Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

1 april op fotografie gebied

zondag 1 april 2012, 23:59 door | 9.675x gelezen | 5 reacties

Vandaag was het weer 1 april, de dag dat internet vol staat met de nodige onzin berichten. Uiteraard was er ook op fotografie gebied weer het nodige te vinden. Van fotografen die claimde dat de Koningin bij hun in de straat stond tot bedrijven die nieuwe diensten aankondigde. We zetten er even een paar op een rijtje.

Online Kleurcalibratie


Oypo bracht gisteren in hun nieuwsbrief een primeur; online je monitor calibreren door een foto te maken van de digitale grijskaart op hun website. De grijskaart was vanaf 'morgen' beschikbaar. Nadat je een foto gemaakt had moest je deze uploaden naar je account op Oypo. Ze hebben dus nog kunnen bekijken wie er allemaal in hun 1 april grap getrapt is.

Oypo digitale grijskaart

Kleurcalibratie wordt door velen gezien als een ingewikkeld iets, dus de kans is groot dat best veel mensen hier in getrapt zijn. Wellicht dat Oypo nog laat weten hoe het verlopen is.

Digitale camera van Apple


Fotosite FotoVideo.nu schreef over een gerucht dat Apple met een nieuwe camera zou komen. Specificaties daarover zouden korte tijd zichtbaar zijn geweest op een Chinese site en opgepikt door Mirrorless rumors.

Het zou gaan om een Lytro lichtveld camera met verwisselbare objectieven. De objectieven van verschillende grote merken zouden middels een adapter te gebruiken zijn. In tegenstelling tot de lage resolutie die de huidige Lytro camera biedt, zou apple een 96 megaray sensor gebruiken die uiteindelijk voor 10 megapixel afbeeldingen zorgt.

Aangezien wijlen Apple CEO Steve Jobs inderdaad gesprekken heeft gehad met de man achter de Lytro camera én Steve Jobs ook heeft laten weten dat fotografie nog een vlak was waar Apple zich meer mee bezig wilde houden was dit bericht op zich geloofwaardig genoeg. Het duurde in de reacties even voordat 1 april genoemd werd.

Lytro wireframe

Pentax K-3


Op het (Engelstalige) Pentax Forum was te lezen dat er een Pentax K-3 aan was gekondigd. Een 24 megapixel full-frame camera. Het artikel is ruim 200 reacties in elk geval een succes te noemen.

Kodak New Brownie


Digifoto Prokwam ook met een nieuw product op de proppen; op de website van Kodak hadden zij afgelopen woensdag een nieuwe camera gespot; de Kodak New Brownie. De camera zou een concurrent van de Lomo camera's zijn.

Kodak new brownie

Volgens Joerg Colberg krijgt World Press Photo een nieuwe naam en David 'Strobist' Hobby verteld over zijn 1 april grap van 2010 die er nooit kwam.

Meer grappen?


Leuk, al die huisvlijt om mensen op het verkeerde been te zetten. Dat moet toch kunnen die ene dag per jaar. Ik ben benieuwd of jullie vandaag nog meer 1 april grappen gezien hebben die met fotografie te maken hebben. Laat het vooral even weten in de reacties!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Thomas
  Thomas schreef op maandag 2 april 2012 om 00:12  | reageer

  Albelli's fotoscanner...

 2. Nanda
  Nanda schreef op maandag 2 april 2012 om 00:37  | reageer

  Woow, in een aantal ben ik vandaag echt ingetrapt haha!

 3. Rob
  Profiel Rob schreef op maandag 2 april 2012 om 10:50  | reageer

  Deze gaat al een paar jaar mee maar nog steeds leuk:

  Canon EF 20-400mm f2.8 IO USM IS

 4. Lara
  Profiel  Lara schreef op maandag 2 april 2012 om 12:12  | reageer

  En wat te denken van de grap van Flickr waarbij ze een gewaagd nieuw design aankondigden van de fotopagina's, het Dither effect..

 5. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 3 april 2012 om 10:31  | reageer

  Op PetaPixel hebben ze ook nog een mooi lijstje van fotografie 1 april grappen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord