lezingen van vooral David Yarrow, van wie ik een groot bewonderaar ben.


Daarnaast heb ik de Canon stand bezocht en heb me uitgebreid laten informeren over hun nieuwe fullframe systeemcamera's, waaronder de Canon EOS R die door Elja al uitgebreid gereviewed is.

De beurs is zeker het bezoeken waard. Je kunt maandag ook nog een bezoekje brengen.

Ben jij op de Professional Imaging beurs geweest dit jaar? Laat vooral even in de reacties weten wat je er van vond en welke stand of voorstelling je zeker zou aanraden!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

6 reacties

 1. Geert
  Geert schreef op maandag 25 maart 2019 om 20:42  | reageer

  David Yarrow, 2x naar de lezing geweest op PI. Fantastische verteller en pracht van foto's. Ook is hij heel toegankelijk en bereid om een praatje te maken.

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op maandag 25 maart 2019 om 21:45  | reageer

  @Geert: ik dacht dat hij alleen maar op de zondag sprak? Ik vond hem ook erg toegankelijk en aardig. Dat hij een groot deel van zijn opbrengst aan Natuurbescherming schenkt (en dat het helpt!) vond ik nog het meest indrukwekkend!

 3. gast schreef op maandag 25 maart 2019 om 22:26  | reageer

  @michelle, idd op zondag naar de lezing in de voormiddag en namiddag geweest vrolijk Ook zijn boek laten handtekenen en een selfie genomen. Ik had verwacht dat er toch meer drukte zou geweest zijn voor hem.

 4. Igor
  Igor schreef op dinsdag 26 maart 2019 om 14:59  | reageer

  Ik ben op zondag geweest, en ik vond de lezing van Pim Ras heel boeiend. Echt veel van opgestoken

 5. gast schreef op dinsdag 26 maart 2019 om 15:16  | reageer

  Het was zondag erg leuk David te horen en ook zijn werk wijze. Met mijn 11 jaar in Uganda heb ik deze foto kunnen maken met de tokina 11-16 op mijn 7d. Maar helaas mocht ik van geen enkele ranger (we kenden ze erg goed) de 4x4 uit voor een laag bij de grond opname. Hij zal vast wat rangers hebben omgekocht om zo zijn gang te gaan.

 6. Michael de Roo
  Michael de Roo schreef op woensdag 27 maart 2019 om 10:12  | reageer

  Ik vond de beurs ook dit jaar weer zeer boeiend en dan vooral de lezingen. Wel veel over HOE je iets doet en niet altijd even inhoudelijk. Althans bij wat ik gevolgd heb. Het interview van PF met Annabel Oosteweeghel was voortreffelijk en ging echt over de inhoud van haar werk. Ook de Washi Papers van Ilford vond ik verrassend mooi.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord