Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

MichaŽl de Bondt

Google Maps update: Panoramio en Wikipedia

vrijdag 23 mei 2008, 23:58 door | 8.322x gelezen | 0 reacties

Google Maps is Google's antwoord op de vragen: Hoe ziet de wereld eruit vanuit de lucht, welke route moet ik nemen om van A naar B (al dan niet via tussenstops C, D, E en F) wil komen en hoe kan ik door de straten van Amerika rijden zonder uit m'n luie stoel in Nederland te hoeven komen. Nog altijd worden er verbeteringen doorgevoerd in dit stukje software en de laatste is de mogelijkheid gedeelde foto's van anderen te zien en een koppeling met Wikipedia.

Wellicht doet dit je denken aan de verschillende lagen die reeds in Google Earth (de applicatievariant van de website Google Maps) en dat klopt want hier zaten ze al een tijdje in. Collegabloggert Elja schreef ooit een stukje over Panoramio.

Een nadeel van de nieuwe functionaliteit vind ik persoonlijk dat hij je voorkeur niet onthoudt. Wanneer je een tweede keer terugkomt op Google Maps, ongeacht of je bent ingelogd of niet, is Google alweer volledig vergeten wat je had ingesteld. Daarentegen is de zoekgeschiedenis wel volledig te beheren. Verder vind ik de mogelijkheid om labels toe te voegen aan opgeslagen locaties erg prettig. Zo hoef je namelijk niet steeds opnieuw de straatnaam of de postcode te onthouden, maar simpelweg de naam.

Nieuwe functionaliteiten in beeld bij Google Maps
De twee nieuwe functionaliteiten zijn te bereiken via de twee vinkjes


Links in beeld is een kleine selectie van de foto's in beeld te zien. Naast foto's zijn er zo nu en dan ook video's te zien en kun je kaarten bekijken van andere Google-gebruikers. Een map bestaat uit lijnen, vlakken en opgeslagen locaties die daar geplaatst zijn door de andere gebruiker.

Over de hele wereld zijn foto's en wikipedia-artikelen gekoppeld aan locaties. Een vrij chaotisch beeld schept dit, maar er zitten wel veel interessante dingen tussen die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. En ook in Nederland is er genoeg te zien en te lezen.

omschrijving
Nederland is op deze manier ook wel interessant


Kortom, de nieuwe functionaliteiten vind ik zeker de moeite waard en een leuke blik op de toekomst. Persoonlijk zie ik graag meer van dit soort uitbreidingen webbased terugkomen, omdat deze over de gehele wereld te bekijken zijn.

Bron: Tweakers.net

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

MichaŽl de Bondt

Over de auteur

"Hey, ik ben MichaŽl en ik heb ooit samen met Elja gewerkt bij Directshop. In 2010 ben ik naar Duitsland verhuisd om voor mijn vrouw en kind te zorgen. Inmiddels heb ik 2 dochters waar ik erg trots op ben. Ik heb een eigen weblog en op Twitter ben ik ook."

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Fun

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord