Erik van Rosmalen

Knutsel je eigen (kartonnen) Hasselblad

donderdag 27 oktober 2011, 20:43 door | 12.355x gelezen | 7 reacties

Hasselblad is voor veel fotografen natuurlijk hťt merk. De analoge middenformaatcamera's van types als de 500 of de 501 vinden nog steeds gretig aftrek, voor aardige prijzen. Wie iets goedkoper zelf met een Hasselblad wil rondlopen, kan hem nu zelf in elkaar knutselen. Van karton weliswaar, als pinholecamera..

Kelly Angood is een Britse rekwisieten- en setdesigner. Op haar website biedt ze blauwdrukken en een PDF aan om zelf een Hasselblad te bouwen. Op een Tumblr-pagina tonen enthousiaste knutselaars hun bouwseltjes.

Op de site van Angood zijn twee versies te vinden. Eentje die met rolfilm werkt en eentje met kleinbeeldfilms. Een voorbeeldje van een van de bouwtekeningen:

Pinholehasselblad1

In onderstaande video wordt gedemonstreerd hoe je de camera kunt maken.


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als redacteur/content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

7 reacties

 1. Thijs
  Thijs schreef op vrijdag 28 oktober 2011 om 08:07

  Je kunt dan ook een 3d-printer (http://nl.wikipedia.org/wiki/3D-printer) gebruiken. Wordt het waarschijnlijk wel wat duurzamer van dan wanneer je het met karton maakt.

 2. PehrG
  PehrG schreef op vrijdag 28 oktober 2011 om 17:26

  Thijs, toevallig deze week in Eindhoven de 3d-print-beurs bezocht? Ik geef je gelijk: van acryl je eigen model printen. Schitterend.

 3. EdC
  Profiel EdC schreef op vrijdag 28 oktober 2011 om 21:14

  Zo, PehrG, dus je was ook op het 3D printing event. Ik moet wel constateren dat die techniek verder is dan ik had verwacht. Fascinerend, maar de mogelijke maatschappelijke impact vind ik zorgwekkend. Maar we dwalen af van fotografie.

 4. Larz Kemper
  Profiel Larz Kemper schreef op zaterdag 29 oktober 2011 om 05:09

  Ha, leuk, Sinterklaas komt er aan...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.635 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord