Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Een polaroidcamera van ijslollystokjes

dinsdag 5 februari 2013, 22:33 door | 7.371x gelezen | 1 reactie

Je kunt bijna overal een camera van maken. Feitelijk is een doos met een klein gaatje al genoeg, het camera obscura-principe. Zolang je maar voldoet aan wat natuurkundige wetten, waardoor je licht op gevoelig papier of film kunt laten vallen... Een Britse fotograaf/knutselaar heeft nu een Polaroid-camera gebouwd van ijslollystokjes!

Eerder lieten we al voorbeelden zien van een camera gemaakt van Lego, of een bouwplaat voor een kartonnen Hasselblad. Na die Lego-camera is er overigens ook een wat geavanceerder model met Lego Technic gebouwd. Maxim Grew houdt het eenvoudig, met slechts een flink aantal ijslollystokjes.

Camera Maxim Grew


Eerlijk is eerlijk, met alleen maar stokjes lukte het Maxim Grew niet. Hij smokkelde er wat duct tape en zwart karton bij, met name om de balg te kunnen maken. De lens haalde hij van een oude goedkope camera af en hij maakte het toestel compleet met een Polaroid filmhouder.

Portret Maxim Grew


Het resultaat? Mooi knutselwerk. De foto - een zelfportret - is natuurlijk niet bepaald superscherp te noemen, ook omdat Grew natuurlijk op de gok moest focussen. Het stop-motionfilmpje van het bouwen van de camera is misschien nog wel het leukst:Nog een goede tip van de website van Maxim Grew: wie zelf een grootformaat camera wil gaan bouwen, kan in deze PDF een heleboel nuttige informatie vinden. Van de bouwwijze tot het Scheimpflug-principe.

Bron: Maximgrew.tumblr.com

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

1 reactie

  1. Robbie Veldwijk
    Profiel  Robbie Veldwijk schreef op woensdag 6 februari 2013 om 21:50  | reageer

    De foto die er mee gemaakt is valt mij echt niks tegen, wat een cool zeg! Ik vind dit anders niet echt eenvoudig te noemen hoor haha, je moet er maar opkomen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord